Embryotransfer 4AA

Klaudie181
24.9.25 09:08

Embryotransfer 4AA

Ahoj holky.
V pondělí mi byl udělaný ET 4AA. Pořád čekám nějaký příznak uhnizďování, ale nic.Do teď vše probíhalo bez problémů. Je možné, že bych neměla absolutně žádné příznaky? Kdy se může začít embryo zahnizďovat? Většinou jsem se dočetla, že 6tý den? Což by mělo být dnes? Nebo to chápu špatně? Jediné co občas cítím, je takové zapíchání v podbřišku, ale do pár vteřin zmizí. To se stane třeba 1× za den/noc. Ještě bych asi měla dodat medikaci. Estrofem 2mg 1-0-1,kyselina listova 1-0-0,agolutin 1×za tri dny injekcne a amelgen 1-0-1.

Příspěvek upraven 24.09.25 v 09:49

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1797
24.9.25 09:16

@Klaudie181 já cítila asi 20 minut po ET píchnutí v břiše a pak nic a až 12.den jsem si udělala test a byl pozitivní. Takže to, že nic necítíš, tak neznamená, že je to špatně. Držím palce, ať ti to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 09:22

@Magda124 ahoj,dekuji za odpoved. A jak stare embryo jsi mela k transferu? No ja cestou domu citila opravdu silne zabodani vlevo jakoby u vajecniku, ale tohle je muj prvni transfer, takze vubec nevim, co cekat a necekat a jen googlim jako blazen.Ale u 4AA by to bylo brzo hned po et ne?

• Citovat
  • Upravit
3958
24.9.25 10:38

Já měla už 4. den po ET 5denního embrya velmi slabou, téměř neviditelnou čárku na testu (ale já jí tam viděla a dodnes mám ten test schovaný a čárka tam je). U prvního těhotenství jsem takhle v začátcích nepociťovala nic, u druhého dítěte jsem asi 2.-3.den po KET cítila bolesti pánevního dna, které jsem znala z předchozího těhotenství, takže jsem věděla, že se embryo chytilo, což test opět 4.den po transferu potvrdil.
Držím palce, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 11:16

@Thomassss tak to jste ji mela brzo 😍.Ja vsude ctu, ze testovat driv, muze znacit falesne pozitivni vysledek z duvodu leků. A druhy transfer jste taky mela 5.denni?
Tak to jste mela stesticko, ze to vyslo oboji hned😍.
Dekujii🙏

• Citovat
  • Upravit
685
24.9.25 12:25

@Klaudie181 já měla 5ti denní embryo. Těm pocitům hned po transferu bych nepřikládala váhu. To může být jen z podráždění při vkladu. To hnízdění by opravdu bylo spíš cca 2.,3. den. Já tedy necítila nic extra. Ani špinění nic. A hodně z těch pocitů píchání v břiše nebo menstruační bolest atd. mohou dělat hormony co se berou. Někdo to má i když se embryo nechytne dokud ty hormony nevysadí. Takže opravdu spíš až pak test a krev.

Já taky nevydržela a 6.den testovala a měla ducha, který sílil. Ale snažila jsem se moc neradovat, kdyby to bylo třeba biochemické. Byl to druhý pokus, první se nechytlo. No a teď už jsem 37tt a čekám na finále :dance:

Držím palce, ať to vyjde 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 12:40

@Verun777 dekuji. Ty joo, zatim vsichni pisete, ze jste mely 5.denni embryo.Tak snad mi ho nedala dr. moc brzo😳.
No ja prave cetla, ze hodne zpusobuji hormony.Moje gyn mi rekla, ze se mi budou napinat prsa, ze to poznam, ale zatim nic. Mozna cekam nejake znameni moc brzo.To cekani je sileny🙄 a to mam za sebou teprv druhy den🙈.Kazdopadne vklad me docela bolel, hlavne nez tam presla nez nejaky bod, to me uplne bodlo. Takze chapu spravne, ze jsi nespinila vubec? O tom biochem. ctu dost.To je tak caste? Nevis?
Kazdopadne tobe gratuluju, to uz mas za par😍.Preji hlavne zdravicko tobe i brouckovi🤍 🙏

• Citovat
  • Upravit
685
24.9.25 12:53

@Klaudie181 jo prsa mě bolely, ale to bylo fakt nahoněný hormonama. Já měla docela vysoké dávky. O tom, jak staré embryo se vloží rozhoduje (nebo doporučuje) klinika nebo embryolog a říkají že někdy i lepší vložit dřív než zase třeba pozdě. To může být u každého jiné. Nezbývá, než jim věřit :wink:. U nás vkládají obvykle 5ti denní. Jen třeba kdyby bylo jen jedno a nevyjelo se úplně dobře tak ho zkusí vložit dřív jestli mu nebude líp v děloze než ve zkumavce a třeba se chytne. Hnízdění jsem opravdu nijak nepoznala. Z diskuzí jsem viděla že i ty biochemické se stávají - embryo se chytne a za pár dní se pustí. Možnosti je opravdu spousta.

Taky si pamatuju to čekání a napětí každý den… Zvlášť když jsem byla na neschopence a nechodila do práce, člověk se těch myšlenek těžko zbavoval. Dělá se to blbě, ale zkus hlavu dostat do klidu. Dopřát si, co máš ráda. Číst si, koukat na seriály, zaměstnat hlavu a moc se nesledovat. Udělat si dobře na duši a věřit 🍀

Opravdu je to stejně tak, že teď čekáš na dvě čárky. Pak budeš čekat jestli sílí. Pak budeš čekat na HCG v krvi. Pak na první ultrazvuk. Pak jestli bude srdíčko. A pak s každou další kontrolou jestli se něco nepokazí… Jako po prvním trimestru to ze mě trochu spadlo… Ale stejně se bojím pořád. Teď zase těch posledních pár dní a porodu 😆. Pořád je něco co hrozí… Tak musíme tu hlavu ukecat, ať je v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 13:18

@Verun777 tak me prijde, ze tech leku moc nemam.Ani pred opu jsem nemela.Ale tak ja jsem fakt bezpriznakova 😀.No me odebrali 11,z toho se 10 chytlo k oplodneni a do blasctocysty doslo 5 a rikala, ze dve jeste vypadaj, ze dojdou. Takze vysledek asi dobry.No kazdopadne neubejva nez verit.Vedi co delaji, delaji to denne.Ale mas pravdu, clovek pak ceka a boji se nez porodi, aby vse bylo v poradku. A pak se boji uz celej zivot vlastne :D

• Citovat
  • Upravit
685
24.9.25 13:30

@Klaudie181 přesně tak, je to pak už na celý život…

Já první IVF jen jedno embryo (ze 4 vajíček) a nechytlo se. Pak hned za 3 měsíce další ivf - z 8 vajíček 3 pěkná embrya a jedno to dotáhlo o den později. Chytlo se první na ET a tři máme zmrazená a zkusíme z nich sourozence.

U tebe určitě pěkný výsledek v počtu embryí. A kdyby to teď nevyšlo, máš zásobu na další pokusy. Že nemáš příznaky s tím si hlavu nedělej, někdo prostě opravdu nic necítí a stejně se zadaří. Někdo cítí hodně a dělají to hormony a nic z toho. Opravdu spíš klid a věřit. A kdyby to nevyšlo, zkusit věřit v další pokusy, ty dušičky na nás čekají ♥️ 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
24.9.25 17:00

@Klaudie181 měla jsem 5denní embryo (blastocystu). Po minulých pokusech jsem věděla, že kratší nemá smysl, že to úspěch nezaručí a jsou to spíše peníze za ET pro centrum. Jinak nedoporučuji testovat moc brzy, opravdu zkus nejdříve 10.den. Falešnou čárku dělá ovitrelle, ten z těla vyprchává docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 17:38

@Magda124 mě by ani nenapadlo, že “mladší” embryo má větší šanci na chycení. No jsem už strašně zvědavá😅.Ovitrelle jsem mela 15.9.
Transfer 22.9.

• Citovat
  • Upravit
1797
24.9.25 17:51

@Klaudie181 no mě to tvrdili na klinice, že v děloze je embryu lépe než v laboratoři. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaudie181
24.9.25 18:02

@Magda124 je to dost možné😀

• Citovat
  • Upravit
685
24.9.25 18:55

@Klaudie181 já o tom taky četla že někomu se uchytilo třídenní embryo a pětidenní ne… Ale fakt to bude asi dost individuální a budou různé případy. Já mám zkušenost jen s pětidenními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí