IVF listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.11.24 00:35

@Hopinka.8 to mu doporučili v centru, ale možná hlavně proto, že mám vysoké dávky hormonů. Kontrolu máme v sobotu a pak v pondělí. Odběr ještě nevím. Také držím palce a přeji nám zdraví, ať si tu rýmu všichni nechají. :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.11.24 11:58

@zena_neohrozena Aha zajímavé. Já byla dnes na kontrole opět, odběr měl být už v úterý, ale celé se to posouva, protože folikuly rostou pomalu :? A operovany vaječník, kterého je půlka, tak ten je líný a moc se do toho nemá, takže zatím málo, na jednom 8, druhý ani nevím, je to malé. Takže jsem vyfasovala další injekce, včetně těch večerních bolestivých a prospívá se to tak středa, čtvrtek. Další kontrola pondělí. A to to vypadalo nejdříve dobře. Už se necítím dobře z toho, tak se těším až to skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.24 02:34

@Hopinka.8 to mě mrzí. Tak snad alespoň výsledek bude stát za to. Já už mam modřinky na břiše, ale musíme něco vydržet… bude to stát za to 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
23.11.24 06:34

@zena_neohrozena Snad bude. Jako původně mi to tak ale doktorka počítala hned od začátku, že to bude vycházet středa, čtvrtek ten odběr a doktor najednou, že tak je to pomalé. Jako pokaždé k jinému doktorovi na té klinice a neshodují se spolu. Ani v dávkách léků, ani časově jak co vychází. No nemám z toho nejlepší pocit tam. Kéž by to dopadlo na poprvé a už nebylo třeba tam pak nic řešit… Modřinky nemám kupodivu vůbec, dokonce ani po té večerní injekci, která je fakt strašná a teče po ní i krev. Pak to břicho bolí tak, že to jen musím zaspat… Musí nám to dobře dopadnout :srdce: Držím palce dnes na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.24 21:04

@Hopinka.8 Děkuji. Tak dnes 5. den injekcí a už mám některé folikuly 11-15 mm a některé 7-10. Celkem asi 8 až 9 folikulů. Dostala jsem Cetrotide a vůbec nevím, jestli je to dobrý stav nebo ne. Také u mě byla jiná lékařka, s divila se asi, že jsem na tu velikost teprve 5. den injekcí, tak to bylo zvláštní. :? OPU bude asi ve čtvrtek. Také mám z toho smíšené pocity. A do jakého centra docházíš? Já do repromedx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
24.11.24 06:20

@zena_neohrozena No tak přesně takový výsledek jsem měla v ten pátek, sedmý den injekci a píchám 225 jednotek Meriofertu a divil se zas naopak :nevim: No a večer píchám Orgalutran, což je totéž jako ty máš teď ten Cetrotide. Na blokování ovulace. A ty mám čtyři zatím. Dnes bude čtvrtá. A ta teda hnusné bolí. Tak to možná půjdem na OPU ve stejný den, no uvidí se co zítra na kontrole u mě zas. Já docházím do Fertimedu, začali jsme IVF řešit tam, protože tam chodím k odborníkovi na endometriózu a ten je skvělý. Tak mi to přišlo nejjednodušší zůstat řešit i tohle tam no. Tak snad to bylo správné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.24 11:22

@Hopinka.8 já mám 250 Gonal a 150 Pergoveris. A něco se bavila doktorka se sestrou o přidání. Ale daly mi jen ten Cetrotide. Jsem z toho na větví 8o :D. Jak říkáš, snad je to správné rozhodnutí a snad vědí, co dělají… tím se uklidňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 11:31

Ahoj holky, predtim než půjdeme do ivf, tak zkusíme inseminaci. MUDr na klinice mi předepsal clostilbegit, já z něho mám však obavu, protože si rok dělám ovulacni testy od clearblu a vždy pozitivní, takže s ovulaci asi problém není…Přijde vám tento postup před inseminaci standartni? Jinak u mne zjištěno nižší amh (0,9), partner v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
235
24.11.24 11:34

@zena_neohrozena tak to mas asi vyšší dávky než já. Oni mi říkali, že mi dali nízké, protože mám dobré AMH (2,99). Ale jestli nedali moc nízké no :think: A když zas ty druhé hormony zabraňují ovulaci, tak snad zas nezabranuji růstu, ale jak říkáš, oni jsou odborníci a musí vědět :D 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 11:38
@zena_neohrozena píše: Více

Tak to máme stejně. Nikdy žádný gyn problém. Cyklus pravidelný snad na hodinu, ovulace dle ovulacnich testu vždy pozitivní. Partner spermiogram v pořádku. A stejně za cely rok snad ani náznak otěhotnění. Teď akorát zjištěno to nižší amh. Bude mu za par měsíců 35.

• Citovat
  • Upravit
235
24.11.24 11:38
@Anonymní píše: Více

Ahoj, já IUI podstoupila jednou kdysi před lety. Nejsem si jistá, zda pozitivní ovulační test skutečně ovulaci na 100% znamená. Nejlépe se to asi pozná sledováním na UTZ. Každopádně i mě tenkrát sledovali ovulaci a měla jsem, přesto mi taky dali nejaky prášek na její podporu před IUI, měla jsem z toho hned 4 folikuly. Nepovedlo se i tak, protože tehdejší partner měl velice špatné SPG. Kdyz máš nižší AMH, tak to určitě chtějí podpořit, toho bych se nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 11:53

@Hopinka.8 děkuji, tak já to tedy zkusím a když se nepodaří, půjdu raději uz na ivf (vzhledem mému veku a nižší zásobě)

• Citovat
  • Upravit
235
24.11.24 12:09

Držím palce. Také už jsem raději vzhledem k věku, endometrioze a trochu horšímu SPG zvolila IVF. Doktor mi řekl, že IUI je jen taková „vylepšená soulož“ a že by se tím nezdržoval :nevim: Na druhou stranu je spousta žen, kterým to vyšlo a my předtím s partnerem dokonce přirozeně čekali dvojčata, nedopadlo a teď ten čas už tlačí no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.24 12:30

Mam to stejně jako ty, cyklus v pořádku, spermio v pořádku, genetika v pořádku, jedině moje alergie na sperma. Rovnou nam doporučili IVF kvůli věku a AMH 0,8. Ale pokud to nevyjde, budu chtít zkusit IUI s prednisonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 12:50
@zena_neohrozena píše: Více

Mě dělali alergie na spermie, ovaria a zóna pelucida na alergologii a nic. V lete jsem si byla sama měřit amh a vyšlo mi 1,55. O tři měsíce později na klinice a tam 0,9, což se mi zda nejaky extrémni pokles. My teď zkusíme to iui s clostilbegit a pak už bych zkusila to ivf. Hold proste asi už jsme starší a zásoba a kvalita nižší, ale četla jsem, ze holky otěhotněla i s menším amh než máme my. Věřím, ze nám taky podaří!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex