Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máme se psem takový problém. Jsou mu čtyři a je zdravý. Moc rád se kamarádí s lidmi, je hodný na děti, má je rád. Na fenky je taky v pohodě, ale hrozně útočí na psy. Myslela jsem si, že je to třeba přechodné, ale není. Jakmile se objeví nějaký pes-samec, už zdálky na něj vrčí a když se přiblížíme, začne vyjíždět. Nedávno jsme byli na procházce a přiběhl k nám na volno bígl (nebo podobná rasa) a chtěl se kamarádit. Ovšem ten náš začal hned vrčet a pak se i vzteky dusil, jak jsem ho držela. Nevim, jestli je tohle ještě normální, nemůžu ho ani pouštět na volno, bojím se, že nějakého psa napadne. A ještě ke všemu je zlý i na štěňata (psy). To mi přijde nejdivnější, ta pro něj přece nejsou konkurence.. Jednou jsme byli u známých se podívat na štěně labradora, bylo mu tak pět měsíců a byl to kluk a taky na něj vyjel. To přece nejde
Otázka tedy zní, jestli by nepomohla kastrace? Neplánujeme štěňata, protože není uchovněný a má genetickou vadu. Jedno varle mu nesestoupilo, zůstalo v tříslech. Tehdy jsme před operací rozhodli, že mu to zdravé necháme, ale začínám toho vážně litovat.
Ale jinak se chová na Jacka russela ještě mírumiovně, umí spoustu povelů, rychle se učí, nemá problém s jízdou v autě a je schopný se přizpůsobit. Jen tohle
ještě se o tom poradíme s veterinářem, ale kdybyste měli nějaké zkušenosti, moc by se hodily ![]()
Díky a omlouvám se za slohovku
Ne každý pes je kamarád se psy. Jako člověk se nebude kamarádit s každým. Chce to zjistit důvod proč to dělá. No a já mám taky psa s jedním varletem v třísle a půjde na kastraci komplet. Nevidím důvod, proč mu varle jedno nechat, když stejně krýt nebudu. Povaha může být stejná, lepší anebo naopak horší. Jinak nemá k Vám, co lest cizí pes. : )
Kastrace není na vše
Takových psů je co nesnesou dalšího psa a to kastrace vůbec nemusí vyřešit ![]()
@Markéta80 No právě mi přijde logické, že když třeba nebude mít tolik testosteronu, tak nebude mít zájem o fenky a potřebu o ně bojovat. Protože si myslím, že ostatní psy považuje za konkurenci ![]()
@Týnuška95 Jo, nemusí být kamarád, ale takhle zle je napadat je podle mě nenormální. Ale asi je vážně taková povaha
Bohužel se často stává, že na procházce potkáme cizího psa, to miluju, páneček nikde
můj pes začne vrčet, vyvolá rvačku a prů. er je na světě
![]()
A napadlo vás, že se prostě boji? A že strachu útočí? Tak mu kupte dobře padnoucí náhubek. Najděte si nějakého cvičitele a dělejte s ním něco. Ono můžete něco dělat vy špatně a ani o tom nevíte. Nehledě máte teriéra, má nějaké jiné vyžití krom procházek? Jsou to lovecká plemena. Ono jen procházka mu nestačí. : )
Příspěvek upraven 08.06.20 v 08:44
@Týnuška95 Jo, dělala jsem s ním od prvního roku agility, nicméně na parkuru se nesoustředil a ani ho to moc nebavilo. Tak jsem si řekla, že si dáme od toho přestávku, přemýšlím, že bychom mohli zase začít, jestli už trochu dospěl… Jinak procházky, cvičení, aport atd. Neřekla bych, že se bojí
těžko říct. No na cvičáku jako ještě štěně si normálně hrál s ostatníma, pak ze dne na den se začal rvát, byl tam teda ještě jeden pes, border teriér, ten byl ještě horší a ten když se vymknul kontrole, přímo cíleně běžel útočit na psa border kolie, páneček se ho snažil zvednout do vzduchu a on se mu zuřivě zakousl do ocasu a prostě na něm visel. A cvičitelka řekla, že jsou to prostě teriéři a takových rvaček už prý viděla hodně.
Chce to najít lepšího trenéra. Třeba z Prahy Eva Štemberová. : ) Hodně štěstí.
@Týnuška95 To nepůjde, jsme z Moravy
Ne že bychom si mohli zrovna vybírat. Ale díky ![]()
@Markéta80 Tak zase neuškodí, když nechceme šťeňata, ne?
No nevim, snad ještě poradí vet
Většinou to varle bývá vadné. Já taky nechala kastrovat kryptorchida a varle co měl venku bylo špatné. Neříkám, že je to pravidlo. Jinak na Moravě je http://www.psi.tomczik.cz . Myslím, že Brno.