Emoce u 4 leté - častý pláč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4059
30.8.22 22:08
@Veroniiikaaa píše:
@ludmilaadamkova o tom psychologovi jsem uvažovala už i teď, protože ty stavy jsou fakt dlouhé, neřeknu tak jako u Vás pár minut ale to co je u nás je fakt na nervy.
Snažím se právě s ní mluvit a hezky zjistit problém a důvod pláče… Vysvětlit že o nic nejdeatd, ale bez úspěchu kolikrát.Budu jen doufat že to brzy přejde

To jí asi moc nepomůže, pro ni jde v tu chvíli asi o vše, a proto tak pláče. Zkus vyjádřit pochopení, i když se tobě třeba zdá, že jde o banalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.8.22 22:22

@Veroniiikaaa 2× týdně? Tak to mi přijde jako dobrá zpráva. Protože jsou děti, co toto zvládnout víckrát denně. Učí se fungovat se svými emocemi. Pomoct tomu můžeš především svým pochopením pro její emoce, příp. pojmenováním té emoce, příp. tím, že až se uklidní, to ještě jednou projdete popisem celé situace. V žádném případě trestáním, to bys ji akorát naučila emoce potlačovat a myslela by si, že její emoce (a ona celkově) nejsou v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
34322
30.8.22 22:24
@Hibou píše:
To jí asi moc nepomůže, pro ni jde v tu chvíli asi o vše, a proto tak pláče. Zkus vyjádřit pochopení, i když se tobě třeba zdá, že jde o banalitu.

Jo, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.8.22 22:26
@Veroniiikaaa píše:
@ludmilaadamkova o tom psychologovi jsem uvažovala už i teď, protože ty stavy jsou fakt dlouhé, neřeknu tak jako u Vás pár minut ale to co je u nás je fakt na nervy.
Snažím se právě s ní mluvit a hezky zjistit problém a důvod pláče… Vysvětlit že o nic nejdeatd, ale bez úspěchu kolikrát.Budu jen doufat že to brzy přejde

Jenomže pro ni o něco v tu chvíli jde. A to je to POCHOPENÍ, o kterém jsem před chvílí psala.

• Citovat
  • Upravit
425
31.8.22 07:27

@Aduš8 moc děkuji… Držím palečky ať se to zlepšuje každý den :hug:
Já se jí právě snažím pochopit a nějak pomoct vysvětlit že se nic neděje a tak ale buď na to jdu špatně nebo nevím… Možná není špatně se poradit také s psychologem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
31.8.22 07:31

@pet p moc děkuji… Zaměřím se na svůj přístup více a snad se nám to brzy podaří zvládat lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
31.8.22 07:37

Syn, za par dni 4 roky, ma taky narocny stavy. Dnes napriklad od rana vsechno spatne. Chce se najist, ze dvou moznosti si nevybral. Pridala jsem dalsi dve, zase si nevybral a breci a vzteka se a breci a vzteka se. Taky jen maly priklad :) Mne je zle od nemoci a uz zacinam ztracet nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
31.8.22 08:12

Vidim, ze je to vsude podobne. U nas plac dlouho netrva, par minut. Vzdy pomuze, kdyz se zajomam o to, co se stalo, pomazlim, pak si vysvetlime, co se stalo a proc. Nejhorsi to bylo tak kolem 3 let, ted ma 3,75 a je to jen obcas. Poradila mi tu, tusim prave @pet p, mela takovy blog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
31.8.22 08:13

Mně přijde, že možná ji taky zbytečně stresujes tím, že když nechce hned nové kolo, tak ho chceš hned dát někomu jinému…nebo že tu hráčku ještěrky dát pryč…podle mě na ni trochu zbytečně tlacis…neřeknu kdyby to kolo nechtěla nějak delší dobu…si představ, že dostaneš nový šaty, vezmeš si na sebe do práce starý a manžel začne vysilovat, že ti ty nové teda vyhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
31.8.22 08:18
@Tarinka píše:
Mně přijde, že možná ji taky zbytečně stresujes tím, že když nechce hned nové kolo, tak ho chceš hned dát někomu jinému…nebo že tu hráčku ještěrky dát pryč…podle mě na ni trochu zbytečně tlacis…neřeknu kdyby to kolo nechtěla nějak delší dobu…si představ, že dostaneš nový šaty, vezmeš si na sebe do práce starý a manžel začne vysilovat, že ti ty nové teda vyhodí…

Jojo, muze byt. Ja tedy reknu, ze si nemusi brat to nove, ze klidne to stare, ze jak bude chtit. Pak se zklidni a vezme to nove. Netlacim. Vzyt to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
31.8.22 08:25
@Sallyna píše:
Jojo, muze byt. Ja tedy reknu, ze si nemusi brat to nove, ze klidne to stare, ze jak bude chtit. Pak se zklidni a vezme to nove. Netlacim. Vzyt to nevadi.

Přesně tak, na děti je fakt hodně důležité NETLAČIT. Protože tlak vyvolává protitlak, ony se tomu jednoduše brání.
Blog ano, asi máš na mysli tento článek, který jsem psala o dětském vzteku:
https://petrush-cz.blogspot.com/…-vzteku.html
A posledně jsem přidávala článek o rodičovském vzteku:
https://petrush-cz.blogspot.com/…covskem.html
Ještě by uživatelce @Veroniiikaaa možná pomohl článek o respektujícím rodičovství a respektující komunikaci. Jsou to často takové drobnosti, že člověk řekne dítěti něco trochu jinak a celkově je hned atmosféra v situaci lepší:
 https://petrush-cz.blogspot.com/…covstvi.html

• Citovat
  • Upravit
14376
31.8.22 08:53

@Veroniiikaaa jenže to je právě chyba. Ono se v její hlavičce právě něco hrozného děje a ty jí musíš pomoct tou emocí projít. Pro nás dospělé jsou to prkotiny, pro ně je to v ten okamžik životně důležité. Pokud se jí budeš snažit vysvětlovat, že to co cítí je nedůležité, tak si to může spojit se všemi pocity. Ber ji prostě vážně. Mám to stejně jako ty, je to pro mě hrozně těžké a neustále selhávám. Mám to navíc v dvojím vyhotovení, synovi bude pět a u dcery(3) to teprve začíná. A je to o nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
31.8.22 21:07

@Aduš8 :hug:
Jako asi selhavame sem tam vsichni. Syn treba strasne baziruje na tom, co si oblece. Kolikrat jsem mu uz rekla, ze jde jen o blby hadry, nedulezity, no. Ja totiz na obleceni moc nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.8.22 22:14

@Sallyna jo, to je u nás pořád. Malá otevře skříň a vezme si první, co najde. Syn je úplně strašnej, každé ráno byla jeden čas scéna kvůli tomu, že nemá vyprané zrovna tohle a tohle. Takže jsem to vyřešila tak, že si může sám vybrat z krátkých /dlouhých kalhot a triček, ale připravuje to večer a ráno neexistuje změna. No, tak pak udělá stejnou scénu u výběru bot. Ségra to po něm jeden čas taky zkoušela, ale ona je prostě poslušnější a jakmile ve stresu a časovém presu zavelím, umí se do mě víc vcítit a ví, že teď už to není sranda a je ok. Staršímu je to jedno, i když vysvětluji, že musíme načas do školky, protože máma musí být v práci v určitou dobu. Absolutně nezájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.8.22 23:23
@Veroniiikaaa píše:
@Aduš8 moc děkuji… Držím palečky ať se to zlepšuje každý den :hug:
Já se jí právě snažím pochopit a nějak pomoct vysvětlit že se nic neděje a tak ale buď na to jdu špatně nebo nevím… Možná není špatně se poradit také s psychologem :nevim:

Ale ono se DEJE! Deje se nejaky zasadni prusvih, treba ze jsi ji oblikla nejdriv kalhoty a ona chtela nejdriv oblict tricko.
To je pro ni v tu chvili uplne obrovska frustrace.
Pochopeni das najevo uplne jednoduse: „Aha, tebe nastvalo, ze jsem ti oblikla nejdriv kalhoty. Tys chtela oblict tricko, vid.“
Pokud clovek vydrzi s nervama, tak tohle uplne uzasne funguje.
A pozor, neznamena to, ze letim „napravit chybu“ a budu vzorny poskok! Nene. Vysvetlim. No ale ja jsem nevedela, ze chces nejdriv tricko. Tys mi to nerekla. Tak priste mi reknes, cim bys chtela zacit, jo? Nebo pokud neco nejde, vysvetlim, proc to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí