Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, predem jsem se chtela zeptat, jestli sis precetla o nidaci nejake clanky, kdyz pises uz?
Tady na emiminu je clanek:
https://www.emimino.cz/…ani-vajicka/
V tomto clanku si muzes precist par zakl. informaci, ale presny den tam myslim zmineny neni. Jine zdroje uvadi, ze se vajicko uhnizduje 5.den nebo dalsi den.
Napr. tento clanek: https://zdravi.euro.cz/…eni-vajicka/
Podle tohoto faktu se take ridi Cary, kdy behem IVF trva PK 5 az 6 dni. Obvykle se vklada pri Et 5 denni blastocysta.
Jinak, za me asi vubec nerozumim tomu Ascorutinu. Neslysela jsem o tom, ze by se daval jen tak preventivne a ani na udrzeni tehotenstvi. Nasazuje se pri problemech s krvacenim. Zejmena pokud je zena jiz tehotna, ma hematom a krvaci. Na bezne udrzeni tehotenstvi se vzdy nasazuje progesteron, napr. Utrogestan, Amelgen apod. ![]()
@Mandarinka104 Nějaký články jsem pročítala, ale moc moudrá jsem z toho nebyla, ve většině diskuzí jsem byla taky ztracená.
Na ascorutinu jsem domluvená s dr kvůli tomu že jsem během i po potratu dost krvácela, v podstatě 2 měsíce téměř nepřetržitě a zastavil to až ten ascorutin. Údajně to prý pomůže abych nezačala třeba zase krvácet jako u předešlého těhotenství
Vzdyt je to jednoduche, k nidaci dochazi vetsinou 5.nebo 6.den po oplodneni a muze to trvat az do 10-12 dne. To je obecne rozmezi. (Zase u IVF Cary udavaji, ze k nidaci dochazi 1-3 dny po Et).
Dobre, jak rikam, urcite je to na tobe a na tvoji domluve s lekarem. Ale jak ted sama pises, Ascorutin je na krvaceni… na pripadne udrzeni tehotenstvi nemas nic. Ascorutin vyresi problem s tim, ze nebudes mozna krvacet, ale klidne potratit muzes. Jo, prijde mi to tak, ze klidne muzes potratit, jen nebudes moc krvacet. Opravdu na udrzeni tehotenstvi se nasazuje progesteron, ten muze mit spousta zen v nizke davce i preventivne, je to hormon, ktery nijak neublizi.
Zkus se na to lekare aspon zeptat, treba ti to doporuci treba ne. Za zeptani nic nedas… ja kdyz jsem u sveho OG tak se furt na neco ptam a ptam, furt se o neco zajimam ![]()
Ahoj holky, prosím, může být nidace už 5dpo? Měla jste to některá takhle? Před třemi měsíci jsme přišli o miminko a tak mám strach co se děje. S dr jsem mluvila a moc mi k tomu neřekla, mám prostě dorazit nejdřív týden po pozitivním testu a brát ascorutin jakmile zjistím že bych mohla být těhotná