Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zjistili mi endometriozu, byla velka 10mm, po 3m se zvetsila o 8mm.Dr mi rekla te mam zacit brat Azalii abych prestala menstruovat, tim se mi prestane zvetsovat a nebudu mit bolestive mesicky. Jenze po 2 tydnech uzivani se mi zacalo delat strasne akne, zaclala jsem spinit a mam bolesti v nohou v lytkach, takovy tlak. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Nevim co ted jestli zajit na gyndu pro jinou antiko, ale me se to y hormony mpc brat nechteji. Endometrioza se pry nachazi za delohou a pry spatne operovatelna tak ja nevím co ted…urcite mi nabidnou hormonalni Mirenu ale co kdyz mi taky nebude sedět a ja vyhodim 5, 5 tis…vubec nevim jak to resit.
@lussinka
Mě jen napadlo, že ta bolest v lýtkách MŮŽE být příznak trombozy a antikoncepci bys pak neměla brát vůbec..
Me uz to taky napadlo, nevim jestli zajit na gyndu nebo k obvodni. Musim sebou brat malou a tak ty doktory dost odkladam
Tak jako tak není HA lék, doktor by k tomu měl postavit i jinak. Poslat na spec. vyšetření, který typ endometriozy vlastně máte a co se s tím dá dělat. HA bývá první řešení, ale nemyslím, že nejlepší.
Hned bych ji vysadila, opravdu, může to být znak trombozy.
Jinak určitě si dojít k doktorovi, jak gynda, tak obvodní, protože gynda bude z 99% tvrdit, že HA je to nejlepší. Fakt tuhle masáž nechápu
dcera je OK, je poctivá, jen nemá ještě MS pravidelnou, tak šla na odběry, vše v pořádku, ale HA ji hned doktor nacpal
![]()
No me to bude aky přijde blby ze bych musela byt uz vecne na hormonech.Je zvlastni ze se to resi takhle jen nevim, mam se jako dobrovolne prihlasit na operaci? Ja ty hormony ale nechci brat.
@lussinka Já nechci moc chytračit, ale prošla si tím jedna známá. Je myslím rektální, vaginální a rektovaginální - to je ta, co jsi psala ty - není vidět, blbě se operuje. Ta známá prošla několika doktory, ale našla si je sama. Byla někde v Jičíně.
Ale fakt nechci kecat, znám to jen z jejího vyprávění.
Každopádně HA není léčba, jen pozastavení problému, ale po jejím vysazení může endometrioza udeřit o to horší silou.
Ty už máš děti?
Jj to vypada na tu rektovaginalni je za delohou u strev. Nemuzu nosit tampony a mesicky jsou dost bolestive. Netusim kam s tim jit, ale Jicin neni moc daleko.Deti mam dve a zatim urcite dalsi neplanujeme