Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, nenašel by se tu někdo kdo byl v červenci v emirátech? Strašně se nám líbí jeden hotel, ale dovolenou máme jen teď o prázdninách. Bojíme se toho strašného tepla. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Já tam byla kdysi v září a vedro bylo tedy pořádne, já slunci 50 stupnu, v noci 35.Vzduch se ani nehnul, sotva jsem vylezla z vody, byla jsem hned suchá.. V červenci to bude to samé, to jsou nejteplejší měsíce, ale jinak jsme si to tam uzili. Přes den more, bazén, večer nákupy, diskotéky, bylo to super.
Červenec je v Emirátech skutečně na zdechnutí. Je to opravdu na bazén-slunecnik, nikam jinam
Dobrý den!
Máte někdo nějaké tipy na téma návštěva v Audské Arábii a v SAE? Jako oblečení, kdy a kam ne/chodit? Co s sebou brát, nebo naopak nebrat?
Díky! ![]()
@M_Vladim
Vážně Saúdská Arábie? ![]()
A míněno návštěva nějakých míst, nebo návštěva do rodiny?
Zmíním jen praktické info a místa, co se osobních návštěv týče, je to hodně individuální - některé rodiny jsou pokrokovější, jiné zase hodně ortodoxní, takže parametry návštěvy se můžou značně lišit (i oblečením, nejen tím, co přinést/nenosit).
No, za nejpodstatnější bych asi považovala zmínit, že do obou zemí se nesmí dovážet některé léky (AD, barbituráty, opiáty, benzodiazepiny… SAE to jde s lékařským potvrzením, do SA možná taky, ale zatím jsem neslyšela o nikom, komu by se to povedlo, takže ty obstrukce jsou neuvěřitelné; mně kdysi sebrali na letišti i vitamíny; nicméně vím jen o lidech, co se tam vydali pracovně, ne za turistikou). Do SA ani alkohol (kompletní seznam zakázaného dovozu je na webu).
V SA je kromě Mekky a Mediny (ani do jednoho ale jinověrce nepouštějí) celkem zajímavá Jeddah, ale Dammam, Rijád - z mého pohledu, bohužel už hodně let starého - nic moc, původní architektura se ztrácí v moderní arabské…
@Ylaria píše:
@M_Vladim
Vážně Saúdská Arábie?
A míněno návštěva nějakých míst, nebo návštěva do rodiny?
Zmíním jen praktické info a místa, co se osobních návštěv týče, je to hodně individuální - některé rodiny jsou pokrokovější, jiné zase hodně ortodoxní, takže parametry návštěvy se můžou značně lišit (i oblečením, nejen tím, co přinést/nenosit).
No, za nejpodstatnější bych asi považovala zmínit, že do obou zemí se nesmí dovážet některé léky (AD, barbituráty, opiáty, benzodiazepiny… SAE to jde s lékařským potvrzením, do SA možná taky, ale zatím jsem neslyšela o nikom, komu by se to povedlo, takže ty obstrukce jsou neuvěřitelné; mně kdysi sebrali na letišti i vitamíny; nicméně vím jen o lidech, co se tam vydali pracovně, ne za turistikou). Do SA ani alkohol (kompletní seznam zakázaného dovozu je na webu).
V SA je kromě Mekky a Mediny (ani do jednoho ale jinověrce nepouštějí) celkem zajímavá Jeddah, ale Dammam, Rijád - z mého pohledu, bohužel už hodně let starého - nic moc, původní architektura se ztrácí v moderní arabské…
Opravdu Saudská Arábie, tranzit v Dubai (SAE). Šlo o pracovní cestu syna.
Dík. ![]()
Nebyl teď někdo?
Fakt je tam tak silene vedro?
Letim v sobotu a když to tady tak čtu, úplně se bojim teplotního šoku.
@freeport píše:
Nebyl teď někdo?
Fakt je tam tak silene vedro?
Letim v sobotu a když to tady tak čtu, úplně se bojim teplotního šoku.
Já byla dvakrát, jednou v září a to bylo na slunci snad 50 stupňů, v noci 35,když vylezes z vody, jsi hned sucha. Po druhé jsem byla v druhé polovině října, to bylo trochu menší vedro, ale i tak byl pařák. Nám to, ale nevadi, proto jsme letěli zrovna tam, teplo máme rádi, hlavně to moře, jako kafe😃
@Alušáček píše:
Já byla dvakrát, jednou v září a to bylo na slunci snad 50 stupňů, v noci 35,když vylezes z vody, jsi hned sucha. Po druhé jsem byla v druhé polovině října, to bylo trochu menší vedro, ale i tak byl pařák. Nám to, ale nevadi, proto jsme letěli zrovna tam, teplo máme rádi, hlavně to moře, jako kafe😃
My jsme také teplomilové, ale pade je fakt dost ![]()