Neštovice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
19.6.14 11:50

@Sibyla0 Já holky nechala nakazit cíleně, právě proto, že letos ještě pracuji na DPČ, za rok už by to pro nás bylo horší. Ale s imunitou je to na prd, doma jsme byli 14 dní, teď byli už týden ve školce, a tento týden jsem od pondělí doma, protože mladší má afty v puse, horečky jak blázen apod. A starší zelené sople, zatím. Takže nejspíše do školky už nedojdeme a pak jsou prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.6.14 11:54

@danali no jo nevím, zda jsi četla deníček o neštovicích tady na emiminu, je to moje kamarádka, ono když to máš z první ruky, tak tě to vyděsí ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
19.6.14 12:55

@danali myslím, že to že má někdo lehký průběh neznamená, že je může chytit ještě jednou. Moje mamka prý měla jen jednu neštovici a jako neštovice to uznali jen proto, že to měla celá školka (aspoň to tvrdí babička). No a když jsme měli neštovice my s bráchou, tak je znova nedostala. Takže musela mít protilátky. Jinak by je musela dostat. Takže neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
19.6.14 15:17

Ahoj všem, chci se poradit ohledně neštovic. Za jak dlouho se z červeného pupínku stane klasický neštovicový puchýřek? Nikde takovou informaci nemohu najít. Mám u syna od pondělí podezření na neštovice, ale pořád nenacházím ty klasické nalité vodnaté puchýřky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.6.14 15:26

@Issobel To je těžko, dcery měly těch pupínků pár, ale nalité puchýřky každá jen dva. Zbytek prostě zčervenal a zestrupovatěl, bez nalití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
19.6.14 15:34

No on má pupínky na čele ve spáncích, ve vlasech a za ušima. Jeden na hrudníčku a ten mám snad i pocit že mizí, že k tomu nepatří. Ve vlasech je má takové rozdrbané, ani ne poškrábané, ale spíš oschlé, ani pupínek ani strup…, nevím jak to popsat. Na čele to jsou pupínky, některé se zdají že se nalévají, jiné se akorát trochu zvětšily. No fakt nevím. Tady v okolí řádí neštovice už od Velikonoc, tak mě napadly jako první. Zítra budu volat doktorce, tak jsem zvědavá, snad už ho bude chtít vidět. Volala jsem ji v úterý a to ho vidět nechtěla, jestli prý neštovice poznám, tak ať jí je v pátek potvrdím. No myslela jsem si, že je poznám, ale u syna si jimi vůbec nejsem jistá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
19.6.14 16:06

Ono u neštovic hodně záleží, jakou to dané dítě má imunitu. Naši kluci mají dobrou imunitu a neštovice u nich proběhly úplně v pohodě - každý jenom 2 puchýřky, jinak pár červených pupínků a bez teplot a svědění. Neteře mají imunitu horší a měly hodně neštovic, úplně všude a horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.6.14 16:21

@Lukolik To by na naše holky nesedělo - ony jsou nemocné pořád, několikrát do roka na ATb, a zrovna neštovice úplně v pohodě průběh.

Sousedky holky u nás byli se nakazit, tři dny v kuse na návštěvě, jedly spolu jogurt, holčiny mají imunitu horší než naše děti (jak říkám ze srandy je nakazí už i vzduch), chytnou fakt kde co a to doslova, a neštovice od nás nedostali :)

Možná jsme zrovna měli nějaký slabý vir, určitě v tom nějakou roli hraje i ta imunita dětí, ale asi ne moc, nebo nevím. Třeba to byl fakt nějaký slabý vir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
19.6.14 21:04

Tak malému od rána nic nepřibylo (jen má nějaké potničky, ale ty už má asi dlouho, jenže, jak blbnu z neštovic, tak už za ně pokládám každou skrvrknu na kůži). Ale tři pupínky ze včerejška natekly a vypadají, jak oteklý komáří štípanec. Jsou tvrdé na dotek. Bývají neštovice tvrdé? Achjo, asi raději zítra za doktorkou, ať něco nešíříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
19.6.14 22:50

@zzuza Ano, bývají tvrdé. Skoč k Dr, řekne ti víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
26.6.14 19:39

Holky chci se zeptat. Malá má neštovice. Že je infekční ona vím. Ale můžeme ten virus šířit i my? Jde mi o to že manžel má jet o víkendu ke známým kteří mají malé děti, tak aby je třeba nechtěně nenakazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.6.14 19:43

@Akras2 Ne.. Virus žije na vzduchu pár minut, na věcech osobní potřeby - kartáčky, dudlíky bývá taky, ale že by ho tam přinesl na kabátě bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
26.6.14 19:55

No tak to ho tam vyexpeduju. Aspoň tady nebude prudit že nemůže s malou ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
26.6.14 20:08

Holky chtěla jsem oživit diskuzi ale koukám, že neštovice docela frčí :mrgreen: Kdy je „nejlepší“ je mít? Od známé dcera je má tak přemýšlím jestli se máme jít „nakazit“-syn má rok. Přijde mi to brzy ale nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
26.6.14 20:33

V roce bych se bála.
Malý jsou tři a chytila je ve školce. Mám vlastní zkušenost že když se budeš snažit je někde chytit tak se to většinou nepovede. Takhle „experimentovala“ moje mamka se mnou. Dostala jsem je o cca 20 let později. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí