Epidural - jak vlastně funguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
719
6.4.10 21:38

Aha, tak mi řekli, že pokud to není z lékařské indikace, tak si to musím zaplatit, že to nemocnici pojiš%tovna neproplatí, tak jsem loni za to dala 1400, ale stálo to zato, nahodinu jsem si zchrupla a pak 3× zatlačila a prcek byl tu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
6.4.10 21:41

Tak já do měla indikovaný asi…když mě zařizovali tu sekci, tak jsem mluvila týden před tou sekcí s anestezioložkou a ta mi to hodně doporučila. Ale nevím, jak u vás… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
6.4.10 21:48

Plánovanej císař jsem neměla, všechno směřovalo k přirozenýmu porodu, ale pak malé docházel kyslík, tak mě rychle převezli na sál. Díky tomu, že jsem měla ten epidurál, tak mě aspoň nemuseli uspávat celou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
6.4.10 22:00

Já jsem si ho nechala píchnout jen k vůli strachu z bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.4.10 22:07

ja co sem slysela tak si to nechavaji platit hlavne v praze :nevim: asi tam o to je vetsi zajem tak je to vetsi byznys…jinak tady na jihu moravy se neplati nikde…ja mela taky pri cisari…hnus fialovej..bylo mi z toho zle..blila sem jak sakal. decko sem stejne nevidela ani nekojila…takze se hlasim ke smolarum kterym to proste nesedne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
6.4.10 22:11

Já jsem z Prahy a rodila jsem u Apolináře. Nic jsem fakt neplatila… :nevim: Malou jsem po porodu viděla a kojila ji na JIP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.10 22:16

Jejda, tak při císaři si ho snad nikdo neplatí, tam je právě přece jasná ta „lékařská indikace“, snad vás nebudou šmikat zaživa, ne?
Jinak, pokud je epidurál aplikován na přání samotné rodičky, tak ve většině porodnic si myslím se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
6.4.10 22:20

Pipet asi to tak bude, že na císaře je automaticky indikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.4.10 22:20

I když jsem to měla ordinované - bez něj byla šance na přirozený porod minimální ( vysoké riziko záchvatu a kvůli němu císaře)..... musela jsem ho zaplatit :( 1400,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
6.4.10 22:29

Epidurál jsem měla 2×
1. při porodu-říkala jsem si o něj od začátku,takže hlídali dobu,kdy byl vhodný na zavedení.Píchalo se asi na 4×,nakonec se podařilo,ale nesedl mi a bolesti byly dál.Gyndaři mi ale tvrdili,že sedl,jinak bych do hodiny neporodila,ale trápila se ještě dlouho.Podotýká,že pracuji na ARO,tak vím,jak působí epi a že by bolesti měly odeznít.No nic.do hodiny jsem porodila a bylo. Neplatila jsem nic
2. v lednu při abortu v 18tt jsem ho nechtěla,měla jsem strach,že opět nesedne,ale pak jsem byla ráda,že mi ho píchli (opět na počtvrté) Do 10 minut jsem byla bez bolestí,bez stahů a otevřela jsem se,ani jsem nevěděla jak.Dokonce mi sedl tak dobře,že v epi udělali i revizi,protože dr měl čas až za 10 min…Druhý den mě propustili a další den jsem dostala šííílený bolesti hlavy,že když malá promluvila,hvízdalo mi v uších.Poradili mi buď pít,pít a pít a ležet nebo zpátky do špitálu.Pila jsem a další den mi na ko na gyndě napsal dr. Alnagon a ten jsem teda chválila až do nebes.Za další dva dny jsem byla relativně ok.
Takže mám zážitek takový i takový a teda nevím nevím,jestli při svým štěstí chtít u dalšího event. porodu epidurál,protože s takovou bolestí se starat o mimčo a navíc to plakání k té bolesti.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
6.4.10 23:26

Tak já teda taky bohužel žádnou úlevu od bolesti necítila. Kontrakce furt stejný, pořád jsem čekala na nějakej zázrak, ale žádnej se nestal. Nicméně když už jsem konečně mohla tlačit, tak mi to tlačení přišlo docela pohoda oproti těm samotnejm kontrakcím, co jsem musela prodýchávat. Ale zase třeba nástřih jsem cítila naplno, prostě jsem fakt cítila, že do mě dole stříhli a zařvala jsem nejvíc z celýho porodu :lol: Takže já to vůbec měla takový divoký… skoro každej říká, jak je po epidurálu hnedka úleva a jak nástřih hráze vůbec ženská nevnímá… u mě bohžel neplatilo ani jedno. Ale u toho tlačení třeba pomoh, nemám srovnání, jak by to bolelo bez, ale je fakt že i když jsem měla pocit, že se mi asi roztrhne spodek a praskne mi hlava, tak to pro mě bylo přijatelnější než prodýchávání kontrakcí, u čehož jsem fakt myslela, že umřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.4.10 06:39

epidurál je obecně placenej, ale někde na to mají nějaké programy nebo studie, že je to zdarma - apolinář a podolí určitě, nevím kde ještě

píchá se to mezi tvrdou plenu a kostěný kanál, takže vlastně úplně vně míchy a všech nervových obalů. Ono se to prosákne azpůsobí to umrtvwení vláken co vedou bolest (ale ne hmat), takže od toho místa dolu nic nebolí.¨

chvili po aplikaci je třeba ležet rovně (ve smyslu pravolevém), protože jinak to může stéct ke straně a pak jedna strana bolí a druhá ne.

proti kontrakcím je to trapnej mini píchaneček, asi jako když si šáhneš na bodlák (ale já jsem napíchala mraky lumbálek, takže mi z prinjcipu „píchání do páteře“ neva)

mě potom kontrakce nebolely vůbec, prostě ani trošičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.4.10 08:50

souhlas s pudlouslavou oproti kontrakcim je to jako sahnuti na bodlak :lol:
ja rodila v Praze ve Vinohradske nemocnici, vyzadala jsem si o epidur. analgezii hned jak mi zacali velke bolesti cca po 3 hodinach porodu a neplatila jsem nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.4.10 10:50

MĚ napíchnutí vůbec nebolelo… A když porovnám nástřih hráze s epi i bez ní, totéž… obojí jsme vnímala, cítila střih ale ne bolest.. vůbec žádnou bolest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.9.18 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat