Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, tady se ví všechno
Tak dneska zkouším ještě jedno téma. Nepředělávaly jste některá elektoinstalaci v kuchyni, posouvání nebo přidělání zásuvek kvůli novým spotřebičům? Nedaří se mi zjistit, kolik by to mohlo stát. Dělám rozpočet a bohužel nemáme žádného známého elektrikáře v místě, kde bydlíme. Díky
Podáváš příliš málo informací, manžel je elektrikář. Záleží co vše chceš dělat. Nové rozvody, výměna kabelů, máš hliník nebo měď. Kolik zásuvek a vypínačů, jaký typ, sekalo by se nebo lištovalo?
@HankaHK 2 zásuvky posunuté cca o 1 m. 2 zásuvky nové, stačí v lištách, ale jestli tu je elektřina v mědi nebo v hliníku, netuším
bydlíme tu půl roku a ještě jsme nic s elektřinou nedělali, je ok, akorát je v kuchyni málo zásuvek pro moderní spotřebiče. Mi cena stačí orientačně, nemám totiž vůbec tušení v jakých cenových relacích se to pohybuje. Je mi jasné, že na stovku přesně mi to nikdo takhle neřekne. Ale děkuji za reakci.
@missmiri ještě zálží zda máš cihly nebo panel, jak starý je ten dům či byt, podklad jsou kachličky či něco jiného? Chceš 4 jednozásuvky na různých místech? Silně orientačně cca 4 základní zásuvky s krabičkama a práce vyjde na 2,5-3 tisíce
@HankaHK Díky, je to panelák ze 70. let. Bude to jen zeď, místo obkladů budeme pak dávat takovou tu prodlouženou pracovní desku. Až budu mít konkrétní rozmístění spotřebičů, tak to bude lepší, akorát, že teď potřebuju přibližnou cenu, abych věděla, kolik si můžu za co dalšího dovolit utratit.-D