Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, přispívám sem s dalším dotazem a prosím poraďte. Mám další hloupou otázku - zdá se mi, že jak jsem těhotná tak mě napadá vše možné i nemožné,furt přemýšlím jestli nedělám něco špatně a co by mohlo ublížit. Takže ta má otázka - může lupnutí v zádech nějak poškodit plod - myslím sluchově, začíám již 17 tt a to už mimi slyší hlas matky, tlukot srdce a vše v těle. Mám problém s bederní páteří, hodně jsem přibrala a asi to nezválá a když ležím a otáčím se na bok, lupne tam, jakoby přeskočí obratel, udělá to nepříjemný a celkem hasitý zvuk, mě to nějak neomezuje, ale bojím se, aby to pro mimi nebyl tak hlasitý zvk, aby mu to poškodilo sluch
ˇ. Poraďte a řekněte, že mám fakt blbou otázku
. děkuji
ahojky, máš fakt blbou otázku
samozřejmě to tak nemyslím, jen Tě chci podpořit v duchu, v jakém jsi chtěla a myslím to v dobrém
nejsem lékař ani odborník, ale myslím si, že se poškození sluchu obávat nemusíš.přeji, ať záda nebolí ![]()
Tak ta je fakt dost blbá ![]()
Já jsem byla ve 20 tt na koncertě Alice Coopera a v 36 tt na AC/DC - proti tomu je nějaké lupnutí v zádech nic. Malý slyší výborně - akorát je to chlap, tak někdy jenom to, co se mu hodí
![]()
užívej si těhu! a nepřemýšlej nad pitomostma! s prominutím… ne určitě zvuky v těle matky nemůžou poškodit sluch plodu! max. se mimi lekne a škubne s sebou.. toť vše… užívej si..... pouštěj si muziku, která ho pak utěší po porodu, protože ji bude znát..
![]()
Docela jsi mě rozesmála ale v dobrém. Taky jsem byla v těhotenství přeplněná různými otázkami podobného rázu takže se směju spíš sobě. ![]()
Děkuju moc
, věřím toum, že se ještě tenhle můj blbý dotaz bude někomu hodit, tak se alespoň nezesměšní
. Prostě se moc hlídám a vše řeším
. A kolik jich ještě bude než porodím
.
určitě jsi se nezesměšnila, je to normální a v pořádku, že máš o mimi starost. přeji co nejpohodovější zbytek těhu. ![]()
Áďo, Áďo
, co ty všechno nevymyslíš
jo a ptala ses Kozera na tu toxošku? Zeptala bych se, že jí chci, že máš Neli a aby ti jí nabral, kdyby se cukal, že si jí i zaplatíš
Mám teď myšlenky jinde, tak jsem hned nepsala, chápeš
![]()
Ahojky Hani, jasně, že jsem se ptala, neudělá mi ji ani když si ji zaplatím, pokud by byl plod v nepořádku, což se prý pozná podle ultrazvuku, tak by ji udělal bezplatně, ale teď není důvod. No počkám až se vrátí praktická z dovo a nechám si ji udělat tam, snad se taky nebudou cukat. Já se taky včera vrátila z nemocnice, hodně jsem zvracela a v 17 tt už se to musí řešit. ať vám to s Ivi dobře dopadne, je to stále dokola viď? A.