Jaký kočárek Emmaljunga Edge nebo Mondial deluxe?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
6.11.17 11:46

Emmaljunga Edge/Mondial vs Inglesina Sofie

Ahoj, vybíráme kočárek a zúžili jsme to v podstatě na dvě varianty.

1. Emmaljunga Edge nebo Mondial deluxe s podvozkem Classic Deluxe
  • dvojkombinace
  • podvozek houpací, bytelný, terénní
  • kočárek dobře ovladatelný a má hromadu vychytávek, působí stabilně, bytelně
  • lze koupit pouze jako dvojkombinace (sporťák mi pak přijde hrozně robustní, obzvlášť na tom classic podvozku)
  • straašně drahé doplňky (pláštěka za 1500 Kč, taška za 4000Kč?)
  • cena (ale kupovali bychom ho teď v akci o 20% méně, proto o něm uvažujeme)
  • váha (11.2 + 5.6 kg)
  • skladnost nic moc

kdo máte Emmaljungu, mám pár otázek:

1. víte rozdíl mezi Mondialem a Edge? Nikde nemůžu najít, zdá se, že jen design
  2. líbí se mi potahy Lounge, ale manželovi Competition (ty by měly přežít vše, ale vypadá to jako šusťák no…). Máte někdo Lounge? Co to vydrží? Déšť, pratelnost, atd
  3. máte někdo sporťák na tom podvozku Classic nebo Classic Deluxe? Není to příliš těžké, blbě ovladatelné, moc houpací?
  4. nepadají z dolního košíku věci? Já si moc přála mít tam ten látkový košík, ale bohužel se k tomu dokoupit asi nedá :(
  5. rozhodovali jste se někdo mezi podvozkem Classic vs Classic Deluxe? Proč jste si vybrali ten nebo ten?
  1. Inglesina Sofia Ergo Bike - pouze hluboká korba
  • původní plán koupit hluboký kočárek a pak k tomu sporťák (Valco Baby Snap 4)
  • není tak vychytaný jako Emmaljunga
  • nemůžeme si vybrat moc z barev, v pouze hluboké variantě mají jen verzi sport, která se mi tolik nelíbí, ale stojí „jen“ 11K
  • levnější doplňky
  • blbě se skládá, stejně jako ta Emmaljunga
  • váha (10.5 + 5.5kg), ale když to bude jen hluboká korba a pak lehký sporťák, tak mi to tolik nevadí

Hledáme kočárek převážně do města (tedy terénní kolečka :lol:, u nás před domem je to jako po výbuchu), výtahem jezdit nebudeme, nemusím řešit rozměry. Váhu jsem hodně řešila, ale když budu jezdit nízkopodlažním MHD, nemusím tolik řešit nebo popadnu šátek/nosítko.

Termín je leden/únor, takže potřebuji zimní variantu, ale chci, aby vydržel i na další dítě/děti a ty mohou být v létě. Takže se moc nechci vázat na to, že teď nepotřebujeme velkou korbu.

Budu ráda za jakékoli postřehy, nějak se doma nemůžeme shodnout, tak potřebuji další názory, ideálně od lidí, kteří mají jednu nebo druhou variantu, případně řešili stejné dilema. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
509
6.11.17 12:20

Ahoj jukni ještě na emmaljunga číty cross má látkový košík. Jinak měla jsem emmaljunga nitro a krapet si stále tluču :zed: že jsem ji prodala. Měla jsem bazarový rok 2009 černou. Ten sustak je velmi kvalitní vůbec nebylo na něm stáří znát. Jestli úplně netrvas na novém kočárku kukla bych po bazarové emmaljunga jsou to fakt držáky. Trošku nevýhoda, že jich moc bazarovych není a ještě narazit na nějaký v okolí. Jo a u těch emmaljunga je většina podvozku kompatibilní. Takže někdo měl podvozek do terénu a pak nitro do města. Ale nemám nastudováno jak je to u nových modelů. Jo a nebrala bych ten model s otočnou rukojetí. Je zbytečně těžký.
Sofii od inglesina jsem měla asi měsíc a moc mi nenadchla. Špatně se mi ovládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.11.17 14:29
@Ada22 píše:
Ahoj jukni ještě na emmaljunga číty cross má látkový košík. … Jo a u těch emmaljunga je většina podvozku kompatibilní. Takže někdo měl podvozek do terénu a pak nitro do města. Ale nemám nastudováno jak je to u nových modelů. Jo a nebrala bych ten model s otočnou rukojetí. Je zbytečně těžký.
Sofii od inglesina jsem měla asi měsíc a moc mi nenadchla. Špatně se mi ovládala.

