Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám dotaz,myslíte,že to jsou neštovice?
Malý má jen jeden velký pupínek,je červeně ohraničený a uvnitř žlutý,první den to měl nalitý a vypadalo to jako opar.
Byli jsme u mudr,ta řekla,že to vypadá jako neštovice,že se to uvidí jestli se ještě víc osype,ale malý se včera osypal asi 10pupínky,ale pidi růžovými pupínky a dnes i některé pidi pupínky zmizeli,tak jsem z toho celá zmatená.
![]()
Myslíte,že kdyby to byly ty neštovice,že by měl jen jeden pupínek??? ![]()
Mudr,je tam až odpo,tak jí pak ještě zavolám,ale nedá mi to tak bych chtěla slyšet ještě nějaký názor,zkušenost…Děkuji ![]()
Ještě jedna fotka,líp se mi to nepovedlo vyfotit.Foceno dnes.
Neštovice jsou pupínky a uprostřed je takový puchýřek .Na té fotce není moc vydět.Ale neštovice tak rychle nezmizí.Nemůže to být bud šestá nebo pátá nemoc .I tam jsou pupínky.A má teplotu ,nebo jiné příznaky?
sthan píše:
Neštovice jsou pupínky a uprostřed je takový puchýřek .Na té fotce není moc vydět.Ale neštovice tak rychle nezmizí.Nemůže to být bud šestá nebo pátá nemoc .I tam jsou pupínky.A má teplotu ,nebo jiné příznaky?
Ten puchýřek tam,měl,mazala jsem mu to,tak mu to splasklo.Je unavenější a má zvýšenou tepltotu-37-37,5.
Pátou i šestou nemoc už měl.
Ten jeden velký pupínek,pořád zůstává. ![]()
Neštovice se u každého projeví jinak .Třeba malá byla osypaná uplně všude ale neměla teploty a syn ten měl jen pát teček na těla a teploty.Ono třeba tady ted něštovice řádí ,a řádí tu i spála.U neštovic je ikubační doba než zaschnou ty puchýřky.ale malá měla takové puchýřky,třeba na obličeji když něco snědla a osypala se .Většinou to měla kolem pusy .
jéjé, tak neštovice měla malá před 14ti dny(jí skončil)
Na té fotce to není dost dobře vidět je rozmazaná, ale to poznáš. Je to takový malý puchýřek(vodnatý)růžově ohraničený. Nejčastěji to začíná kolem hlavy(ve vlasech), na krku, v rozkroku…
Neboj nic to není, děti ani nevnímají že jsou nemocné, jen to musíš pořád mazat tekutým pudrem. Jo a nesmí prvních 14dní na sluníčko, což je teď docela blbý když je venku teplo ![]()
estrea píše:
jéjé, tak neštovice měla malá před 14ti dny(jí skončil)
Na té fotce to není dost dobře vidět je rozmazaná, ale to poznáš. Je to takový malý puchýřek(vodnatý)růžově ohraničený. Nejčastěji to začíná kolem hlavy(ve vlasech), na krku, v rozkroku…
Neboj nic to není, děti ani nevnímají že jsou nemocné, jen to musíš pořád mazat tekutým pudrem. Jo a nesmí prvních 14dní na sluníčko, což je teď docela blbý když je venku teplo
Přesně tak to vypadá,ale zaráží mě,že má jen jeden
,má to nahoře na zádíčkách,ty pidi pupínky má na zadíčkách,bříšku,krku a na obličeji ma dva.
sthan píše:
Neštovice se u každého projeví jinak .Třeba malá byla osypaná uplně všude ale neměla teploty a syn ten měl jen pát teček na těla a teploty.Ono třeba tady ted něštovice řádí ,a řádí tu i spála.U neštovic je ikubační doba než zaschnou ty puchýřky.ale malá měla takové puchýřky,třeba na obličeji když něco snědla a osypala se .Většinou to měla kolem pusy .
Oni neštovice řádí u mladšího syna ve školce a má to na sobě ten starší,s ním do té školky taky chodím.
Byla bych ráda,kdyby to byly neštovice,aby to měl za sebou než půjde v září do školy.
Ale jsem z toho fakt nějaká zmatená
![]()
uvidíš, jak se to vyvine. doktorka říkala, že pokud se objeví vyrážka (pupínky) ve vlasech, tak to jsou opravdu neštovice. z fotek nejde vidět nic.
tak holt čekat…
Ahojky, moje 11-ti měsíční dcera má právě neštovice /cca 400/ a je to děs
, první a ty nejmaslatější jsme měli v hlavě, ale to jsme zjistili, až vyrašili ty ostatní na těle a obličeji. Jinak syn od kamarádky měl taky neštovice, ale jenom 4 pupínky, takže u každého je to různé. Snad ti MUDr. poradí…
Šmarja, může dvakrát naočkované dítě dostat neštovice? Přivezla jsem dceru ze školy a má přesně tyhle pupínky. Jenže má dvě dávky Varilrixu.
@terinka4444 ano i očkované dítě proti neštovicím je může dostat ![]()
Samozřejmě.. Pravděpodobně se slabým průběhem. Hele vím, že máš blbou zkušenost, může to být i něco jiného - molusky, impetigo.. Neštovice jsou vyloženě jakoby puchýřky..