Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Injekci na zastaveni ti davali!?Zkus to.Mne to vzdy pomohlo.
Krvaceni muze zpusobit nedostetek zEleza dojdi si na krevni testy
@j-p Údajně to nejde - právě kvůli kojení. Nicméně i kdybych už nekojila právě tou injekcí to hodlají řešit nejdřív (pak tedy nevím jak) a já si říkám to tam budu co 14dnů běhat na injekci? To je asi nějaký divný… Btw zkoušela jsem i bez antikoncepce (tu nakonec Dr navrhl jako možné řešení - ukazuje se že zcestné. Druhému prckovi se nebráníme ale ono ani není možné na něj zadělat při tom režimu)
Ne, ne ja teda nekojim ale po porodu jsem mela ty same problemy a dali mi injekci a zabralo to.Daji potom druhou! Mne to zabralo ale to musis teda prestat kojit.
@j-p No my už z tomo máme právě i problémy doma. Chlap má asi pocit že si to vymýšlím a jak je furt pryč, doma jen občas není mu to líto už jen proto že nás nevidí ale asi má i pocit že někoho mám… A já už jsem tak vyčerpaná že mě unavuje už i mluvit. Natož pořád něco vysvětlovat… Tak asi budu tedy ještě muset nějaký čas vymyslet a prostě do malé narvat aspoň ten jogurt nebo já nevím a nějak jí odstavit. Bude to s ní ale asi běh na dlouhou trať
Měla jsem s tím problémy po prvním porodu, dr mě poslala na revizi a od té doby dobrý. Šla jsem cca tři měsíce po porodu, kojila jsem
Kojici antikoncepce muze naopak to krvaceni jeste podporovat. Vysadila bych, chrante se treba kondomem a dala bych dva salky kontryheloveho caje a dva salky zebrickoveho caje denne a uvidis, jsou to pomnerne dost ucinne bylinky. A dite bych odstavila, predala bych tatinkovi a odjela treba na vikend. Preci kvuli kojeni nebudes toto podstupovat ![]()
Při takovém krvácení musíš být už jistě chudokrevna. Takže zkus to železo jako první pomoc. Na to krvácení asi nepomůže, ale dodá Ti více energie. Na to krvácení bych zkusila bylinkové čaje, když lékař nechce pomoc.
@Bibi239 @trpaslinka Díky za rady. Zkusím čaje i železo a malou odstavit. Musím zajít asi k její Dr abych našla inspiraci jak do ní naspat aspoň nějaké mléko.
Jinak s tatínkovou pomocí to asi moc nepůjde. Je doma tak málo a ke všemu ani není v tomto směru moc ochotný ![]()
Měla jsem to podobně, vysadila jsem prášky, stejně už jsem je jen dobírala, že mi zbyly a už jsem nekojila. Pak nastalo to, že jsem krvácela strašně MOC, MS trvala 10 dní a byla šíleně silná. Pak pár dní pauza a znova. Injekci jsem měla dostat, ale přestalo to, pak jsem dostala prášky, ale opět přestalo. Nakonec jsme si jednou hezky užili, druhý den dorazila MS strašně silná 10 dní dlouhá a já 5 dní po skončení začala zase krvácet. Šla jsem opět na gyndu a tam mi dr. zjistila, že jsem těhotná (v začátku, cca 4 tt), otěhotněla jsem den před MS, metřík je to ten poslední. Děsím se teď, jak to s MS budu mít
@lokynka Ty jo co já bych za to dala kdybych se dozvěděla že je to těhotenství!
Btw to mi také nejde do hlavy. Jednou mi už bylo zle (celé předchozí těhu jsem měla jakoby pocit zahlenění či jak to nazvat - nikdy jindy jsem to nezažila). Měla jsem to také, udělala jsem si test a byl pozitivní! Jenže druhý den jsem zas začala krvácet. Šla jsem na gyndu ale Dr. těhotenství nepotvrdil ani tam prý nic nevidí. Po konci krvácení (10dnů) kontrola, opět nic „zajímavého k vidění“ a test negativní. Tak já nevím už. No potrat by snad poznali ne? Ten přeci musí být vidět. Jsem už z toho zoufalá ze všeho. ![]()
Uvědom si, že dcera potřebuje hlavně matku, která je v pohodě, ne ta co se po bytě jen plouží, i kdyby to mělo znamenat odstavení, kdyby to jinak nešlo s ohledem na tvé zdraví.
Příspěvek upraven 21.02.15 v 14:42
@Anonymní píše:
Milé maminky, chtěla bych poprosit o radu a možná také o trochu podpory. Je to pro mě dost osobní téma, proto raději anonymně. Mám dceru skoro 2roky a dosud večer kojím. Po porodu jsem cca 4 měsíce neměla menstruaci, poté jsem začala krvácet ale v režimu 14dnů ano, 14ne. Před těhu jsem měla MS pravidelně a krvácela vždy 2-3dny, 4.den pak jen špinila a dost. Se svým problémem jsem již byla několikrát na gynekoligii bohužel mi bylo vždy řečeno že při kojení je možné cokoliv a dokud nepřestanu úplně kojit nemohou se ani pokoušet s tím cokoliv dělat. Postupně se to ale zhoršovalo a přesto, že stále beru antikoncepci jsem nyní na režimu 4dny NE a 7dní ANO. Jsem už úplně zoufalá, vyčerpaná. Nemám už skoro sílu vstát. Dcera odmítá jakýkoliv jiný přísun mléka a když prso nedám je schopná řvát celou noc i zvracet, já sama ani ji ještě odstavit úplně nechci (nemyslím si že v tom mléku má ještě kdovíco ale je to přecijen JEDINÝ její mléčný produkt). Ke všemu jsem na dceru sama, manžel dlouhoddobě dojíždí za prací, u nás bohužel moc práce není a když už je doma chce si samozřejmě také odpočinout, babičky daleko a já už prostě nemůžu. Padám na hubu! Posledních pár dnů se ploužím po domě který už vypadá jak po vpádu vojska a prostě nemůžu najít ani píď energie. Teď vzal chlap malou ven na spaní a já mám pár hodin na „rekonvalescenci“ a pak mě čeká zas 14dnůKe všemu se teď přidaly noční děsy u malé a celonoční probouzení. Někdy ale spí i hezky tak se vyspím docela dobře, mám ale pocit že ta vyčerpanost už není z nedostatku spánku, spíše se cítím slabá a malátná jako dříve když jsem chodívala darovat krev. Ten den jsem vždy byla jak praštěná. Už vážně nevím. Měla jste to některá také tak? Poradíte jak doplnit energii? Děkuji
neber tu anitokoncepci, mela jsem nekolik kamaradek ktere kvuli tomu mely tyhle problemy…neustale ms…neustale krvacely…az prestaly byl pokoj!!!
A nesouhlasi s tim ze mas prestat kojit, kojeni je prirozene…to ten binec nedeela!!!
Příspěvek upraven 21.02.15 v 14:38
Milé maminky, chtěla bych poprosit o radu a možná také o trochu podpory. Je to pro mě dost osobní téma, proto raději anonymně. Mám dceru skoro 2roky a dosud večer kojím. Po porodu jsem cca 4 měsíce neměla menstruaci, poté jsem začala krvácet ale v režimu 14dnů ano, 14ne. Před těhu jsem měla MS pravidelně a krvácela vždy 2-3dny, 4.den pak jen špinila a dost. Se svým problémem jsem již byla několikrát na gynekoligii bohužel mi bylo vždy řečeno že při kojení je možné cokoliv a dokud nepřestanu úplně kojit nemohou se ani pokoušet s tím cokoliv dělat. Postupně se to ale zhoršovalo a přesto, že stále beru antikoncepci jsem nyní na režimu 4dny NE a 7dní ANO. Jsem už úplně zoufalá, vyčerpaná. Nemám už skoro sílu vstát. Dcera odmítá jakýkoliv jiný přísun mléka a když prso nedám je schopná řvát celou noc i zvracet, já sama ani ji ještě odstavit úplně nechci (nemyslím si že v tom mléku má ještě kdovíco ale je to přecijen JEDINÝ její mléčný produkt). Ke všemu jsem na dceru sama, manžel dlouhoddobě dojíždí za prací, u nás bohužel moc práce není a když už je doma chce si samozřejmě také odpočinout, babičky daleko a já už prostě nemůžu. Padám na hubu! Posledních pár dnů se ploužím po domě který už vypadá jak po vpádu vojska a prostě nemůžu najít ani píď energie. Teď vzal chlap malou ven na spaní a já mám pár hodin na „rekonvalescenci“ a pak mě čeká zas 14dnů
Ke všemu se teď přidaly noční děsy u malé a celonoční probouzení. Někdy ale spí i hezky tak se vyspím docela dobře, mám ale pocit že ta vyčerpanost už není z nedostatku spánku, spíše se cítím slabá a malátná jako dříve když jsem chodívala darovat krev. Ten den jsem vždy byla jak praštěná. Už vážně nevím. Měla jste to některá také tak? Poradíte jak doplnit energii? Děkuji