To city cross myslíš podvozek? Teď mají Chasis Duo City, ale ten manžel zamítnul, chce nafukovací kolečka :( Jinak dva podvozky jsem také hodně četla, ale žádný není extra lehký, všechny mají cca 10 kg a jeden stojí cca 10 tis a co jsem koukala, moc se nedají koupit samostatně. Na bazárek jsem také koukala, ale moc jich není, plus doufám, že odvozí všechny naše potencionální děti :lol:. A mám jistotu, že i tak bych ho celkem slušně ještě prodala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
6.11.17 14:46

Emuljangu jsem naživo neviděla, mela jsem v ruce Sofii, jako jednoho z favoritů. Nakonec jsem ji zavrhla kvůli vysce madla (mam 175 cm a v nejvyšší poloze to bylo jen tak tak. Manžel se 190 cm by měl dost problém). Ale pokud jste menší, urcite bych ji nezatracovala, až na tu výšku mi přišla fajn. My nakonec skončili u Roana Emmy - zatím jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.11.17 15:11

Ahoj, mrkni na https://www.emimino.cz/…oss-1461408/
Zrovna city cross prodavam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24627
6.11.17 15:19
@KajaZ píše:
Zrovna city cross prodavam :mavam:

A proc je vyrobeny na zakázku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.11.17 15:32
@Agneth píše:
Emuljangu jsem naživo neviděla, mela jsem v ruce Sofii, jako jednoho z favoritů. Nakonec jsem ji zavrhla kvůli vysce madla (mam 175 cm a v nejvyšší poloze to bylo jen tak tak. Manžel se 190 cm by měl dost problém). Ale pokud jste menší, urcite bych ji nezatracovala, až na tu výšku mi přišla fajn. My nakonec skončili u Roana Emmy - zatím jsme spokojeni.

To madlo nám zase tak nízké nepřišlo, ale nemáme to ještě v ruce. Manžel je právě taky vysoký, tak to by bylo na prd, kdyby bylo madlo nízké :,( raději ještě mrkneme, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.11.17 15:34
@KajaZ píše:
Zrovna city cross prodavam :mavam:

děkuji, zatím spíš koukáme na klasickou hlubokou korbu, tedy Mondial nebo Edge.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.11.17 15:37

@Elis6 je k nemu i hluboka korba, je to dvojkombinace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.11.17 15:39

@stock vsechny emmaljugy jsou vyrabene na zakazku. Po objednani a zaplaceni zalohy se teprve zacne vyrabet. Dodaci lhuty jsou 6-20 tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24627
6.11.17 15:49
@KajaZ píše:
@stock vsechny emmaljugy jsou vyrabene na zakazku. Po objednani a zaplaceni zalohy se teprve zacne vyrabet. Dodaci lhuty jsou 6-20 tydnu…

Emmaljunga ma sériovou výrobu. Jsou to dobrý, bytelný kočárky, který jsou do města i do terénu. Zrovna před dvěma mesici jsem nove narozenemu vnoučeti kupovala Emmaljunga Super Viking 2017. Bylo to na přání rodičů, bydlíme ve městě, jezdíme na hory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.11.17 16:19
@stock píše:
Emmaljunga ma sériovou výrobu. Jsou to dobrý, bytelný kočárky, který jsou do města i do terénu. Zrovna před dvěma mesici jsem nove narozenemu vnoučeti kupovala Emmaljunga Super Viking 2017. Bylo to na přání rodičů, bydlíme ve městě, jezdíme na hory.

A to byla jen hluboká korba a podvozek nebo dvojkombinace? Nevite, který podvozek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24627
6.11.17 16:58
@Elis6 píše:
A to byla jen hluboká korba a podvozek nebo dvojkombinace? Nevite, který podvozek?

Hluboká a chassi, do 6 měsíců ditete, precka v tom zimu a potom prikoupim sedaci/napulsedaci/lehací dil/vršek. Kočár je to poctivej, vydrží až 40kg ditete :D
Korba má rovnou držadlo, odcvaknutím odepnes od podvozku, zvednes a naložis do auta i s miminkem. :) Držadlo podvozku má několik ruznych pozic, syn 1,94 cm jde a do kočáru nekope, to bylo dulezity :lol:, mamča ditete 1,67 cm si hodně pochvaluje „zivost“kocarku. Přejede bez problémů hory doly, v nákupních střediscích se na fleku vyhýbá všem prekazkam/lidem :mrgreen:. Nafukovací kola-outdoor.
Nalevo jsou Vikingove, vpravo Edge.
Edit fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
14.11.19 11:36

Ahojte neprodává někdo aktuálně kočárek Emmaljunga, nejlépe pouze sporťák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí