Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já rodila v Motole teď v říjnu.. Původně jsem nic nechtěla, pak mi epi sami nabídli, tak jsem souhlasila.. A za mě super! Rychle jsem se po něm otevřela - ze 4 na 8, bolest zmizela, pak už byly jen tlaky…A je zadarmo, otec u porodu byl za 700,–
já rodila v Motole taky v říjnu, epidurál jsem nestihla, rodila jsem překotně, ale pokud by byla ta možnost, nechala bych si ho píchnout
U porodu jsem měla komplikace, tak jsem ráda, že jsem rodila tam…Měla jsem kliku, že tou dobou jsem tam byla úplně sama, takže se mnou mohl jít otec všude i na přípravnu. Oddělení šestinedělí už bylo horší ![]()
Tak vidím, že na epidural jsou spisne kladne recenze nez negativni.. Tak uvidíme jak moc šílené bolesti budu při porodu mít. O ten epidural stačí když si zažádám až při porodu že jo??? Jen aby mi stihl zabrat:D
Veru, nejsem si teď 100% jistá, ale myslím že jsem vyplňovala u přijímacích papírů…
Mysicka31 píše:
Veru, nejsem si teď 100% jistá, ale myslím že jsem vyplňovala u přijímacích papírů…
Veronika Tenglerová píše:
Tak vidím, že na epidural jsou spisne kladne recenze nez negativni.. Tak uvidíme jak moc šílené bolesti budu při porodu mít. O ten epidural stačí když si zažádám až při porodu že jo??? Jen aby mi stihl zabrat:D
gabriela82 píše:
Já rodila v Motole teď v říjnu.. Původně jsem nic nechtěla, pak mi epi sami nabídli, tak jsem souhlasila.. A za mě super! Rychle jsem se po něm otevřela - ze 4 na 8, bolest zmizela, pak už byly jen tlaky…A je zadarmo, otec u porodu byl za 700,–
Mě říkali že to od nového roku zdarma pro otce. Taky jsem tomu neveřila:)
gabriela: Ju a jak se jmenujou?? treba je znam:D Ja tu teda bydlím jen dva roky pristěhovala jsem se k přítelovi z LOun
A ty si byla v MOtole spokojena?? No ja sem na sebe u toho porodu zvědavá
sem hroznej posránek
takže epidural bude asi nevyhnutelnej ![]()
dadasik píše:gabriela82 píše:Mě říkali že to od nového roku zdarma pro otce. Taky jsem tomu neveřila:)
Tak to se pak budu muset zeptat, pojišťovna mi v rámci nějakého obalíčku proplatí za těhu+novorozeně až 1500kč, už střádám účtenky za UZ a k tomu jsem si říkala ten otec u porodu, no přeci jim to nenechám ne
![]()
Veronika Tenglerová píše:
gabriela: Ju a jak se jmenujou?? treba je znam:D Ja tu teda bydlím jen dva roky pristěhovala jsem se k přítelovi z LOunA ty si byla v MOtole spokojena?? No ja sem na sebe u toho porodu zvědavá
sem hroznej posránek
takže epidural bude asi nevyhnutelnej
mysicka31: ty platíš za UZ??? já nezaplatila do ted ani korunu a to jsem na UZ byla hodněkrát a mám za s sebou i plodovou vodu a kve mi vzali uz tolik, že ani nevím jestli ješte nejakou mám:)
Já také rodila v Motole, o epidurál jsem si řekla až při porodu a platit jsem ho nemusela! Je to 2 roky. Oba porody jsem měla hrozné, takže já bych to bez epidurálu nedala, mně teda pomohl moc (a to jsem si vždy říkala, že epidurál nikdy)
Navíc na mě působil tak, že jsem se po něm otvírala. Cítíla jsem po něm jen slabé kontrakce a jen v břiše - nešlo mi to do zad.
Co se týče Motola, nebylo to hrozný, ale úžasný taky ne
1.porod jsem měla v naší malé nově zrekonstruované nemocnici, kde má každá rodička svůj ,,rodící pokoj" s koupelnou, WC a bazénem! Podruhé jsem musela rodit v Motole a po tom luxusu jsem byla v šoku - připadala jsem si jako na nádraží
Velká místnost (přišlo mi to jako sklepení), kde rodí x ženskejch najednou
Hned při vstupu jsem viděla, jak leze ven dítě… Nic moc pocit ![]()
Ale ono hlavně záleží, na koho narazíš! Já měla dopo arogantní surovou Dr. i nepříjemnou babu-sestru. Po-o se vystřídala směna, přišel sympatickej a něžnej
mladej Dr., sympatická citlivá sestra a najednou to šlo jako po másle!
![]()
Tak držím palečky!!! ![]()
Lucie84 píše:
Já také rodila v Motole, o epidurál jsem si řekla až při porodu a platit jsem ho nemusela! Je to 2 roky. Oba porody jsem měla hrozné, takže já bych to bez epidurálu nedala, mně teda pomohl moc (a to jsem si vždy říkala, že epidurál nikdy)Navíc na mě působil tak, že jsem se po něm otvírala. Cítíla jsem po něm jen slabé kontrakce a jen v břiše - nešlo mi to do zad.
Co se týče Motola, nebylo to hrozný, ale úžasný taky ne1.porod jsem měla v naší malé nově zrekonstruované nemocnici, kde má každá rodička svůj ,,rodící pokoj" s koupelnou, WC a bazénem! Podruhé jsem musela rodit v Motole a po tom luxusu jsem byla v šoku - připadala jsem si jako na nádraží
Velká místnost (přišlo mi to jako sklepení), kde rodí x ženskejch najednou
Hned při vstupu jsem viděla, jak leze ven dítě… Nic moc pocit
Ale ono hlavně záleží, na koho narazíš! Já měla dopo arogantní surovou Dr. i nepříjemnou babu-sestru. Po-o se vystřídala směna, přišel sympatickej a něžnejmladej Dr., sympatická citlivá sestra a najednou to šlo jako po másle!
![]()
Tak držím palečky!!!
Tak já tam teda okno neměla! A ležela jsem normal otočená k těm zašupovačkám, který byly zašouplý tak napůl… Tos ležela asi na druhý straně, tam mi přišlo, že byly i okna
Jako kdyby to tam byl 1.porod, tak bych to neřešila, ale po tý zkušenosti v naší nemocnici, to bylo pro mě překvapení - nemilý.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.