Neštovice?

• Fotoalbum (31)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
27.2.14 17:31
@Malvajs píše:
tak to asi ne… To byla jen nadsazka :-)) tak at jste brzy fit!

Taky tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.3.14 14:56

@tiffany to je pravda dekuji. Ale nas to ceka jeste jednoz ted ceka jestli to dostane i jeho bracha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.3.14 18:48

Můžu se taky vtěrnout s dotazem:-)?

Dcera měla neštovice minulý víkend, hodně po těle i ve vlasech.
Dalo by se říct, že od středy jsou všechny již zaschlé.

Dcera má dlouhé vlnité vlásky, od mlíka na neštovice bohužel „bílé“.
Po jak dlouhé době jste myly holčičkám vlásky?
Na zádech má stále strupky, tak mám strach, aby se tou vodou z vlasů nerozmočily, neodlouply se a nezůstaly jizvy.
Včera jsem ji sprchovala tělo, ale to byla rychlovka, přece jen vlasy se budou mýt dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.3.14 09:00

Holky já taky nevím. Já dávala na horečky Belladonnu, vždy to spadlo a pak šlo nahoru, tak jsem opakovala po hodině, ale převčírem už měla zase přes 39, tak jsme dali jednou Brufen a od té doby horečky neměla, ale pupínků má děsně moc. Mažeme tekutým pudrem, sprchujeme denně, ale jen vodou. Hodně se potí a hlavně je atopik, takže nejdřív mažu mastí, pak pudruju :roll: No a s těmi vlásky - doktorka mi řekla, že až se vše „vyloupe“. Včera jsme prohlíželi podrobně hlavu a měla tam ještě takové ty „hnisavé“, prostě s tou žlutou vodičkou, takže u nás ještě hlava nehrozí a nevím, kdy se na ní odvážím. Vlasy od toho pudru už nejdou skoro rozčesat. 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
14.5.14 16:48

Ahojte maminky, mám čtyřtletého chlapečka, který právě prodělal neštovice, pár pupínku bez teplot, prubeh super, problem je ze máme trimesicní miminko a nejspis je chytil od brasky, jsou nestovice pro takovyhle mrne nebezpecne? děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.5.14 21:14

Ahoj holky, mám dotaz. Kamarádky dcera má neštovice, my jsme se chtěli jet nakazit, ale nakonec nám do toho něco vlezlo. tak mi kamarádka poslala tričko své holčičky, co měla na sobě a já ho oblékla doma prckovi.. může ty neštovice takhle chytit? děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
19.6.14 09:39

Ahoj, jak rychle postupují neštovice? Všimla jsem si včera v poledne před spinkáním, že má malý tři jakoby štípance na ruce, jeden na čelíčku a jeden na tváři. Teplota nic, je v pohodě, normální. Teď má pořád ty stejné pupínky, jak včera, pořád bez teplot, veselý. Myslíte, že se z toho ještě můžou vyklubat neštovice? Nebo to budou spíš štípance? Ve vláskách nic nemá. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.6.14 09:45

@zzuza - čerstvé neštovice vypadají jako vodnaté pupínky, výsev trvá několik dní, ze začátku to může jít dost pomalu, např. první tři dny jen pár neštovic a nic víc. Teplotu taky vůbec mít nemusí. Babská rada je dát trochu alkoholu, aby to vylezlo, ale já jsem to neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
19.6.14 09:49

@Len-til-kah Aha, tak uvidíme. Vodnaté to není, spíš jak od komára. Taky se teď cpal všemožným ovocem, tak třeba nějaká alergie? Holt budem muset počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
19.6.14 10:13

Nám se objevil jeden pupínek, nejdřív to vypadalo jak od komára, toho jsem si všimla večer u koupání, ráno se probudil a měl tři pupínky a ve vlasech jeden, až za další dva dny se osypal celý.

ještě bych vydržela, může to být fakt jen od komárů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.6.14 11:07

Další babská rada je - vykoupat v horké vaně - že prý se pak taky šíří rychleji.

U nás to mělo podobný průběh - jeden den ráno se holky probudily a každá měla na spánku jakoby štípanec od komára, neřešila jsem to, myslela jsem si že je to komár a dala je do školek :oops: - odpoledne u té starší jsem si všimla že má další 3 pupínky na ruce. Ráno jich měla asi 10, tak bylo jasno. Mladší stále neměla nic, jen ten na spánku, takže jsem jí opět poslala do školky. A odpoledne měla už v hlavě asi 5 dalších. Po dvou dnech měli každá asi 20 pupínků a tím neštovice u nás skončily, každá měla jen dva ty napité puchýře, jinak fakt pupínky jak od komára. Po 9ti dnech byli v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.6.14 11:08

@danali no u takového průběhu bych se teda bála opakování :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.6.14 11:33

@Sibyla0 No však se bojím :? Teď je mají sousedovic děti - chytli je od nás - a mají průběh daleko horší, pupeny všude, jeden vedle druhého. Tak čekám jestli se mi holky ještě neosypou jednou…

Ale na druhou stranu, kamarádky holčička je prodělala jako miminko (6m), měla taky cca 10 pupínků, možná ani to ne, dnes má 5 let, přišla s nimi do styku několikrát ve školce a dobrý, nikdy je nechytla znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.6.14 11:37

@danali no malá ještě není ve školce a už se s nima potkala třikrát. Zatím teda nic.. No může to mít fakt hnusný komplikace, takže to chce hlavně pořádnou rekonvalescenci, což teda až budu pracovat bude naprd. Trošku jsem si přála, aby si je odbyla, ale nejsem takový blázen, abych jí nechala nakazit cíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
19.6.14 11:40

@zzuza Ahoj, neštovice zrovna má moje maalá, je jí 8,5 měsíce a o kontaktu nevím, tak jsem taky zpočátku myslela že je to impetigo nebo alergie (měla penicilinový kapky do očí). V pátek dopoledne měla 3 pupínky, jeden na krku, jeden v hlavě a jeden na zadečku, nepřikládala jsem tomu pozornost, ale postupně jich přibývalo. Nejdřív červené tečky, které se postupně měnily na malinkaté puchýřky a zasychaly. Postupně to měla po celém tělíčku, ale ne nijak moc. Poslední se objevily v neděli (jinak výsev trvá 2 až 5 dní). Většina dětí mívá teploty a je protivných, ale to malá ani ne. Jen se občas trochu škrábe. Teplotu neměla vůbec. Ale ono u kojených dětí (pokud matka měla neštovice) může být průběh o dost mírnější, takže to bude asi náš případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí