Elektronický neviditelný plot

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3155
8.6.20 09:06

To vám doporučil kynolog? No fiiha. Tento obojek může být dobrá věc, ale jen v rukou odborníka. Myslím, že zlomil už hromadu psů. Tak že se bojí snad i sami sebe. :nevim: udělala bych dobrý plot nebo v noci psa dala domů, do garáže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
8.6.20 09:07

@Johanah22 aha… hm… ještě varianta naučit jí přes noc spát prostě doma nebo jí fakt mít na krátko. Fena která je mimo pozemek vám toho stejně moc neuhlídá a pokud jí nemáte vycepovanou na to aby si kromě vašeho svolení nikdy nic nevzala, tak se i tak dá stejně snadno obejít, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
8.6.20 09:17
@Johanah22 píše:
Ahoj,
jdu s dotazem, zda tu někdo má zkušenosti v neviditelným plotem pro psa?
My jsme pořídili, dnes nasadili, zatím teda funguje, ale rve mi srdce jak fenka zakníká, když se k plotu přiblíží :zed:.
Nicméně se nedalo nic dělat. Máme fenku NO, funguje na 110 %, miluje nás, miluje naší roční dceru, co se týče poslušnosti je to fakt naprosto bezproblémová. Ale i když na procházky chodíme, necháváme ji vylítat a tak, tak prostě v noci, nebo když je na zahradě sama, tak prostě jde, roztrhá plot a uteče běhat po ulici.
No a k dotazu, zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost, že se pes naučil, že k plotu se nechodí a mohli jste obojek po čase sundat?
Fenka dostala zatím „jen” 2 výboje a od tě doby leží u dveří a moc se ji nechce na tu zahradu jít.
Dojde jí, že je to pouze u plotu?Děkuji za reakce a prosím vás, kteří zkušenosti nemáte a pouze byste chtěli moralizovat, tak si to nechte. Mně to radost taky nedělá, bohužel to bylo jediné řešení, abychom nemuseli každý den i noc trnout hrůzou, že ji něco venku srazí, nebo se pokusí ji někdo otrávit, protože už toho bude mít plný zuby, že za nim běhá…

Zkušenosti mám s elektrickým obojkem, pro ten jsem jednoznačně, tedy když se s ním umí zacházet.

Elektrický plot bych nepoužil snad za žádných okolností (tedy doufám, abych nelhal), to bych radši bral psa na noc do domu.

Protože zákaz se dá natrénovat ve spojení se zvukem prakticky obratem tak, že stačí jen pípnout/zavibrovat a není nutný ten výboj.
A jako člověk to můžeš nepoužít nebo dávkovat podle situace.

Ten plot nebo jakákoliv automatika toho psa rovnou smaží protože proto.
Nebo tam je nějaká výstraha předem?

Navíc si tedy myslím, že šlo naučit psa napřed s obojkem na zvuk při normálním výcviku a ten zakázaný prostor jako nový zákaz zvukem/vibrací, ne rovnou výbojem.

Za mě jste to celkem přehnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.6.20 09:20

Tohle jsme taky řešili, pes zlatý, miláček, ale věčný utekar.. Kolem nás jsou hlavně pole, tak kdyby se šel jen projít, tak to neřeším, ale chodil k sousedům sikanovat jejich psa nebo k jiným na jejich slepice, což mi pochopitelně vadilo.. Tím, že máme velký pozemek, tak udělat kvalitní plot, přes který by se nedostal, by vyšlo přes 300 000, což je pro nás hodně peněz, tak jsme pořídili taky ten elektronický. Byla jsem v Americe a tam to běžně fungovalo, ale nakonec jsem neměla to srdce ho zkusit použít, takže když byl pes na zahradě sám, tak na dlouhém vodítku, aby se mohl projít, ale s námi jinak běžně na volno.. Kdyz jsme jeli pryč na déle než hodinu, tak byl v domě, ve svém pokoji, stejně tak na noc, to by stejně venku být nechtěl a já tak byla klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 09:40

@pejskar
Ano, zjišťujeme všechny možnosti, zkoušeli jsme před ten plot postavit zatím dřevo, který jsme měli po ruce, zkoušeli jsme všechny oka znovu převázat pevným drátem a dalších X věcí, který byly dostupný. Ale upřímně já úplně nevím, co bych měla koupit a manžel teď byl v práci hodně během korony, protože je v zaměstnání první linie, a už to fakt bylo nutný okamžitě řešit, protože fenka ač je moc hodná, tak jak utíkala, tak venku štěkala na lidi, a chápu, že když ji někdo neznal, tak to fakt není příjemný, když na ně ve volném prostoru stěkalo 25 kilo. Jednou takhle utekl večer za sousedem, kterej je docela magor sám o sobě, a i když fenku zná a ví, že tohle dělá, tak než jsem pro ní došla, slyšela jsem, jak říkal nějakýmu kamarádovi, že už ho to se**, a že ji otráví…
Taky doufám, že je to jen provizorní řešení a hned jak to půjde vyřešíme to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
8.6.20 09:45
@Johanah22 píše:
@pejskar
Ano, zjišťujeme všechny možnosti, zkoušeli jsme před ten plot postavit zatím dřevo, který jsme měli po ruce, zkoušeli jsme všechny oka znovu převázat pevným drátem a dalších X věcí, který byly dostupný. Ale upřímně já úplně nevím, co bych měla koupit a manžel teď byl v práci hodně během korony, protože je v zaměstnání první linie, a už to fakt bylo nutný okamžitě řešit, protože fenka ač je moc hodná, tak jak utíkala, tak venku štěkala na lidi, a chápu, že když ji někdo neznal, tak to fakt není příjemný, když na ně ve volném prostoru stěkalo 25 kilo. Jednou takhle utekl večer za sousedem, kterej je docela magor sám o sobě, a i když fenku zná a ví, že tohle dělá, tak než jsem pro ní došla, slyšela jsem, jak říkal nějakýmu kamarádovi, že už ho to se**, a že ji otráví…
Taky doufám, že je to jen provizorní řešení a hned jak to půjde vyřešíme to jinak.

Kari sítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 09:51

@Petula306
Ano, ale taky jsme se domluvili, že až obojek přijde, tak on přijede a poradí co a jak. Je to líběj, kterém opravdu věříme a jsme si jistí tím co dělá.

Jak už jsme psala s plotem si bohužel nemůžeme dělat co chceme, nejsme ve svém.

@Nimie
Ano, fenka na noc byla teď cca 2 měsíce doma, ale jde tu spíš o dny, kdy musíme pryč bez ní.

@reincarnate

Ohradník je nastavený tak, že nejdříve zavibruje, poté vydá zvukový signál několikrát za sebou a až pak kopne. „Kopanec” je nastaven na tu nejmenší intenzitu.
Věřte mi, že i já jsem si říkala, že bych tohle nikdy nepoužila, a že je to hnus a odsuzovala jsem lidi, kteří tohle používali. Bohužel situace toho, že nejsme ve svém nám nedovoluje dělat nějaké velké změny na plotu a už jsme to museli řešit opravdu urgentně.
Na noc je fenka doma, ale přes den, když jsem s dcerou musela na půl dne odjet, tak ji nechci zavírat do předsíně.

@Beckyttine5
Jak jsem již psala, ohradník byl poslední možnost a při objednávání bych omlátila hlavu o zeď :zed:, ale my fenku na vodítko dát nemůžeme. Máme patrovou zahradu, kde když by ji to uklouzlo, nebo se zamotalo, tak se akorát uškrtí. Na noc je doma, ale když musím s dcerou třeba na půl dne pryč, tak ji nechci nechávat v předsíni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 09:53

@MáškaMarie33

Ano, o těch jsem slyšela, ale jak říkám. Já jsem v tomhle směru úplně mimo :nevim:, tohle „musí” manžel, ten alespoň bude vědět co dělá. Snad to bude co nejdřív.

Spíš mi šlo o to, jestli někdo používá ohradník a jak to vypadá potom časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
8.6.20 09:58
@Johanah22 píše:
Ohradník je nastavený tak, že nejdříve zavibruje, poté vydá zvukový signál několikrát za sebou a až pak kopne. „Kopanec” je nastaven na tu nejmenší intenzitu.
Věřte mi, že i já jsem si říkala, že bych tohle nikdy nepoužila, a že je to hnus a odsuzovala jsem lidi, kteří tohle používali. Bohužel situace toho, že nejsme ve svém nám nedovoluje dělat nějaké velké změny na plotu a už jsme to museli řešit opravdu urgentně.
Na noc je fenka doma, ale přes den, když jsem s dcerou musela na půl dne odjet, tak ji nechci zavírat do předsíně.

Tak když tam je pro psa prostor to nežádoucí chování korigovat a jinak to nejde, tak co se dá dělat.

Jen tedy nevím, jak se spojovala ta sekvence zvuk/vibrace a následný výboj, to si myslím mělo proběhnout „ručně“, třeba při výcviku. Ale už se stalo.

Zase na druhou stranu ten pes taky není blbý a ví, co nemá dělat.
Když to nejde jinak, tak se to prosadí takhle. Z toho zase výčitky mít nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 10:03

@reincarnate

Taky jsem si s odstupem říkala, že jsem měla nejdřív všechno udělat ručně.
Ale bohužel už jsme nemohli jinak a jsme domluveni s jedním kynologem, že přijede přímo k nám na to na všechno mrknout a poradit co a jak.

To jsem si právě říkala, že fenka moc dobře ví, že to dělat nemá a hlavně doufám, že ohradník budeme moct brzy vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
8.6.20 11:05

Mame doma jeste trochu vetsiho psa a za doby nasi nepritomnosti je normalne v predsini a celou dobu prospi (overeno kamerou). Pokud vam tam fenka nic nenici, tak bych ji normalne v predsini nechala. A kdybych mela zahradu, nechala bych ji tam udelat kotec. Proti elektronickym obojkum nic nemam, pokud se umeji pouzivat, ale tenhle plot mi prijde uz moc. To by mi toho psa bylo vazne lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
8.6.20 11:08

A co sni obejit zahradu a rikat protom muzes muzes a u plotu kde to vibruje, rict nesmis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.6.20 12:06

Možná nejprve naučit na ten elektronický obojek, ten princip bude stejný, vibrace a zvuk a výboj až jako poslední možnost… Kdyz se pes naučí, že na zvuk a vibraci musí zastavit, tak to tak pak bude třeba dělat i u toho plotu.. A zkoušet s ním chodit k tomu plotu a říkat, kdy už nesmí a pustit k tomu ty vibrace nebo zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 13:26

@ZuzanaT
Ano, to jsme udělali hned po nasazení, pak když jsem ji viděla splašeně vylítnout a mířila k plotu, tak jsem řekla, že nesmí a zastavila se.

@Beckyttine5 Ano, už jsem psala, tohle jsem měla udělat, ale neudělala, protože jsem blbec. Ale jak jsem odpovídala tady nad vámi, tak jsme udělali a stále děláme, že s fenkou na vodítku chodíme kolem plotu a ve chvíli, kdy obojek zavibruje a vydá zvukový signál, tak jí řeknu, že nesmí a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.6.20 13:31

Tak snad si na to časem zvykne.. Pak napiš, jak to dopadlo, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie