Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu někdo koho aktuálně čeká IVFko? Pojďme se podpořit ![]()
@zena_neohrozena Ahoj, mě čeká odběr teď ve čtvrtek a další týden snad transfer 🙏🏻 V jaké jsi teď fázi? 😊
Já jsem měla tento měsíc, resp. minulý týden začít s injekcemi, ale aktuální pojišťovna chtěla doložit, že jsem nečerpala příspěvek u té předchozí, tak se to zdrželo a mohu začít až příští cyklus. Mám AMH 0,8 a mám prý vyšší dávky - Gonal 250 jednotek a Pergoveris 150. Mám trochu strach, jak hodně po tom budu oteklá, nebo jak mi napuchne břicho. Jak to snášíš?
Jinak držím pěsti. Mně řekli, že po odběru bude měsíc pauza, asi kvůli případným cystám a budou mrazit, takže transfer nás čeká nejdříve v lednu. Už teď jsem nervózní. Také bych to chtěla hned, ale nedostali jsme na výběr.
@zena_neohrozena Takže teď čekáš na další cyklus? To mě mrzí, to čekání je na tom všem nejhorší. Na nic jiného se nedá myslet 🫣 Ale určitě lepší počkat, než si embrya vyplácat, když doktoři doporučují takhle… Já mám dnes poslední den injekcí, měla jsem naopak nižší dávky, a pak mi přidali ještě Pergoveris 50 jednotek, protože mi rostly folikuly pomalu a nerovnoměrně 🤷🏻♀️ Ale snáším to docela dobře, občas trošku nevolnost je, ale špatně mi není, oteklá si nepřijdu. Jen injekce ganirelix mi vadí, protože štípe. Ty další dvě injekce jsou pera a ty jehly maličké, takže to vůbec nebolí a je to vpohode. Není příjemný si to píchnout, ale to k tomu holt patří… 🫣
Je to moje 1. IVF, trošku se bojím, aby mi nějaké embryo přežilo do toho 5. dne, na veliké množství to moc nevypadá… ale tak snad 🙏🏻 AMH jsem u posledních odběrů měla 2,5 cca.
@iachulka a kolik jsi měla folíků na ultrazvuku? Já na každém vaječníku 6. Prý to není zase tak hrozné s mým nízkým AMH, ale vzhledem k věku 36 let, tak prý nemusí být kvalitní… Ach jo. Také je to moje první IVF. Tak vůbec nevím co čekat. Máš super AMH, mně řekli, že do 40 budu v přechodu se svou hodnotou. Tak máš štěstí, že tebe snad alespoň netlačí čas. Držím pěsti. Jsem ráda, že píšeš, že to není tak hrozné…Já mám díky tomu odkladu poslední možnost na přirozené otěhotnění tento měsíc. Naděje umírá poslední, ale už jsem byla připravená na zahájení injekcí, člověk už se vnitřně připravuje a pak nic, tak jsem z toho trochu rozhozená. To čekání je vážně děs.
Já si vlastně nejsem úplně jistá, ale myslím, že jich bude možná cca 6, plus mínus nějaké když stihnou ještě dozrát. Může to být ještě jinak, a hlavně když budou dobré, tak 6 bohatě stačí. Jen některé holky jich tu mají mnohem víc… tak to pak je aspoň menší stres, jestli nějaké vydrží do toho 5. dne 🤷🏻♀️ Mě je 28, tak zatím čas teoreticky netlačí, a AMH dobré. I proto ta menší stimulace. Ale ono když to má člověk nastavený, že by chtěl, tak už je to stejně naprd, jak to nejde. Máme za sebou 3 IUI. Jak dlouho se snažíte?
Tomu rozumím, jsi už nastavená, že se něco bude dít a teď čekat na transfer až do ledna 🫣 důležitý je ale myslet pozitivně a představ si, že to v tom lednu vyjde a půjdeš si tam pro to svoje mimi, to už pak tak dlouho není 🙏🏻 ❤️
@iachulka Tak to není zase úplně nejmíň, rozhodně máš výhodu věku, takže to třeba bude stačit a budou z nich dostatek zdravých embryí. 🙂 🙏🏼 Přesně jak píšeš, když člověk moc chce, tak to nejde. My se snažíme přes 2 roky. Zrovna když jsem jeden měsíc měla jiné starosti, tak se zadařilo, ale bylo to ZT a od té doby nic. Prostě stres udělá hodně. Tak musíme být v klidu a přesně jak jsi psala, představovat si, že si tam jdeme pro to malé 🙏🏼 a jaké asi bude ????…
@iachulka Jinak nám ani IUI nenabídli, že jsme na to staří… Nikdy jsem neměla problém, cyklus mam pravidelný na den a po testech velké zklamání…. Přeji ti ať vše dopadne dobře a vydrží jich do 5. dne co nejvíce. 🙏🏼
@iachulka Ahoj, tak ti dnes přeji hodně zdaru u odběru, ať to dopadne nejlépe jak může, minimálně alespoň podle tvých představ. 🙏🏼
@zena_neohrozena moc děkuju! 😊 Už to mám za sebou. Celkem 9 vajíček, z toho 2 abnormální, takže 7 zralých. Teď budu čekat, jestli se podaří oplodnit a jak se budou vyvíjet 🫣 počet zatím dobrý, tak ještě aby vydržely 🙏🏻
@iachulka Gratuluji, super výsledek 🙂 Držím dál pěsti! A jak se cítíš po tom zákroku?
@zena_neohrozena Moc dekuju, jsem rada ze to mam za sebou 😊 bylo mi potom dost šoufl, ale neco mi píchli abych nezvracela, pár hodin jsem tam pobyla a ted uz je to dobrý. Trochu cítím spodek, ale ne ze by bolel, spíš takový tlak, takže to snad brzy odezní 🙏🏻
Taky moc držím palce, třeba to ještě nakonec nebudeš muset absolvovat a vyjde to na poslední pokus přirozeně, nikdy nevíš 🙏🏻
@iachulka Snad bude u tebe rekonvalescence rychlá. Děkuji za podporu, bylo by to fajn, kdyby to vyšlo. Aktuálně každým dnem bude ovulace, podporuji to akupunkturou atd. bylo by to krásný překvapení… 🙏🏼
@iachulka ahoj, tak jak u tebe dopadla rekonvalescence a vložení? A kolik vám vlastně dozrání embryí? 🙂