Elicea a snažení

119
29.10.24 20:42

Elicea a snažení

Ahoj chci se optat na jednu věc… Samozřejmě vím že lepší je nejdřív vysadit antidepresiva a pak se snažit o mimco… Ale je tady někdo kdo otěhotněl a pak vysadil léky? Je to bezpečné? Slyšela jsem že pak může žena potratit. Děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
98
29.10.24 20:58
@Lucie 324 píše: Více

Ahoj, taky to teď řeším. Můj psychiatr to konzultoval s farmakologem s výsledkem, že nejbezpečnější je Sertralin. Elicea v těhotenství prý tak vhodná není, takže mi ji vyměnili za Sertralin a ten mohu ho brát celé těhotenství, prý by to mělo být bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.10.24 21:03

@UrticaUrens a jakej je mezi nimi rozdíl? Zas elicea mi docela sedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.10.24 21:26
@Lucie 324 píše: Více

Je tam jiná účinná látka, ale podrobnosti nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
29.10.24 21:28

Prober to s psychiatrem. Je pár léků které lze brát i v těhotenství. Ale určitě to prober s doktorem dopředu, než zjistíš že si těhotná tak už těhotná můžeš být a může to ovlivňovat dítě. Řešit to až s počůraným testem je pozdě, to už si skoro měsíc těhotná než se to projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
29.10.24 21:39

Tady je k tomu doporučení české psychiatrické společnosti:

https://postupy-pece.psychiatrie.cz/…-tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
30.10.24 06:10

Tak vsude se doctes, že sertralin je bezpečný v celém tehotenstvi a dokonce i při kojení. Jsou ale lékaři, kteří se kloní k tomu, jej alespoň v 1. Trim.,kdy je plod nejnáchylnější, zcela vysadit nebo alespoň eliminovat. A totéž pak alespoň tři týdny před porodem, aby se z těla vyplavil a dítě se narodilo „čisté“.
Pokud tvůj lékař ví, že plánuješ těhotenství, tak by sám měl přijít se změnou meditace, na tu relativně bezpečnou. Musíš to řešit především s ním. Bez něj nic nevysazuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí