Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ani kapky ani klystýr. Cévkování ti udělají v narkóze a pak ti cévku vytáhnou až budeš schopná zajít sama na WC. Nebolí to. Jen to štípne. Do 3-4 dnů budeš doma a já měla nemocenskou měsíc. Ale záleží co máš za práci. Jestli něco těžkého zvedáš nebo sedíš. Neboj. Hodně štěstí.
Mě dělali laparoskopii v 15, cevku asi asi ani neměla (nebo o ní nevím, ale před ani po operaci jsem ji neměla ) před uperací jsem dostala klystýr, pak šup pod narkozu a druhý den dopoledne jsem šupajdila domů. Asi po 14 dnech jsem šla na vydání stehů a mazala do školy. Cysty jsem měla 3, 2 na jednom vaječníku a 1 na druhým
Příspěvek upraven 13.05.19 v 12:36
Cevkovani ne, já měla z břicha dren 3dny. Klystyr ano. Nástup na zákrok v pondělí ve 14hodin, domů jsem byla propuštěna v pátek kolem 10dopoledne. Cysta o velikosti 10×7,5cm, doktorovi trvala laparka cca 3,5hodiny na sale. Cysta byla na vaječníku a dávali si tu práci aby ji odstranili a vaječník zachovali. Povedlo se jim to. Do práce po cca 4tydnech.
Jsem z moravy a mudr. mě na další laparo žene přímo k Apolináři.
A to tu cystu nemam zdaleko tak velkou jako ty.
Ahoj bando,
jdu si sem vylít srdíčko a i pro nějaké rady a najít podobnou spřízněnou duši ![]()
Rok už chodím s manželem do Pronatalu v Praze 4. Našli mi alergii na spermie a 24mm velkou Cystu. ( cca 5/2019). Po prázdninách jsem měla přijít na kontrolu jak se to vše vyvíjí a minulý týden jsem byla na kontrole na UTZ a DR. koukla na vaječník vytiskla si obrázek a běžela za docentem, přišli se zprávou že se mi endometrióza zvětšila ( neviděla jsem kolik a zapomněla jsem se zeptat) a že by bylo nejlepší přijít po MS aby na to koukli a domluvíme se na laparoskopické operaci. Endometrióza prý může mýt malé výrůstky po celém břiše, které na UTZ nejsou vidět ![]()
Chci se tedy zeptat, má někdo nějakou podobnou zkušenost s tím, že se endometrióza odstraní a pak jde otěhotnět nebo se musí na IVF?
A jak dlouho po operaci se musí být v klidu? A je to bolestivé?
Zapoměla jsem napsat že po roce docházení do centra už mám 2× za sebou IUI - neúspěšně.
Díky
@Anonymní píše:
Ahoj bando,
jdu si sem vylít srdíčko a i pro nějaké rady a najít podobnou spřízněnou duši
Rok už chodím s manželem do Pronatalu v Praze 4. Našli mi alergii na spermie a 24mm velkou Cystu. ( cca 5/2019). Po prázdninách jsem měla přijít na kontrolu jak se to vše vyvíjí a minulý týden jsem byla na kontrole na UTZ a DR. koukla na vaječník vytiskla si obrázek a běžela za docentem, přišli se zprávou že se mi endometrióza zvětšila ( neviděla jsem kolik a zapomněla jsem se zeptat) a že by bylo nejlepší přijít po MS aby na to koukli a domluvíme se na laparoskopické operaci. Endometrióza prý může mýt malé výrůstky po celém břiše, které na UTZ nejsou vidět
Chci se tedy zeptat, má někdo nějakou podobnou zkušenost s tím, že se endometrióza odstraní a pak jde otěhotnět nebo se musí na IVF?
Zapoměla jsem napsat že po roce docházení do centra už mám 2× za sebou IUI - neúspěšně.Díky
To je u každé jinak. Já byla na laparo 4× celkem. 3× v jednom roce. Po laparce jsem byla půl hodiny v hormonální léčbě a pak jsem otehotnela.
Prosím o anonym. Děkuji.
S manželem jsme se snažili o miminko rok, poté jsem otěhotněla, ale během 14 dnů jsem musela na revizi. Další rok snažení a nic, navštívili jsme také Pronatal, 2× IUI bez úspěchu. Domluvili jsme se na laparoskopii. Na UTZ nic vidět nebylo, ale po zákroku mi sdělili, že našli ložiska endometriozy. Snažení jsme měli dovolené ihned až mi skončila následující MS. Objednala jsem nás na 3.pokus IUI a ten vyšel. Hned cyklus po laparoskopii. Nyní za pár týdnů oslaví dcera 4. narozeniny.
Takže určitě za mě jít na laparoskopii ![]()
Bolesti se daly vydržet. Nic co by se nedalo zvládnout 🙂
@Anonymní píše:
Ahoj bando,
Rok už chodím s manželem do Pronatalu v Praze 4. Našli mi alergii na spermie a 24mm velkou Cystu. ( cca 5/2019). Po prázdninách jsem měla přijít na kontrolu jak se to vše vyvíjí a minulý týden jsem byla na kontrole na UTZ a DR. koukla na vaječník vytiskla si obrázek a běžela za docentem, přišli se zprávou že se mi endometrióza zvětšila ( neviděla jsem kolik a zapomněla jsem se zeptat) a že by bylo nejlepší přijít po MS aby na to koukli a domluvíme se na laparoskopické operaci. Endometrióza prý může mýt malé výrůstky po celém břiše, které na UTZ nejsou vidět
Zapoměla jsem napsat že po roce docházení do centra už mám 2× za sebou IUI - neúspěšně.Díky
Ahojky, podstoupila jsem na začátku října laparo.. Měla jsem endometriom 9×7… Po operaci jsem byla v nemocnici pouze 1 den a supajdila jsem domů. Bolest není tak hrozná, za 3 dny po operaci už jsem bezproblémové vstávala a dělala každodenní veci… Prohlíželi mi rovnou i celé bříško, jestli se endometrioza nenachází na jiných orgánech. Naštěstí jsem endometriom měla opravdu z lehka přichyceny a tak se nepoškodil ani vaječník. O tehu se mohu snažit ihned..Nic tomu nebrání, protože tvoje tělo si řekne samo kdy je připravené na to přijmout těhotenství ![]()
Přeji hodně sil a štěstí ![]()
@Kristen123 píše:
Ahojky, podstoupila jsem na začátku října laparo.. Měla jsem endometriom 9×7… Po operaci jsem byla v nemocnici pouze 1 den a supajdila jsem domů. Bolest není tak hrozná, za 3 dny po operaci už jsem bezproblémové vstávala a dělala každodenní veci… Prohlíželi mi rovnou i celé bříško, jestli se endometrioza nenachází na jiných orgánech. Naštěstí jsem endometriom měla opravdu z lehka přichyceny a tak se nepoškodil ani vaječník. O tehu se mohu snažit ihned..Nic tomu nebrání, protože tvoje tělo si řekne samo kdy je připravené na to přijmout těhotenstvíPřeji hodně sil a štěstí
Jinak je tam 3 týdenní absence sexu… Jinak nic víc 😊 neboj se ničeho… Mě ten endometriom způsobil ZT v Srpnu, tak jsem ráda, že je pryč a můžeme se snažit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj bando,
Děkuji holky, uklidnili jste mě. Ještě se zeptám, kde Vám zákrok dělali?
@Anonymní píše:
Praha Podolí - Ústav pro péči o matku a dítě
@Anonymní píše:
Ústí nad Labem
@Anonymní píše:
Asi se to dělá v nemocnicích, že? Pochybuji že by to dělali na soukromé klinice ( Pronatalu)
Nemusis mit strach. Ja byla na operaci endometriozy a dite mam prirozene. Ale uzivala jsem po operaci bylinky..
Zdravím,
chci se zeptat, jestli některá z vás podstoupila laparoskopickou operaci cysty v nemocnici Atlas ve Zlíně? Mně našli cysty dvě, v důsledku endometriózy, jedna je fakt velká 9×6cm, druhá je menší 4×koliksi cm… Nastupuji 16. 6., termín operace mám 17. 6. 2019.
Chci se zeptat, dostávaly jste před operací projímadlo? Kapky nebo klystýr?
Dále cévkovali vás při vědomí nebo až při narkóze?
Jak rychle jste potom byli už ok? Kdy jste šli zpět do práce?
Mám z toho hrozný strach…díky za jakékoli reakce.