Strach o práci - Covid
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucenka píše:škoda vysvětlovat, to nepochopíš. Všude ve světě omezení, všichni s tím bojují, jen tady stále kecy typu nic to není. A tak jsme tam, kde jsme, jsme na tom momentálně nejhůř z celé Evropy
O nic nejde? Možná ti to všechno docvakne, až onemocní někdo z tvých blízkých a bude mít těžký průběh. Kdyby o nic nešlo, tak celý svět nezavádí opatření. A v některých zemích vše díky opatřením funguje normálně. Ale holt se tam lidi dokázali na určitou dobu omezit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáruší píše:
téměř všech se nás to dotýká, každý má nějaký problém kvůli tomu, někdo větší někdo menší. Prostě je teď takové období, nevymyslel si ho ani Prymula, ani nikdo jiný. Je to tady a je potřeba se s tou situací srovnat. A nepyskovat pokud možno.
Myslím, že kdyby se vás tato situace dotykala víc, nenapisete toto. Kdyby jste přišli o práci. Ti lidé, kteří v této situaci jsou určitě NEVYPYSKUJI, jen poukazují, že za chvíli budou finančně v prde… a nedostali se do té situace svoji chybou.Nebo jak píšete můžeme čekat a čekat. Každý druhý z nás bude prodavač nebo zdravotní sestra, těch je málo a zbytek se půjde pást na pole.
- Citovat
- Upravit
@ocean.mama píše:
Ja absolutne nechapu jednu vec, kdyz to vsechno zacalo, tak hned rousky vsude, zavreni hranic. Prvni vlna se prestala. Ale pak? Neudelali zadny dlouhodoby rouzumny opatreni, vsechno se znovu otevrelo, vsichni si vyjeli na dovolenou, pred mesicem sem furt videla, ze idioti v barech prodavaj ty kyble s brckama, kde to cumla celej stul… ty jo a svete div se, ted je 5tis nakazenejch denne.
tohle byla katastrofální chyba. To bylo, aby se lidičky nepotento z omezení, hezky je nechat v létě dovolenkovat a užívat si. Tak teď budou bez práce a v tvrdém omezení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez práce a v tvrdém omezení ný byli i bez letní dovoleny. Já se o práci nebojím, jsem sestra, ale jsem taky jediná z rodiny, která děla v nerizikovem sektoru co se práce tyče. Zbytek rodiny je ve službách. Fakt mi není dobře z toho jak už v jarním lockdownu většina sáhla na úspory a světě div se, ještě je nestihli doplnit a už zase jedou v omezeném režimu, někteří jsou bez práce. Tahle omezení nikam nevedou, zavřeme -křivka klesne, otevřeme -křivka naroste. Nechci se dožít doby kdy na jednoho před covidem záchráněného případne 10k nezaměstnaných, par sebevražd ze zoufalství a milion lidi s depresi a jinými úzkostnými poruchami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natálka26 píše:
@ŠárušíBez práce a v tvrdém omezení ný byli i bez letní dovoleny. Já se o práci nebojím, jsem sestra, ale jsem taky jediná z rodiny, která děla v nerizikovem sektoru co se práce tyče. Zbytek rodiny je ve službách. Fakt mi není dobře z toho jak už v jarním lockdownu většina sáhla na úspory a světě div se, ještě je nestihli doplnit a už zase jedou v omezeném režimu, někteří jsou bez práce. Tahle omezení nikam nevedou, zavřeme -křivka klesne, otevřeme -křivka naroste. Nechci se dožít doby kdy na jednoho před covidem záchráněného případne 10k nezaměstnaných, par sebevražd ze zoufalství a milion lidi s depresi a jinými úzkostnými poruchami.
Jestli jsi setra, tak asi ne z ARO…
Většina z nás se zase nechce dožít toho, aby umírali lidé na infarkt, po něhodě tad. protže pro ně nění lůžko intenzivní medicíny.
Musíme UBRAT a pak jít pomalu dopředu, než bude vakcína. Nic jiného se nedá dělat, pokdu se nemá zdravotnictví zhroutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne nejsem z ARA, mas pravdu. A ani teď momentálně nepracují, ale v případě nutnosti bych samozřejmě šla. Nechci a nebudu se s tebou přít o to jestli jsou jednotky zaplněný nebo nejsou. Na vlastní oči jsem to neviděla a všechno to jsou informace od kolegyň.
Nejsem si jistá, ze jsme ve fázi kdy to půjde zastavit, protože těch covid pozitivních lítá dnes a denně po obchodech, školkách, školách, atd., hromady a jsou přenášeči bez příznaků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jannina1 píše:Opatření sice jsou, ale normalní logické. A ne jak u nás ty co nemají hlavu ani patu a vymyšlí je primula.
Co ma tak asi delat ty chytra? Neni to vymysl Primuly, opatreni jsou vsude ve svete.
@lucenka píše:
Takže kvůli svému pohodlí chceš obětovat slabší jedince?
Jednoho jedince bych obětovala, ale ten má tuhý kořen. Jinak ty lidé neumřeli na koronavirus, ale většinou že měli nějakou těžkou nemoc rakovina, těžká obezita atd…takže by umřeli možna o něco později i na chřipku.
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
Jednoho jedince bych obětovala, ale ten má tuhý kořen. Jinak ty lidé neumřeli na koronavirus, ale většinou že měli nějakou těžkou nemoc rakovina, těžká obezita atd…takže by umřeli možna o něco později i na chřipku.
Jenže ti dobu ještě mohli být se svými blízkými. Kdyby nechytli covid, tak třeba mohli ještě pár let žít. Na chřipku se dá totiž třeba narozdíl bod covidu očkovat.
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
Tak tento argument anticovidakov má vždy dostane, umreli by i tak
kam sme dospeli že nad životom človeka čo možno prežil vojnu, hladomor atď niekto si dovolí mávnuť rukou, veď i tak by zomrel -možno -asi -pravdepodobne -náhodne alebo i nie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Je to sice tvrdé, ale přesně tak…ale vidím, že většině lidí to nevadí, napíšou, co bude to budeAť lidi pochcípaj hladem, až jim dojdou peníze, hlavně, že vymlátíme covid… který je asi tak nebezpečný jako chřipka…Taky možnost
A ona ta nemoc stejně nezmizí, to jen tak pro pořádek
Přesně tak. Aspoň někdo má stejný a pravdivý názor…Že lidé jsou bez práce a tedy bez peněz je v pořádku. Hlavně že vymlatíme covid, který ale vlastně stejně nevymlatíme. Jen na to přijdeme až bude pozdě
Prymula je ten největší ču*ák co tu byl a je a asi i kdy bude..
- Citovat
- Upravit
Upřímně, já mám práci takovou, kterou to neohrozí. Navíc Home Office. U manžela by to bylo horší. Ale nějak by nás to finančně neohrozilo, pokud by to netrvalo půl roku.
Ale upřímně je mi líto všech, kterých se to týká. Sotva se stačili vzpamatovat z jara, je to tu znovu.
A ty plky furt o lidech, co byli u moře, už jsou trapný. My byli taky, zas aspoň dostaly nějaké peníze cestovky, situace byla dobrá, tak co. Ale ono je třeba to vždycky na někoho hodit.
Tak ať se všichni teď chytí za frnak a snaží se sami o zlepšení situace. Vážně není nutné navštěvovat teď milion známých, 14 dní to každý snad vydrží. Pokud ne, tak to stejně všechno zavřou jak na jaře, budeme navíc znovu učit doma děti, trčet doma, nosit roušky na hubě i v přírodě atd. A to už snad nikdo nechce.
Příspěvek upraven 08.10.20 v 17:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ms.Ragdoll píše:
Tak za rok pěkně k volbám. Doufám, že se tentokrát zvednou i ti, co běžně chodit nevolí, a třeba se tak ve Strakovce po těch letech konečně řádně vyvětrá.Příspěvek upraven 08.10.20 v 15:56
Jj hlavně donutit k volbám i ty ostatní, co nechodí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky jak to teda je, odkdy ty opatření platí od půlnoci nebo od pondělka, jsem z toho Jelen. A to uzavření ZOO nechápu už vůbec
Je to na Seznamu, ČT24 atd. rozepsané, tak věřím tomu, že to tam zvládneš najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Jenže ti dobu ještě mohli být se svými blízkými. Kdyby nechytli covid, tak třeba mohli ještě pár let žít. Na chřipku se dá totiž třeba narozdíl bod covidu očkovat.
Já jsem teda asi slabší kus, ale očkovat jsem se na chřipku dala, jakožto zdravotnický personal. V životě jsem horší chřipku neměla, nevím jestli to byla souhra náhod, nebo to mělo souvislost, ale jsem si jistá, ze kdyby to co jsem měla já chytil starší či nemocný člověk tak to taky nebude mít tak lehký. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
A? Sice se dá očkovat na chřipku, ale ne každý se ni očkuje, Taktež to neznamená že na covid se budou všichni očkovat až bude možné očkování a taky že očkování pomůže…
- Citovat
- Upravit