Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
chtěla bych mé osmnáctileté sestře koupit k vánocům e-cigaretu. Ale já jako nekuřačka tomu vůbec nerozumím. Mohli by jste mi poradit jaké by byly nejlepší? Děkuji
@novomamča no podle meho nazoru je to lepsi nez klasicke cigarety ![]()
@novomamča věř mi že mi to nedělá žádnou radost… ale takhle by jsmme aspoň nemusely čuchat ten smrad…
@-Suzuki- jasně, chápu. Ale neporadím ti, protože se v tom také nevyznám, stejně jako ty.
Já většinou věřím Heurece. Kupuji obvykle něco z TOP nejprodávanějších produktů a zatím mě nezklamaly ![]()
Přítel kouří Ego-T, je spokojený, ale je to už starší model a možná bude něco lepšího…
No to máš těžký, je mladá takže tam půjde spíš o styl než závislost jako takovou. Takže bych nekupovala naslepo, pokud se jí to nebude líbit, bude jí to připadat hloupé hodí to do kouta, nebude to vnímat jako „pomoc aby kouřila zdravěji“.
Většina kuřáku není závislých jenom na nikotinu ale na tom všem co je tam dál, dehet, to jak ten kouř „voní“, jak to hoří. Takže i přes super skvělou elektronickou ji zahodí a zapálí si normální. Protože nestačí jenom nikotin jako takový.
Chápu tvoji úvahu ale jako dárek je to fakt nevhodný, totálně. Zkus ji navrhnout že se na to spolu půjdete podívat aby si vybrala sama nebo ti vůbec řekla jaký na to má názor.
@-Suzuki- nemyslim si. Znamy pri pouzivani el. cigarety na cas prestal slyset, jakmile s tim prestal, sluch se mu opet vratil do puvodniho stavu.
Nekoupila bych takovy sajrajt ani nepriteli, natoz segre.
Vyhodíš peníze za něco, co nebude používat, pokud ona sama nebude chtít. Nekuřáku vadí kouření jejich blízkých, chápu to, ale tímto tlakem nedocílí ničeho dobrýho.
Tak já díky elektronce už skoro rok nevzala normální cigáro do pusy (po 15 letech krabičky denně), ale musela jsem se k tomu sama rozhodnout, sama ji chtít a něco s tím zlozvykem dělat. Pokud o ní sestra neprojevila zájem, nevím, jestli se to setká s úspěchem. Mně osobně se ty velké klasické, co jsem viděla kolem, taky nelíbily, tak jsem si koupila od Joytechu Joye510CC, vypadá jako propiska, úzká, elegantní, nedám na ni dopustit. Další věc jsou náplně - chtělo by ji to k tomu taky rovnou koupit. Já si vzala takový startovací balíček, bylo tam šest vzorků, čtyři ty ovocný (jahoda a tak) a dva jakože tabák. Takže jsem si aspoň mohla hned zvolit, co mi chutná.
Joo tahle dilemata znám - řešila jsem to samé s tchýní a tchánem - ba těžcí závisláci…
Nakonec nám to s mužem přišla přijatelnější volba- zkusit jim vnutit tuhle elektronickou věcičku - přece jen je to šetrnější ke zdraví a asi i k peněžence.
koupili jsme jim „eGo“ - bylo nám to doporučeno jako nejlepší volba pro začátečníky: http://www.gallagher.cz/…igarety-ego/
Tchýně má červenou a tchán klasika černou.
Tchyně je taková adaptabilní a pro každou novinku, ta si to zamilovala - sice občas ještě pro klasickou sáhne, ale jen málo kdy - u tchána jsme narazili no… jeho z toho prý bolí hlava a bylo to. :/
No tak držím palec, ať dobře vybereš. Mě se tyhle štíhlé líbí a na ovládání to zvládnu i já totální střevo.
Jo a fajn jsou i ty ovocné liquidy.
Nekouřím - neumím to a dusí mě to - ale tohle mi docela chutna:
http://www.gallagher.cz/…-ml-boruvka/
https://www.vasecigareta.cz/…da-smok.html já bych šla do téhle. Znám dost lidí co si ji vychvaluje. Ještě existuje úplně stejná, akorát trochu delší a užší ![]()