Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně termínu porodu. 29.9.2009 mi bylo UZ stanoveno, že jsem v 12+2 tt. Nyní (27.3.2010) jsem podle tohoto v 39+0. Termín porodu mám ale stanovený od mojí gyndr. na 11.4., tj. na 41+0. Tento termín převzali i v porodnici, kam jsem byla v 38 tt odeslána (termín určený paní doktorkou nijak nepřepočítávali).
Dočetla jsem se ale, že správně je termín porodu 40+0 (tj. 4.4.). Nerada bych přenášela, už teď se cítím hodně nepohodlně. Navíc v rodině z obou stran máme hodně těžké a dlouhé porody a císařské řezy. Navíc při UZ měření v 30 tt byl plod podle velikosi asi o týden větší. Navíc manžel je oproti mně hodně velkého vzrůstu a mimi je chlapeček. Ráda bych se vyhnula případným problémům při porodu a dost nerada bych proto nějak dlouho přenášela.
Mám toto nějak řešit nebo jsem při výpočtu termínu porodu udělala někde chybu a 11.4. je správně? Poradí někdo?
Já si myslím, že je pozdě na to, aby jsi v porodnici na cokoliv upozorňovala. To jsi měla říct hned, že rodíš 11.4. Mě se teda na to ptali…ale já jsem jiná kapitola, protože jsem šla do porodnice už 31tt, jelikož jsem malá rodička a Samča pak byla KP a nemohla se otočit, tak jsem měla těhu ukončené o týden dřív císařem.
Hodně štěstí s mimískem!
![]()
http://www.babyweb.cz/…-porodu.aspx kokni na to tady si to můžeš vypočítat a i když budeš nebo nebudeš dlouho přenášet mimi se stejně přihlásí až bude chtít… ![]()
termín porodu se vypočítává od data poslední menstruace a pak dle uz ale nějako to dohromady dáš ![]()
kattkko: tak jako jo no…ale Samča taky nebyla žádný drobek jak si všichni mysleli
![]()
Ale ja jsem nekde cetla ze se to bere podle ultrazvuku.
Ale pravda mala taky ve finale na to ze byla akorat tyden prenasena byla velka. ![]()
Dobrý večer,mojí dceři také doktoři řekli termín porodu 4.4.10 pak 11.4. a už leží na sále a čekám každou minutou že budu babičkou. ![]()
Tak huráááá už sem babička.Malej se narodil ve 22.44.3780g a to měl mít podle UZ tři kila.
![]()
mamina44 píše:
Tak huráááá už sem babička.Malej se narodil ve 22.44.3780g a to měl mít podle UZ tři kila.![]()
Gratluju! To je paráda! Naše měla 3390 a to se narodila 39tt.
Anonymousss, řeším právě něco podobného. V průkazce mám termín podle PM 5.4., ale podle všech UTZ už od 12.tt mi termín vychází na 31.3. a bojím se že budu přenášet a budou mi to pořád počítat podle toho termínu podle MS. Zítra se na to chci v porodnici pro jistotu optat. Někde jsem teda četla, že když přenášíš, tak by ti měli ještě znovu UTZ stanovit termín, ale dost pochybuju, že to tak v praxi je.
Mamino44, gratuluju k babičkovství ![]()
Lidka a Sami píše:
Já si myslím, že je pozdě na to, aby jsi v porodnici na cokoliv upozorňovala. To jsi měla říct hned, že rodíš 11.4. Mě se teda na to ptali…
Hmmm, tak mě se třeba vůbec na termín porodu neptali (U Apolináře), podívali se jen do průkazky a podle toho jedou ![]()
Švagrové spočítali termín o měsíc(!) později… Pak jí to přišlo divné, tak si to přepočítala a ejhle.
Určitě se na to při kontrole zeptej. Všichni jsou jenom lidi a mohli se přehlídnout…
Jinak platí termín podle poslední MS, pokud by byl při ultrazvuku ve 12.týdnu rozdíl víc jak týden, bere se jako „hlavní“ ten termín určený při utz.
No, já bych řekla, že mimčo ještě číst neumí, takže se nebude řídit tím, co máš napsané v papírech a vyrazí na svět až se mu bude chtít
A rozdíl 5 dní mi nepřijde zas až tolik a hlavně je otázkou, jestli je pro mimčo horší být třeba 5 dní přenášené nebo zbytečně vyvolávat porod. A pokud by se jim na kontrole něco výrazně nelíbilo, tak ho stejně vyvolají, termín netermín.
Mojí tetě vypočítali termín porodu o týden dřív a sestřenku prostě sprostě vyvolali.Až po porodu na svoji chybu přišli..
Stalo se to ale v roce 1987,kdy nebyly takové možnosti,ultrazvuk se v té době ještě běžně nedělal.
Sestřenka je zdravá a nemá žádné následky ani zdravotní potíže.
mamino,gratuluju k babičkovství.