IVF listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
190
16.11.24 12:25

Ahojte děvčata :kytka: ráda bych se k vám připojila, něco napsala o mém příběhu, a nechat si poradit od Vás ☺️
Od roku 2022 chodíme do centrum
Přítel má špatný spermiogram měl jednu jedinou spermií živou. Já otěhotněla ale dál se to nevyvíjelo takže „můj hrdina“ to vzdal na další jsme šli v roce 2023 ale měla jsem hodně odebraných vajíček takže to museli odložit na Ket
Krev byla pozitivni ale strašně malé hodnoty HCG.. (28) 😓 😓 takže opět nic.. měli jsme tam ještě 4 kartáčky
Tak jsem si nechala zavést 2 embryjka ale začala jsem krvácet ještě dříve než sem měla jít na krev

Mám za sebou vyšetření Kir geny, hysteroskopii, nic mi nenašli 🙏🏽 jen na imunologii.. Mám zvýšené NK buňky proti spermiím takže mám užívat 2 měsíce Prednison pak kontrola a může se začít se stimulací další Ivf.. náš tedy 3 ivf..
Jinak jsme se rozhodli pro Dárce spermatu, doporučil to i doktor 😔 😔 Byla bych radši kdyby to nebylo potřeba ale bohužel..

Ale nikdy nás ani nenapadne myšlenka že není Mimi mého přítele.. šly jsme do toho spolu takže to zvládneme a dokončíme 🙏🏽 ❤️
Pokud se nám tedy konečně splní sen

:srdce:

Je tu některá která má stejné zkušenosti s těma NK buňkáma a užíváním Prednisonu? Zlepšilo se to? Děkuji všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.24 10:26

@Perlis Ahoj, mně zatím NK buňky netestovali, prý až případně po druhém potratu. Já mám zjištěnou jen alergii na sperma. Ale četla jsem, že s tím Prednisonem je léčba úspěšná při IUI o IVF, takže držím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
17.11.24 11:12

Ahoj holky, mohla bych se také přidat? 🙏 Začínám se stimulaci na první (a kéž by jich nebylo potřeba více) IVF s tím, že budeme mít vyšetřování embryí (když snad bube co vyšetřovat) a samotný KET bych ráda odložila až tak na březen (kvůli zimním nemocem i práci). Chtěla jsem odložit celé IVF, ale doktoři výrazně nedoporučili, letos jsem měla druhou operaci endometriozy, mám nejhorší stupeň :cry: K tomu přítel trochu horší spermio a můj věk (bude mi 36). Jinak jsem dvakrát v životě otěhotněla přirozeně (naposledy dokonce dvojčátka), bohužel nikdy nedopadlo. A už nám nedoporučuji to zkoušet přirozeně. Máme za sebou úplně všechny možné testy, které se k vyšetření reprodukce delaji a ty jsou v pořádku. AMH mám 2.99, tak aspoň něco, snad mi jejich kvalitu endometrioza nezhorší u všech 🥚 Tak já dnes teprve druhá injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.11.24 11:29

@zena_neohrozena Děkuji :smiling_face_with3_hearts: 🙏🏽

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.11.24 18:44

Ahojte, taky se pripojim. 28.10. jsem zacala se svoji prvni stimulaci, odber vajicek 7.11. - 8 vajicek, 6 oplodneno a do 5. teho dne nam vydrzely tri. Jedno bylo ted v utery 12.11. preneseno, takze cekam na krev, ktera je az 26.11. Cekani dlouhe :(
U nas je problem na muj vek nizke AMH 0,8 a vyssi FSH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.11.24 21:02

@Bobidec To čekání je dlouhé a k nevydržení :roll: taky jsem byla vždy nedočkavá a myšlenky všelijaké 8o ale zjistila sem že nejlepší je se snažit nemyslet tolik na výsledek být v klidu a zabovovat se něčím co vás baví mě to tedy pomáhalo. Ale až po pásový oparu, který jsem měla údajně ze stresu🤦🏽‍♀️ 😆 Jinak ti držím palečky ať je krev pozitivní a HCG vysoké, tak jak má být :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.11.24 21:03
@Perlis píše: Více

Oprava*po pásovým oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.24 23:51

Holky já konečně zítra začínám stimulaci, už teď mám nervy… :roll: snad ty injekce zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
18.11.24 07:21

@zena_neohrozena Zvládnete 🍀 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
18.11.24 10:27

Ahoj holky, jdu se k Vám přidat. Podstupujeme již 3. IVF cyklus, tentokrát na nové klinice. Byl zvolen dlouhý protokol, aby byla vajíčka při odběru v co největším počtu a nejlepší kvalitě. Ve středu jsem tedy byla na první injekci, která „vypíná“ mozek co se týče produkce hormonů na růst vajíček. Ta bude účinkovat 14 dnů a 26.11. jdu na ultrazvuk, zda injekce fungovala správně a můžeme začít se stimulací jako takovou. OPU dle plánu vychází na 9.12. Držím všem palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.11.24 12:55

@zena_neohrozena tak jak jste to zvládla? Já dnes třetí injekce. U první jsem nejdřív taky myslela, že to nedám. A už pozoruji, kde mě to do „špeku“ bolí víc a kde méně :lol:. Neboli teda vpich, ale to stříkání té látky malinko. Jinak mě od té doby bolí každý den hlava. Břicho pobolíva. Připadám si jak nosnice. Ale spíš jsem nervózní, že všude všichni nemocní, abych do odběru taky neonemocněla, jak to na mě prská ze všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.11.24 17:19

@zena_neohrozena Urcite zvladnes, ja teda nezvladla pichnout ani jednu a vsechno musel manzel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.11.24 17:20

@bluciste drzim palce at jde vse podle planu a vyjde to! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.24 18:41

@Hopinka.8 Zvládám to, ale musím to pero stlačovat hodně pomalu, jinak to bolí. Piju 4 litry denně a jím hodně bílkovin. Hlava zatím nebolí, ale v břiše mám pnutí od prvního dne. Děkuji holky za podporu. Měla jsem z toho obavu a není to tak zlé… jsem zvědavá, co mi řeknou na kontrole… Také se cítím jako nosnice, to je dost trefné. :D a stejně tak mám obavu abych se od někoho nenakazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
21.11.24 05:40

@zena_neohrozena Také to tak mám, že musím injekci stlačovat pomalu. Ale už dnes bude šestá a beru to už jako ranní rituál 😀 Ale o tom, že by se mělo více pít nebo jíst více bílkovin, nic nevím :think: Učůraná jsem každopádně víc, přemýšlela jsem, jestli je to tou stimulaci právě… Já byla včera na první kontrole, další ještě zítra ráno. Reakce prý výborná, i když mám nízké dávky a prý to vidí předběžně na 10-12 🥚 a odběr v úterý. No jsem zvědavá, nechávám to plynout, řeším nákupy dárků na 🎄 a práci a tak to utíká a bude to tak, jak to být má… Kdy máš/máte kontrolu? Držím palce ať to jde dobře. No to nafouklé břicho a tlačení v břiše a píchání injekcí jak v laboratoři, je to jasné „nosnictví“ :lol: Tak snad zůstaneme zdravé 💪 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí