Elektronický neviditelný plot

80
8.6.20 08:11

Elektronický neviditelný plot

Ahoj,
jdu s dotazem, zda tu někdo má zkušenosti v neviditelným plotem pro psa?
My jsme pořídili, dnes nasadili, zatím teda funguje, ale rve mi srdce jak fenka zakníká, když se k plotu přiblíží :zed:.
Nicméně se nedalo nic dělat. Máme fenku NO, funguje na 110 %, miluje nás, miluje naší roční dceru, co se týče poslušnosti je to fakt naprosto bezproblémová. Ale i když na procházky chodíme, necháváme ji vylítat a tak, tak prostě v noci, nebo když je na zahradě sama, tak prostě jde, roztrhá plot a uteče běhat po ulici.
No a k dotazu, zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost, že se pes naučil, že k plotu se nechodí a mohli jste obojek po čase sundat?
Fenka dostala zatím „jen” 2 výboje a od tě doby leží u dveří a moc se ji nechce na tu zahradu jít.
Dojde jí, že je to pouze u plotu?

Děkuji za reakce a prosím vás, kteří zkušenosti nemáte a pouze byste chtěli moralizovat, tak si to nechte. Mně to radost taky nedělá, bohužel to bylo jediné řešení, abychom nemuseli každý den i noc trnout hrůzou, že ji něco venku srazí, nebo se pokusí ji někdo otrávit, protože už toho bude mít plný zuby, že za nim běhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80106
8.6.20 08:17

Obojek má pořád, naučil se k plotu nechodit. Má ho pes příbuzných. A chápe, že když obojek nemá, jde jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
8.6.20 08:31

U labilnějších jedinců se může stát, to co popisujete, může se totiž stát, že vám pak po zahradě už nikdy chodit nebude. Noční výletování bych řešila úvazem a nazdar, to psychice nijak neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 08:44

@MáškaMarie33
Je fakt, že fenka je „slabší” povahy, ale úvaz u nás na zahradě bohužel není možný, to by fakt musela být uvázaná na půl metrovém vodítku, aby se někde neuškrtila. Nehledě teda na to, že jsem všechno řešila s kynologem, který mi právě kvůli povaze psa doporučil spíš obojek, než úvaz.
A vlastně o noční výlety nejde, nebo samozřejmě jde, ale na noc není problém zavírat fenku doma, jde spíš o to, když jsme pak půl dne pryč, tak nechceme, aby musela být zavřená v předsíni.

Říkala jsem si, že to třeba přejde, že je to první den a ona si třeba zvykne, že nikde na zahradě se jí nic nestane, pouze k plotu že nesmí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
8.6.20 08:45
@MáškaMarie33 píše:
U labilnějších jedinců se může stát, to co popisujete, může se totiž stát, že vám pak po zahradě už nikdy chodit nebude. Noční výletování bych řešila úvazem a nazdar, to psychice nijak neublíží.

Jenže pes uvázaný u boudy neohlídá když nedošáhne na zloděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.6.20 08:45

Mám malamuta, což jsou přirozeně dost nezávislý psi. i po celodenní tůře je toho názoru, že místo aby v noci odpočíval doma, bylo by lepší navštívit čubiny v sousední vsi.
přesně jak říkáte, venku funguje, i v lese u zvěře se nechá odvolat (taky jsme na tom tvrdě tři roky makali :D ), ale útěkář je pořád. to je holt povaha.
máme ho na starym dvorku, kterej už něco pamatuje, rozhodně to neni zazděná pevnost. nebo spíš NEBYLA, dokud to nebylo třeba: nejdřív podhrabal vrata, tak jsme do země zakopali metrový kamenný kvádry. potom zubama rozpletl pletivo dost na to, aby se tam vešel - proti plotu jsme postavili eternity a zajistili je. pak našel díru mezi dřevem v kůlně - tak jsme tam postavili plot. celá tahle „renovace“ chvíli trvala (hlavně v závislosti na tom, jak hledal nové únikové cesty), ale světe div se, elektriku nemá a vždycky když ho teď na dvoře nechám, když pak přijdu, je tam.
můj názor je, že elektrika je humus. vždycky si jde poradit i bez ní, jen je to někdy holt kapku složitější (což lidi nemaj rádi), no a o řetěze ani nemluvím, to snad radši kotec.

shrnuto a podtrženo: upravte plot na „psuodolný“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
8.6.20 08:56

@Johanah22 já teda nevím, jestli to funguje stejně, ale sousedů pes to měl a nejdřív to zavibrovalo jako varování a když to ignoroval, tak ho to teprve koplo :think: :nevim: Naučil se necourat. Ale potom koupili další 2 psy a tak už udělali pořádný plot a pes už to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
8.6.20 08:57
@Johanah22 píše:
@MáškaMarie33
Je fakt, že fenka je „slabší” povahy, ale úvaz u nás na zahradě bohužel není možný, to by fakt musela být uvázaná na půl metrovém vodítku, aby se někde neuškrtila. Nehledě teda na to, že jsem všechno řešila s kynologem, který mi právě kvůli povaze psa doporučil spíš obojek, než úvaz.
A vlastně o noční výlety nejde, nebo samozřejmě jde, ale na noc není problém zavírat fenku doma, jde spíš o to, když jsme pak půl dne pryč, tak nechceme, aby musela být zavřená v předsíni.Říkala jsem si, že to třeba přejde, že je to první den a ona si třeba zvykne, že nikde na zahradě se jí nic nestane, pouze k plotu že nesmí. :nevim:

