Strach o práci - Covid
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No a co chcete číst za odpověď? Nikdo neví jistě, co a jak bude dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina lidi je na tom stejne, i hur. Nikdo nevi co bude. Tak nezbývá nez doufat, ze to nejak dopadne no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele na druhou stranu je třeba situace využít a třeba se rekvalifikovat, nebo změnit obor, případně se dát na studium, nebo se naučit alespoň základy cizího jazyka.
Chápu třeba, že hotelnictví a turismus jdou do kytek, na druhou stranu lidé z těchto oborů můžou jít dělat do skladů, obchodních řetězců, marketů - tam chybí spousta lidí.
Kdo chtěl, práci si vždycky našel. Kolega si během 5 měsíců na ÚP odpočinul, udělal řidičáky a teď rozváží palety zásob jídla do marketů. A nemůže si to vynachválit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anebo dobu nějak přečkat doma ale mít naspořeno, jak píše @Ju21na
Ale né každý má naspořeno na 12 měsíců dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz nechápu, povinnost pracovat padla v roce 1989. Hrozba ztráty zaměstnání je běžnou součástí dnešního života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, kdo se tesi na zavirani skolek a 1. stupne, spis se toho vsichni desi. Ja taky doufam, ze to tak daleko nezajde. Z ceho se to OCR bude porad platit? Jinak nejspis prijde velka nezamestnanost, urcite nad 10 procent. Lide budou muset zmenit praci. Nekteri budou treba donuceni prodat nemovitost. Lide nebudou tolik utracet a tak to bude bludny kruh. Jak se rika: dobre uz bylo. Uvidime, jak daleko to dojde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den všem. Nadpis hovoří jasně. Manžel pracuje ve sportovním odvětví, které zavírají, sestra pracuje jako číšníce, kdy omezují dobu otevírání a tím dochází i k snížení platu. Švagr chodí každý den do práce s tím, že dostane výpověď, protože není práce a dochází k propouštění lidí. Mě se to netýká, pracuji ve zdravotnictví. Zajímalo by mě, co bude dál. Jak mají lidé zvládat hypotéku, živit rodinu a chodit do práce, když nebudou mít kam. Samozřejmě se v okolí najdou i takový, kteří čekají na zavření školek a 1.stupne, aby mohli jít na OČR a těší se na to, protože jim snížení peněz nějak nevadí. Je mi líto těch lidí, kteří pracovat chtějí a bojí se co bude dál. Manžel sám neví jak to bude, ale furt si říkám, že aspoň jeden z nás má práci jistou. Anonym z důvodu rodiny děkuji
Je to prostě druh katastrofy, musí se to vydržet. Nic jiného se dělat nedá.
Naši předkové museli přežít válku, ekonomickou krizi, další válku, totalitu, padesátá léta, vleklou ekonomickou krizi za socíku, kdy byl nedostatek spotřebního zboží… Tak to holt vydržíme, nic jiného nám nezbejvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka píše:
Nevim, kdo se tesi na zavirani skolek a 1. stupne, spis se toho vsichni desi. Ja taky doufam, ze to tak daleko nezajde. Z ceho se to OCR bude porad platit? Jinak nejspis prijde velka nezamestnanost, urcite nad 10 procent. Lide budou muset zmenit praci. Nekteri budou treba donuceni prodat nemovitost. Lide nebudou tolik utracet a tak to bude bludny kruh. Jak se rika: dobre uz bylo. Uvidime, jak daleko to dojde.
A zase bude. Ekomonika se zas nakopne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak jsem si chtěla pokecat s někým, komu tato situace take finančně ubližuje. Mně právě přijde, že jediné kde nabírají je zdravotnictví a obchody, všude jinde se propouští. Oni nezavreli pasovou výrobu ale není práce =omezí se pracující. Turismus a hotelnictví jak píšeš ti jsou úplně v prd… Ono kurzy, studium půjde taky těžko, když se omezuje výuka už teď. Člověk si udělá třeba kurz na kadeřnici a pak vás zavřou. A ono našetřeno mít člověk může (i když si myslím, že spousty rodin už na tyto peníze sáhnout musela) ale stim člověk dlouho nevyžije pokud nemá miliony.
- Citovat
- Upravit
@Oriseka píše:
To by jste se divila, už jenom v mém okolí, kdyz chtěli zavřít 2 stupeň, některé maminky nadávaly ať zavřou i první stupeň ať to je spravedlivé.
- Citovat
- Upravit
Nezbývá než zkusit změnit práci, jít někam do skladu, do logistiky (PPL apod.), do potravin atd., prostě tam, kde to pořád jede a nijak zvlášt se ta situace toho odvětví nedotkla.
A s těma úsporama je to těžký. Většina nevydělává statisíce, milióny ročně. Lidí na hubu padne dost, bohužel. Lidstvo přežilo různé veletoče, holt si teď naše generace zažije jeden z nich. Nezbývá než doufat. Věřím, že nakonec nebude tak zle a oklepeme se rychle. Budeme muset.
Příspěvek upraven 08.10.20 v 15:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediná možnost a ono to tak asi dopadne. Je vyjít za chvílí do ulice a dát najevo, že si tohle líbit nenecháme.
Jestli teda prymula nedostane koronavirus a v nejbližší době nechcípne. Pak by byl klid
- Citovat
- Upravit
Dobrý den všem. Nadpis hovoří jasně. Manžel pracuje ve sportovním odvětví, které zavírají, sestra pracuje jako číšníce, kdy omezují dobu otevírání a tím dochází i k snížení platu. Švagr chodí každý den do práce s tím, že dostane výpověď, protože není práce a dochází k propouštění lidí. Mě se to netýká, pracuji ve zdravotnictví. Zajímalo by mě, co bude dál. Jak mají lidé zvládat hypotéku, živit rodinu a chodit do práce, když nebudou mít kam. Samozřejmě se v okolí najdou i takový, kteří čekají na zavření školek a 1.stupne, aby mohli jít na OČR a těší se na to, protože jim snížení peněz nějak nevadí. Je mi líto těch lidí, kteří pracovat chtějí a bojí se co bude dál. Manžel sám neví jak to bude, ale furt si říkám, že aspoň jeden z nás má práci jistou. Anonym z důvodu rodiny děkuji