Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat těch, co užívali Eliceu, byla jste po ní některá unavená? Já jsem úplně vyřízená, strašně unavená, bez elánu
Jak dlouho ji užíváte a kolik ji berete? Jak dlouho ta únava trvá? Máte vyloučené poruchy štítné žlázy? Jak vypadá váš denní režim?
Kvůli čemu ji berete? Respektive ta únava začala až po nasazení léku? Za jak dloho, při jakém dávkování.
Jste u někoho v psychoterapii?
Alicea udělala z mé babičky „zeleninu“ spící 18h denně. Vysadili jsme a je jako dříve. ![]()
Taky beru Elicea, nejdřív půl tabletky týden - lehká únava. dnes celá a jsem úplně hotová. i když v noci jsem spala docela dobře. tak nevím, jak dlouho to tak bude? už mám pořád brát celý prášek.
Ahojky,
také jsem začla brát ve středu AD Elicea a už od soboty jsem strašně unavená. Včera jsem vůbec nebyla schopná vstát z postele. Původně jsem brala 10 mg, teď mi to lékařka snížila na 5 mg, ale stejně jsem unavená - sice méně, ale jsem.
Tyto léky beru proti ůzkosti a panice.
Zlepší se ta únava?
@Anonymní píše:
Ahojky,
také jsem začla brát ve středu AD Elicea a už od soboty jsem strašně unavená. Včera jsem vůbec nebyla schopná vstát z postele. Původně jsem brala 10 mg, teď mi to lékařka snížila na 5 mg, ale stejně jsem unavená - sice méně, ale jsem.
Zlepší se ta únava?
Pardon - PROTI ÚZKOSTI ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,
Zlepší se ta únava?
Ahoj, určitě se to zlepší, je to těmi prášky. mně to začalo opravdu fungovat po 2-3 týdnech. zlepší se ta únava, zlepší se spánek a hlavně ta psychická pohoda.. já je beru už 5 měsíců a jsem šťastná.. jinak bych ten rozvod a prodej domu snad ani nezvládla…
Ještě chvilku vydrž, třeba se to ustálí. Dala bych tomu (celkově) měsíc a pokud by únava přetrvávala, požádej o změnu léků.Já kdysi brala Quetiapin, nejnižší možnou dávku. Usínala jsem u jídla, u vaření, u čehokoliv, spala jsem i 20h denně. Prostě tenhle lék nesnesu. Doktorka mi ho vyměnila za jinej a naprosto v pohodě. Ono výběr správného léku, který sedne, je v oblasti psychiatrie, běh na dlouhou trať.
Ahoj, oživuji toto téma - Elicea a únava. Chci se zeptat spíš těch, co Eliceu užívají déle. Já brala půl tablety, není jsem přešla na celou. Celou beru asi 15 dní. Po navýšení se nejdřív psychický stav zhoršil, ale postupně se to zlepšuje. Psychicky se už cítím skoro OK, ale hrozná je ta únava. Jsem pořád úplně vyřízená. Měla bych i chuť jít něco dělat, ale jsem tak unavená, že si musím radši lehnout. Kdybych měla naději, že ta únava zmizí, i kdyby za měsíc, ale takhle se žít nedá.
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji toto téma - Elicea a únava. Chci se zeptat spíš těch, co Eliceu užívají déle. Já brala půl tablety, není jsem přešla na celou. Celou beru asi 15 dní. Po navýšení se nejdřív psychický stav zhoršil, ale postupně se to zlepšuje. Psychicky se už cítím skoro OK, ale hrozná je ta únava. Jsem pořád úplně vyřízená. Měla bych i chuť jít něco dělat, ale jsem tak unavená, že si musím radši lehnout. Kdybych měla naději, že ta únava zmizí, i kdyby za měsíc, ale takhle se žít nedá.
ahoj, já to beru skoro rok a už postupně vysazuju. když jsem to brala, tak žádná únava, spánek super. až postupné vysazování z jedné na půlku byl trochu problém s únavou a občas jsem to už cítila na psychice.
@Anonymní píše:
jestli to u tebe není spíš jarní únava, s tím taky bojuju.
Dobry den, taky jsem brala eliceu a trpela jsem unavou, jak pisete unava byla silnejsi nez ja a i kdyz jsem chtela jit neco delat tak to neslo. Take jsem porad lezela ![]()
Pokud je ta únava taková, že vám kazí život, je namístě zvolit jiný lék. Měla jsem to tak u jiného léku, kdy mi i minimální dávka způsobovala únavu a ospalost, že jsem usínala ve frontě u pokladny v obchodě nebo v šatně ve školce. Byla jsem schopná prospat dvacet hodin denně. Po poradě s psychiatrem jsme lék vyměnili a pak už ok.
@Klára Šum. píše:
Dobry den, taky jsem brala eliceu a trpela jsem unavou, jak pisete unava byla silnejsi nez ja a i kdyz jsem chtela jit neco delat tak to neslo. Take jsem porad lezela
A odeznělo to časem?