Strach o práci - Covid
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Tak nějak jsem si chtěla pokecat s někým, komu tato situace take finančně ubližuje. Mně právě přijde, že jediné kde nabírají je zdravotnictví a obchody, všude jinde se propouští. Oni nezavreli pasovou výrobu ale není práce =omezí se pracující. Turismus a hotelnictví jak píšeš ti jsou úplně v prd… Ono kurzy, studium půjde taky těžko, když se omezuje výuka už teď. Člověk si udělá třeba kurz na kadeřnici a pak vás zavřou. A ono našetřeno mít člověk může (i když si myslím, že spousty rodin už na tyto peníze sáhnout musela) ale stim člověk dlouho nevyžije pokud nemá miliony.
Ano, me to financne ublizuje dost. Ja si privydelavam pri rodicaku v oblasti sportu, takze ted nic nevydelam. Stejne jako jsem si nic nevydelala na jare. Ani jsem nic tehdy nedostala, protoze DPP. Manzel pracuje v oblasti gastronomie. Ted se u nich hromadne propousti. Na jare pracoval (ne se valel doma) za 60% platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
Přesně tak. Aspoň někdo má stejný a pravdivý názor…Že lidé jsou bez práce a tedy bez peněz je v pořádku. Hlavně že vymlatíme covid, který ale vlastně stejně nevymlatíme. Jen na to přijdeme až bude pozdě
Prymula je ten největší ču*ák co tu byl a je a asi i kdy bude..
Amen…
- Citovat
- Upravit
@Natálka26 píše:
@ŠárušíBez práce a v tvrdém omezení ný byli i bez letní dovoleny. Já se o práci nebojím, jsem sestra, ale jsem taky jediná z rodiny, která děla v nerizikovem sektoru co se práce tyče. Zbytek rodiny je ve službách. Fakt mi není dobře z toho jak už v jarním lockdownu většina sáhla na úspory a světě div se, ještě je nestihli doplnit a už zase jedou v omezeném režimu, někteří jsou bez práce. Tahle omezení nikam nevedou, zavřeme -křivka klesne, otevřeme -křivka naroste. Nechci se dožít doby kdy na jednoho před covidem záchráněného případne 10k nezaměstnaných, par sebevražd ze zoufalství a milion lidi s depresi a jinými úzkostnými poruchami.
nejde jen o zachráněné od covidu přeci, kdy už to jako lidi pochopí? Jde o zhroucení celého systému péče, o všechny pacienty, ne jen covidové. Už teď se odkládají plánované zákroky, prostě se přehltí zdravotnictví. Bože, vy si nepamatujete Itálii, Španělsko, USA? Jak je možné, že jste slepí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znovu opakuji fakt není Covid chřipka, kdyby se dala udělat exkurze na oddělení viděli by jste to na vlastní oči, mladí, stáří, na dýchacích přístrojích, i hubení i obézní, i zcela zdraví i nemocní. NENÍ TO CHŘIPKA. Ale je mi líto všech, co to finančně postihlo, někteří, kteří dělají z domu a mají práci jistou jsou vysmati ale ostatní co? Já mezi ně nepatřím, vidím ty pacienty na oddělení každý den ale i tak mi je sakra líto i těch, kteří přichází o peníze, živí rodinu a nikdo jim nepomůže. A nelíbí se mi názory těch, kteří mají prachy i peníze a je jim úplně jedno jak dopadnou druzí. Mohli by dopadnout stejně, třeba né hned ale po nějaké době. Ano Covid je těžší onemocnění buď s lehkými nebo bohužel i těžkými příznaky kolikrát bez ohledu na věk a zdravotní stav ale Covid nezmizí, ale zase nastoupí deprese, sebevraždy a další onemocnění ze stresu, když nebudeme platit hypotéky, nebudeme mít i na ty pitomý dárky na vánoce, dovolené, zimní boty pro děti atd. Toto je potřeba si uvědomit a né si říkat MNĚ SE TO NETÝKÁ, JÁ JSEM V POHODĚ
- Citovat
- Upravit
A jak se tu píše, nebude personál ani čas na řešení ostatních nemocných. Třeba to dojde tak, že stopnou chemoterapie - co ti nemocní? Já bych se zbláznila. To zdravotnictví, vidím sama, se omezuje už teď. OPĚT SKRZ COVID. Takže sečteno bez peněz a bez léčby jiné nemoci než je Covid
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
A? Sice se dá očkovat na chřipku, ale ne každý se ni očkuje, Taktež to neznamená že na covid se budou všichni očkovat až bude možné očkování a taky že očkování pomůže…
A docvaklo ti, že na covid zatím žádné očkování není, takže ty slabší musíme chránit jinak? Asi ne, že. Prostě sobecká husička, kterou nikdo jiný nezajímá.
- Citovat
- Upravit
Pracuju z domova a Covid mne zatím ekonomicky nepostihl - jsem jedním z povolání, kterých se restrikce netýkají.
Ale že bych byla vysmátá, to se fakt říct nedá. Povolání jako to mé prostě jen “přijde na řadu” až v druhé vlně krize, až mým klientům dojdou peníze.
Mám velice slušné rezervy, ale na vavřínech usnout nehodlám. V tuto chvíli “futruju vatu” co to dá, abych tu krizi přežila. Oba jsme OSVČ, tudíž žádný kuzarbeit ani “válení se doma” za 60% se nás netýká. Dojdou zakázky, lidi přestanou platit faktury, nikdo nám nepomůže. Ale OSVČ na rozdíl od zaměstnanců jsou zvyklí…
Každopádně kdo je teď “vysmátý” nebo se nedej bože posmívá těm, kteří už si na dno sahají teď, je jenom neskutečně hloupý. Dojde na nás na všechny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen pro zajímavost, stát si pujčí na finančních trzích za tento rok pravděpodobně 500 mld Kč, v čr je 5 mil. pracujích, což na jednoho pracujícího vychází 100 tis. Kč. A otázkou je jak bylo s těmito penězi naloženo? Většina se projí, minimum investic, které by v následujících letech přinesly nějakou hodnotu. Čínská chřipka se nikam neztratí a tato situace bude pokračovat v příších několika letech. Dluh se bude kumulovat až placení úroků bude tvořit nezanedbatelnou část příjmů občanů a stát se může dopracovat na úroveň Argentiny, Řecka, Venezuely nebo Zimbabwe. Úrokové sazby jsou zatím extrémně nízké takže splátky taky jenže ty mohou časem vystřelit na násobky, což by byl velký problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nezlobte se na mě, hypotéka není jen pro milionáře. Proč by manželský pár, který má práci a vydělává si průměrný plat nemohl vzít hypotéku? Oni snad nemůžou za Covid. Kdyby se jim nechtělo pracovat, nebo si vzali větší hypotéku než jim umožňuje plat, pak ano jejich chyba. Ale v opačném případě by se měl postarat stát. Oni i zajištění lidé s penezmi na účtě můžou o vše přijít, diky ztrátě práce.
Já se na Vás přeci nezlobím. Milionářem je dnes v podstatě každý, kdo má vlastní byt, takže jsem zemí milionářů, o tom ale také úplně můj příspěvek nebyl.
Pokud se ale člověk zadluží na dvacet, třicet let, nemůže přeci počítat s tím, že vše celou dobu poběží jako po másle. Musí být připraven na výpadky příjmů, komplikace atd. Respektive nemusí, ale je zodpovědné připraven být.
Když píšete, že se má postarat stát - kde ten stát ty peníze bere? Od lidí. Nevím, zda je morálnější ty peníze vybrat od lidí, kteří si třeba žádnou hypotéku nevzali a rozdělit mezi ty, kteří vzali a nyní by nemohli splácet. Zcela svobodně se totiž rozhodli, zda si neschopnost splácet pojistí, či nikoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit