Endokrinologie - 3letá prohlídka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
238
13.5.11 20:32

endokrinologie

Mám dotaz, máte někdo zkušenost s endokrinologií u dětí? Byli jsme na 3leté prohlídce a syn má 87cm a 13kg. Prý je malý a je už pod tou čárou v grafu. Jak jste na tom vy v tomto věku a byl jste někdo na vyšetření? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
13.5.11 20:54

Ahoj, na endo chodíme od cca 2,5 let mladší dcery. Taky vylezla z grafu. Nejdřív nás poslali na rtg ruky - to se určuje kostní věk a brali krev, kompletní rozbor vč. růstovýho hormonu. Dcera má naštěstí vše v pořádku, takže je jen drobná a ana kontroly chodíme jednou za 1/4 roku na přeměření a jednou ročně krev. Dcera je sice pod grafem, ale křivku má proporcionální, takže u nás relativně dobrý.

Určitě to u vás taky bude o.k. :-D

• Citovat
  • Upravit
2786
13.5.11 21:04

Ahoj, my jsme tam zrovna dnes byli pro výsledky. Všechno v pohodě, kluk zdravý. Byli jsme tam proto, že se naší doktorce nezdály prckovy výrazné oči. Odebrala mu krev a nevešel se s TSH do normy, takže šup do Motola a to mu ještě nebyl ani rok. Tam ho vyšetřili a odebrali krev. Na endokrinologii se jim naštěstí výsledky zdály zcela v pořádku, Prý jsou takové odchylky zcela běžné pro tento věk. No, máme prostě pečlivou doktorku, lepší, než kdyby něco zanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
13.5.11 22:00

Dcerka mela ve trech letech 90,5 cm a 11,5 kg. Od te doby chodime na endokrinologii. Taky se nevesla do grafu a stale se nevejde. V nasem pripade to znamenalo - jednou za rok kompletni vysetreni krve, cca 2-3× za rok premereni a prevazeni, 1× za rok rustovy vek (rtg zapesti), 2× za rok UTZ stitne zlazy a 1× rocne kardiologie. Az ted - v peti letech ji poprve vysly spatne vysledky u stitne zlazy a mame nasazene leky. Urcite radim nepodcenovat, ale zase z toho nepanikarit. Mame kolem sebe vic malych deti, co jsou mimo graf a ty jsou v poradku. Dulezite je chodit na ty kontroly.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.5.11 22:32

Ahoj.. ono záleží na vás, jak jste vysocí.. Nám vyloženě řekla, že malý váží měří míň, ale protože jsme oba dva rodiče malý, tak je to akorát.. Kdyby jsme měli nějakých 170 cm oba, tak je to jiné…
Mě se zase nezdá, že je to tak málo u vás.. Možná míň, ale určitě ne, nějak na velké řešení..
Náš malý tři nemá, ale má 2 a 5 měsíců a měří 84 cm, a váží pouhých 11 kg a říkala, že na naši výšku je to normál…Já a manžel jsme opravdu měnší postavu..
Já 157, manžel do 170 cm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
15.5.11 20:02

Já jsem byla se synem, ale z opačného důvodu, má rok a půl a 18kg, vzali krev, změřili, zvážili, prohlídli uzliny, varlátka, změřili a zvážili mě a manžela. Popř. se asi zeptají na jídelníček. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí