Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu, je lepší porod s epiduralem?? V pondělí nastupuju do nemocnice a váhám zda ho vzít nebo ne
![]()
Ahoj, toť často tu diskutovaná věc. Dozvíš se samozřejmě oba extrémy- buď, že naprosto super, nebo že už nikdy více a taky vše mezitím. Já poprvé nevěděla, jelti ano, nebo ne, v porodnici při kontrakcích jsem se rychle rozhodla, že ano a nestihlo se to… Při druhém se to „stihlo“ a já patřím k těm, co na epidurál nedají dopustit. Byl to naprosto pohodový porod. Toliko za mě. Přeji pohodový porod a hlavně zdravé miminečko.
Jak říká nashi.každý ti řekne něco jiného.já epid.neměla a ani nepotřebovala.první porod trval 2.5hodiny a druhý 4hodiny.poprvé jsem ho chtěla a oni ani nestihli:-).protože druhý postupoval taky dobře tak nebyl potřeba.tolik za mne…
Ahoj!Tak já při prvnim porodu epi měla a u druhého ne a jsem si jistá,že bez něj je to mnohem lepší.Ale fakt to má každá jinak ![]()
To je jasný no.. A ještě se zeptám asi blbá otázka ale zeptám, zda to bolí ti píchnutí?? měla ho má teta a do dnes jí to docela bolí.. Asi záleží na doktorovi jak je šikovnej.
Ja sme rodila 10 hodin a epidural jsem nepotrebovala, nejak sem si na nej vubec nevzpomnela. myslela sem celou dobu na malou a proste na to vubec neprislo. Me to desilo, rikala sem si ze pichat neco nekam do patere mi prijde priserny a soucasne jsem vedela, ze to musi bejt takova bolest, ze se tomu stejne nejspis neubranim… puvodne jsem sla stim ze si ho urcite pichnout necham… dopadlo to bez neho… doporucuju vubec to neresit, ono to totiz stejne nakonec bude uplne jiny nez si predstavujes ![]()
Já jsem rozhodně pro epidurál, mně strašně pomohl nabrat síly před tlačením, protože předtím jsem měla kontrakce navazující jednu na druhou asi dvě hodiny bez přestávek, takže jsem byla totálně vyčerpaná. Epidurál kontrakce zastavil a mně se hrozně ulevilo, vzpamatovala jsem se z deliria a mohla po chvíli tlačit.
Záleží na samotném porodu, jak bude rychlý, jaké přestávky budeš mít mezi kontrakcemi, aby sis mohla oddechnout atd…
Píchnutí do zad na sále si vůbec nepamatuju, nebolelo to a problémy jsem neměla žádné a nemám doteď.
Díky moc za rady, asi tomu nechám volnou ruku, doufám že kdyžby šlo to tuhého že nebude problém a na přání ho dostanu
díky moc
Ahoj,
tak ja sla rodit s tim, ze nevim…po ctyrech hodinach kontrakci po dvou minutach (vyvolavany porod) a otevreni na pitomy 2 cm, jsem si ho nechala pichnout. Za hodinu, jsem byla otevrena se zaslou brnkou a za dalsi hodku byl maly venku. Pichnuti ani nasledny vpich me nebolely.
jjanekk píše:
Ahoj,
tak ja sla rodit s tim, ze nevim…po ctyrech hodinach kontrakci po dvou minutach (vyvolavany porod) a otevreni na pitomy 2 cm, jsem si ho nechala pichnout. Za hodinu, jsem byla otevrena se zaslou brnkou a za dalsi hodku byl maly venku. Pichnuti ani nasledny vpich me nebolely.
děkuju, asi to oprvadu nechám jak se to povleče tak uvidíme.. Snad mi tam nikdo poradí
děkuju moc za názory ![]()
U prvního porodu mi dali dva epidurály a ani jeden nezabral.
myslím že bych to nechala jako zadní vrátka.. říci že pokud to půjde tak bych ho chtěla a rozhodnout se až ve chvíli kdy to bude nesnesitelné či opravdu to budeš chtít! určitě by to tak mělo jít ne?
já rodila 3× bez něj a dalo se!
takže přeju štěstí a pohodu aby to šlo rychle! ![]()
Ahoj, poprvý jsem rodila s t přesvědčením, že nikdy, no a jak to bylo horší a horší, tak jsem na něj kývla aúlevy byla znatelná a po 7 hodinách jsem konečně přestala zvracet, i když to nevím, jestli bylo tím. Nakonec jsem skončila na akutním císaři, tak jsem byla ráda, že už jsem ho měla píchlej.
Podruhý byl porod procházka rájem, ale píchli mi ho, protože jsem se neotvírala a epi tomu může pomoct, teda v 1% případů prý se porod může zastavit.. můj případ ![]()
Píchnutí vůbec nebolí, jen je to nepříjemný, ale já měla mnohem větší obavy z následků než z toho napíchnutí
Píchnutí mě rozhodně nebolelo, proti kontrakcím to bylo nic. A to se paní doktorka „netrefila“ hned na poprvé a úplně v pohodě.