Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chci se optat na jednu věc… Samozřejmě vím že lepší je nejdřív vysadit antidepresiva a pak se snažit o mimco… Ale je tady někdo kdo otěhotněl a pak vysadil léky? Je to bezpečné? Slyšela jsem že pak může žena potratit. Děkuji za názor.
@Lucie 324 píše: Více
Ahoj, taky to teď řeším. Můj psychiatr to konzultoval s farmakologem s výsledkem, že nejbezpečnější je Sertralin. Elicea v těhotenství prý tak vhodná není, takže mi ji vyměnili za Sertralin a ten mohu ho brát celé těhotenství, prý by to mělo být bezpečné.
@UrticaUrens a jakej je mezi nimi rozdíl? Zas elicea mi docela sedla
@Lucie 324 píše: Více
Je tam jiná účinná látka, ale podrobnosti nevím ![]()
Prober to s psychiatrem. Je pár léků které lze brát i v těhotenství. Ale určitě to prober s doktorem dopředu, než zjistíš že si těhotná tak už těhotná můžeš být a může to ovlivňovat dítě. Řešit to až s počůraným testem je pozdě, to už si skoro měsíc těhotná než se to projeví.
Tak vsude se doctes, že sertralin je bezpečný v celém tehotenstvi a dokonce i při kojení. Jsou ale lékaři, kteří se kloní k tomu, jej alespoň v 1. Trim.,kdy je plod nejnáchylnější, zcela vysadit nebo alespoň eliminovat. A totéž pak alespoň tři týdny před porodem, aby se z těla vyplavil a dítě se narodilo „čisté“.
Pokud tvůj lékař ví, že plánuješ těhotenství, tak by sám měl přijít se změnou meditace, na tu relativně bezpečnou. Musíš to řešit především s ním. Bez něj nic nevysazuj.