Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já jsem druhé přenášela o týden, pak mě vzali do nemocnice na vyvolání. Protože jsem se ani po půlce dne nechtěla otevírat po všem možném, rozhodla doktorka, že poslední možnost je epidural, že mi pomůže se otevřít.
Necítila jsem vůbec nic, a tím myslím opravdu nic, nakonec mi museli říkat, kdy mám vůbec zatlačit, aby malý mohl ven
Držím pěsti ![]()
Taky přemyšlim jestli u druhyho porodu si dat epidural nebo ne.U prvniho porodu před šesti lety bych ho určite chtela ale dřiv se to nedavalo a nebo ja otom aspon nevedela muj prvni porod byl dost dlouhy a hodne vyčerpavajici kontrakce snad ani na vteřinu nepolevovali a ja tenkrat myslela že bolesti zešilim vzpominam si že jsem je prosila o cisařak nebo neco na tu bolest že to určite nevidržim ale jak řikam tenkrat mi ani nic proti bolesti nabidnuto nebylo a ja si myslim že ten epidural by mi možna tenkrat pomohl si nachvili oddychnout a nabrat sili protože jak sem byla vyčerpana tak sem ho už nemohla ani vytlačit a když už se to povedlo tak si to už ani moc nepamatuju asi sem bolesti byla nekde mimo.Tak jestli ted budu mit tak dlouhy porod tak si ten epidural asi dam ale mam stoho strašny strach ta představa pichnuti do zad no necham to na situaci a to jak to budu zvladat.
Monunaa píše:
Prosím o radu, je lepší porod s epiduralem?? V pondělí nastupuju do nemocnice a váhám zda ho vzít nebo ne![]()
Tak to mě celkem pobavilo-zda ho vzít nebo ne?To přece není věc kterou kupuješ?
Epi je dobrá věc na bolesti,ale má svá rizika,s kterými tě doktor seznámí a ty uvidíš jak budeš porod snášet.Tohle se nedá naplánovat dopředu! ![]()
ahoj, já jsem před tremi a pul lety rodila s epiduralem. gynekolog mi sam rikal, ze v dnesni dobe, proc bychom si my ženy nemohly porod udelat pěkným zazitkem a proc bychom mely trpet, kdyz uz ty prostredky na zmirneni bolesti jsou.
JÁ SI EPIDURÁL DALA **
AZ JEDNOU BUDU RODIT DÁM SI HO ZNOVUUU**
EPIDURÁL trvá do 30 minut jeho funkce. takze jestli si ho dás pamatuj si ze se vcas pak ozvy o dalsí dávku, protože já jsem dostala epidurál děsn ěmi pomohl. já se u toho smála. ty nejvetsi bolesti sem se usmivala odpocinula jsem si. rodila jsem 6 hodin. epidural mi porod taky urychlil a rozhodne me dodalo sily ze jsem si mezi temi bolestmi z poslicku odpocinula. jenze jsem to nechal a30 minut a jak jsem zavolala anesteziologa tak zrovna daval epidural vedle v pokoji a nez dosel zamnou tak uz jsem mela syna na svete:-) byla to pak ryhclovka.
Ale máš tu moznost tak si to dopřej a zkrášli si porod.
hodne stestička a porod at mas rychlej a bezbolestnej.