Jenže jde o to, že už teď ji “zahrada zradila”, už si na ní nemůže být ničím jistá, takže už si nepůjde ani obyčejně začuchat a ani si ji obejít. Tohle je cesta do pekla, navrátit jí důvěru bude na dlouho, bych řekla. Takže buď dodělejte plot, stačí z kari sítí a nebo úvaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
8.6.20 08:59
@TataOndra píše:
Jenže pes uvázaný u boudy neohlídá když nedošáhne na zloděje.

Pes může být uvázaný i tak že na zloděje dosáhne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 09:00

@pejskar

Já s vámi naprosto souhlasím! Kdyby mi před rokem někdo řekl, že budu pořizovat tohle, tak si klepu na čelo a možná ho i nakopnu… Bohužel situace ohledně bydlení nám úplně neumožňuje z toho taky udělat hradby, vzhledem k tomu, že jsme v pronájmu u manžela příbuzných na baráku a věřte mi, že všechno možný jsme zkusili, konzultovali jsme s odborníky a tak, a kdybychom byli ve svém, tak klidně zahradu celou “obbetonuju” jen abych nemusela pořizovat tohle. Obojek určitě nebyl první možnost, spíš naopak a rozhodně ho fenka nebude mít celej den, jelikož jsem na mateřský, tak ho bude mít jen když to bude nutné. Jde hlavně o dny, kdy musíme odjet a fenka musí zůstat doma. :zed:
Vašeho komentáře si vážím, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
8.6.20 09:01

@Johanah22 nejčastější zkušenosti z okolí máme dvě - buď to ty psy složí, jsou bojácnější, labilnější,… a nebo je to motivuje plot ještě víc ničit/přeskočit apod. (v podstatě to vnímají jako šokový impuls a mnozí psi v takovou chvíli fakt zkusí přeskočit i něco co by jinak nepřeskočili… takže efekt vlastně ještě horší než předtím). Zamyslela bych se nad lepším plotem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
8.6.20 09:03

No pokud máš zahradu několik tisíc m2, tak to bych chtěl vidět ten provaz. Vždycky když pes měl provaz, nebo někdo používá řetěz, tak do 5 metrů. Pak se o to zamotává a ještě se ti uškrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.6.20 09:03

@Johanah22

No a nebylo by možný alespoň něčím ten plot založit, když říkáte, že to rozplétá? Jak říkám, něco postavit proti plotu, zevnitř to zarazit o kolík do země? Určitě půjde něco vymyslet i bez nějakých drastických zásahů které by byli majiteli proti srsti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.20 09:05

@mau-mau Ano, funguje to přesně takhle, nejdřív vibrace a zvukový signál a až potom to kopne. My bychom udělali nový plot hned, ale bohužel nejsme ve svém, takže nějaké velké úpravy nejsou možné.

@MáškaMarie33
Máte pravdu, nejlepší řešení by bylo udělat nový plot, což bychom samozřejmě moc rádi, bohužel plot (drátěnka) je nový a my nejsme ve svém, takže jsme museli hledat možná řešení a po konzultacích nám tohle vyšlo bohužel “nejlépe”.

@Nimie
U nás na zahradě bohužel ne, zahrada je „patrová,” takže pes by musel na krátkém provaze, aby odněkud nespadl a neuškrtil se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
8.6.20 09:05
@Johanah22 píše:
@pejskarJá s vámi naprosto souhlasím! Kdyby mi před rokem někdo řekl, že budu pořizovat tohle, tak si klepu na čelo a možná ho i nakopnu… Bohužel situace ohledně bydlení nám úplně neumožňuje z toho taky udělat hradby, vzhledem k tomu, že jsme v pronájmu u manžela příbuzných na baráku a věřte mi, že všechno možný jsme zkusili, konzultovali jsme s odborníky a tak, a kdybychom byli ve svém, tak klidně zahradu celou “obbetonuju” jen abych nemusela pořizovat tohle. Obojek určitě nebyl první možnost, spíš naopak a rozhodně ho fenka nebude mít celej den, jelikož jsem na mateřský, tak ho bude mít jen když to bude nutné. Jde hlavně o dny, kdy musíme odjet a fenka musí zůstat doma. :zed:
Vašeho komentáře si vážím, děkuji.

To je škoda že s tím nemůžete nějak víc pracovat :? zkuste si pohrát s intenzitou, případně nastavit aby to fakt primárně vibrovalo. Nebo zvažte ten „řetěz“ na noc. Když jsme neměli dodělaný plot, měli jsme pejsana na 20m vodítku, dosáhl ke vchodu, k bočnímu vchodu i prakticky až k brance, ale ven ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný