Elektroměr - stačil by ten nejmenší?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak si nic nepředstavuj, spočítej si proudy plotýnek a podívej se, jak se vaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JTom píše:
Tak si nic nepředstavuj, spočítej si proudy plotýnek a podívej se, jak se vaří.
To mělo být na mě?
Nic si představovat nemusím, ani zkoušet, díky. Dělám v oboru, takže to byla zbytečná poznámka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mauša5218 Ptala jsem se elektrikáře, takže info (podotýkám, že jak jsem koupila tak prodávám, elektrikařině nerozumím): pokud jedete na tři fáze a chtěli byste jednu, musely byste asi předělat elektroinstalaci. Odběr bude stejný na jednu nebo na tři fáze, takže tam se cena nezmění. Rozdíl za měsíční platy za příkon nebývá zas tak velký, ale záleží na tarifu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mauša5218 píše:
Nám vychází čistě jen elektřina na 1600 měsíčně. Na Eonu mi právě paní říkala, že by ten jistič šel změnit, ale pak se nedají používat třeba tři spotřebiče naráz. Třeba péct a prát by nešlo… ale cena by pak byla nižší i s tou naší spotřebou.
Počkej, ale platba za jistič je u 3×25 nějakých 120 koru, tak jak víc jak půlku
Nepředpokládám, že byste s touhle měsíční platbou měli tarif s „nočním“ proudem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JTom píše:
Děláš v oboru a neumíš spočítat proudy plotýnek?
Odpovídej zakladatelce a ne mě, to paní moc nepomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame 3×25, platba za prikon je nejakych 1400 rocne. Na tom bych snad ani setrit nechtela
Jinak to, ze cena za silovou elektrinu je nizsi nez vsechny ostatni poplatky, je normalni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proto02 píše:
Odpovídej zakladatelce a ne mě, to paní moc nepomůže.
Já jsem zakladatelce odpověděl, že s jistým omezením může mít i 3×16 A. Na to ty jsi reagoval, že si to nedovedeš představit. Je tedy na místě otázka, z čeho tak vycházíš, jestli vůbec umíš spočítat proud plotýnek.
Když zakladatelka napíše seznam spotřebičů, bez problému jí proud spočítám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mauša5218 píše:
Děkuju za názory, já to jdu vytelefonovat a uvidíme na co přijdeme. Ono také dělá hodně to, že jsem teď na mateřské a peču, vařím a peru dost, ale to nemění nic na tom, že platím jednou tolik za služby elektroenergetice jako za elektřinu co spotřebujeme, jinak bychom byli na 800,900 měsíčně a to bych pak neřešila. Spíš než jedna fáze, jsem myslela i na 2×20.Máti právě má 1+1 a elektroměr 1×24,vařič také elektrický. Tak ještě jednou díky za rady
Hele to asi ne, tolik ten rozdíl nedělá. Měsíčně je to v řádu desetikorun. Taky nezapomeň, že platíš za pronájem hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je tabulka ČEZu:
https://www.cenyenergie.cz/…vany-prikon/#…
Rozdíl v platbě mezi 16A - 25A je u sazby D02d 45 Kč, u D25d 59 Kč.
Z toho je jasné, že tudy cesta k úspoře nevede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit