Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já sama ji mám, tak rozumím. I když bolesti jsem měla spíše v podbřišcích, ale v zádech také. Po 2 letech, kdy mě opakovaně léčili na gynekol. záněty ATB, jsme se s gynekologem domluvili na laparoskopii - měla jsem rozsáhlou endometriozu, na laparoskopii jsem byla 2×, poté jsem hned otěhotněla, i podruhé jsem otěhotněla hned a vše bylo v pořádku. Tak tě chci povzbudit, určitě bych do té laparoskopie šla! A navíc mě i dvě těhotenství + 2 kojení cca 1rok obtíží zbavily
Moc držím palce a přeji hodně sil!!! Určitě se miminka dočkáte!
Ono i kdyby to nebyla endometrioza, tak ale třeba tam můžou být srůsty… Prostě do břicha nikdo nevidí, ani ultrazvukem to není vidět, takže se nenech odbýt! Navíc píšeš, že 4roky se snažíte o mimčo a to už je tedy dlouho…A jestli je partner zaléčený, tak se musí pídit dál. Hodně sil a štěstí! ![]()
A nemůže to být nějaká pohlavní nemoc? Byla jsi na výtěrech? Pohlavní nemoce mohou způsobovat bolesti, výtoky, apod. Jinak doporučuji na zkoušku kapky gynex, přečti si na ně recenze.
Ahoj pokud za 4 roky ještě nejsi těhotná a tvoje gyn. se k tomu tváří že je to problém ve tvém muži, proč už tě neposlala na laparku aby věděla jak to vypadá u tebe a následně tě poslala na kliniku car. Mě zjistili endometriozu na vaječnikách a další věci takže není to vyhozený čas. Vybrala jsem si kliniku kde mě připravili na ivf a teď čekám na výsledek jak to dopadne. Už se snažíme 5 let tak chápu jaké to je. Ale opravdu radím od neschopných dr kteří jen vše oddalují raději rychle pryč.
Na laparo mě poslal můj gynekolog protože na endometriozu měl podezření kvůli utz. Po operaci laparo potvrzena. Ted před týdnem. Bolesti nebyly skoro žádné na to jak velkou cystu jsem měla 9×7,5 cm. Odstranili pri operaci společně se srůsty. Ted mě čeká hormonální blokace a potom snažení. Na laparo jsem byla už 2×. Jinak bolesti zad, pri sexu, sportu a v podbřišku
Ahoj, už fakt nevím co mi je, začalo to náhlým strašným bolením konečníku a kostrče, proto jsem byla nucena na kolonoskopii, nic se nenašlo tak jsem usoudila že by to mohly být stažené svaly nebo vazy kolem kostrče, tak jsem cvičila, chodila na rehábky, masáže ale nepomáhalo to, na gyndě jsem byla na prohlídce tam také nic, vyřešila jsem to tedy po svém že si dělám občas výplachy rosalginem a to jedině pomáhá, už to tak nebolí, jen někdy ale sex skoro nemůžu mít, žádný vaginální čípky nemůžu použít (mám dlouhodobě kvasinky, které dle dokorky nejdou zcela vyléčit) jinak bolesti se ozývají víc a už mě to štve, myslíte že by to mohla být endometrioza? Hodně uvažuji o laparoskopii i kvůli neplodnosti, doktorka říká že je to partnerem, výsledky mu vyšly hodně špatně, ale bral na to léky, měl už by být v pohodě a já stále po 4 letech nejsem těhotná.