endometrioza

7461
28.12.06 09:42

endometrioza

Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost s touto nemoci. Kamaradce ji ted zjistili a ona by hrozne moc chtela miminko, ale pry to byva velky problem. Proto sbira vsechny mozne informace. Predem diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
28.12.06 11:13

Ja jen vim, ze jedna maminka z naseho denicku ma miminko i pres tu endometriozu a chteji se ted snazit o druhe. Ale sama psala, ze je to opravdu problematicke a je rada, ze se jim povedla aspon Kacka. Chci tim jen rict, ze i s endometriozou se to muze podarit.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
28.12.06 13:25

Ahojki

sice nemam zkusenost, ale vzpomela jsem si - v minulych dilech Ordinace byla jedna pacientka, ktera po operaci {take endometrioza} normalne otehotnela… Pak chteli druhe, sla znovu na operaci - jestli se na to divate, tak je to ta silnejsi pacientka - puvodni majitelka domu…

vera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
28.12.06 15:39

Teriku, nemohla by jsi mi na ni dat nejaky kontakt, nebo ji rict, aby se mi ozvala pres SZ? Prosim prosim. kazda zkusenost dobra. Kamaradka je z toho nestastna, je to vlastne manzelova sestrenice. je to mlada holka, ktera ma smulu na chlapy a az uz nasla toho praveho, tak ji zase zjistili tuto nemoc. Byla to pro ni velka rana, ale chteji to zkusit za kazdou cenu, miminko stoji za vsechna trapeni.Jeste jednou diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
28.12.06 19:37

Pokusim se sehnat kontakt. Ona ted moc nepsala, protoze se stehovali, ale od noveho roku by pry meli mit uz net. Jakmile zjistim, tak poslu SZ.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
28.12.06 21:10

Jeste jednou diky! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
31.12.06 14:49

ahoj,

mně objevili endometriozu při laparoskopii v roce 1999. vypálili ložiska s tím, že s největší pravděpodobností narostou znovu. jediná možná léčba byla tenkrát (nevím, jak je to teď) hormonální (zjednodušeně řečeno umělý přechod) nebo těhotenství. šlo o to, aby neprobíhal normální menstruační cyklus a tím nenarůstala ložiska nová. můj doktor mi hormonální léčbu nedoporučil - prý je zbytečně drastická vzhledem k úspěšnosti (dnes, poté, co jsem absolvivala hormonální stimulace při IVF a vím, o co jde, jsem mu vděčná). a těhotenství byla dobrá rada, vzhledem k tomu, že laparoskopii jsem absolvovala proto, že jsem nemohla 3 roky otěhotnět. doporučil mi IVF.

v roce 2000 jsem podstoupila první umělé oplodnění… zkrátím to - v roce 2005 jsem na 5. pokus otěhotněla a letos v březnu porodila zdravou holčičku :) .

přestože jsem slyšela různé názory ve vztahu k endometrioze, otěhotnět s ní lze. otázky ráda zodpovím, kamarádce držímpalce, ať to nevzdává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
1.1.07 11:13

Pupic, teda, mas muj obdiv, paty pokus, to je silene! Ale gratuluju! Ja bych to asi vzdala, s mou trpelivosti. 8O
Tohle ji ale asi rikat nebudu, protoze myslim, ze by ji to moc nedodalo, ona nejak pevne veri, ze se jim to podari prirozene, DR ji rikal, ze se maji pul roku snazit a pak se uvidi.
Navic jejimu priteli uz tahne na 40 a mylsim, ze umele oplodneni je nejak limitovane vekem, nebo ne?
Ale diky za odpoved!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
1.1.07 15:31

ahoj, capinko,

díky, a tohle jí asi fakt neříkej… fakt je, že nejsem moc inspirativní příklad :oops: .

ale zkus jí poradit, aby během toho půl roku myslela na něco jiného a nenervovala se každý měsíc. ono se to tedy lehko řekne, my se snažili přes 9 let :roll: a specielně tyhle rady jsem úplně nesnášela, ale je to tak. my jsme to vpodstatě vzdali, opravdu jsem začala myslet na jiné věci, vnitřně jsem se smířila s tím, že zůstaneme sami a ten 5 . pokus, to byl KET - přenos zamražených embrií, která jsem nedokázala nechat zničit. nic jsem si od toho neslibovala a navíc 2 dny před transferem jsem strčila ruku do sekačky a hrozila mi amputace prstu :cry:. to byl potom šok při gravitestu :lol: .

a věk - mně je 35, manželovi 45 :) . vím, že to vzhledem k věku upravili, ale snad se chystá změna, nevím? je to trochu nefér, protože IVF je často běh na dlouhou trať.

hodně štěstí a zdraví do roku 2007 :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
1.1.07 19:32

No teda, vy jste si teda uzili, to ti povim. Ale clovek si potom vseho vic vazi a mylsim, ze vase holcicka musi byt pro vas neco jako maly zazrak!!! Tak jeste jednou diky a at vam hezky roste!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.1.07 21:21

díky, capinko :lol: . je to tak, je to náš malý zázrak. oni potom byly i problémy v těhotenství, ale hlavní je, že všechno dobře dopadlo :wink:

koukám na metříku, že máš dvojčátka, to musí být asi dost náročné …? tak ať se daří a hlavně hodně zdravíčka :) .

měj se krásně 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová