Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
AHoj maminy,
chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s epiduralem a jestli máte některá zkušenosti s epiduralem v Motole. Pořád váhám zda si epidural u porodu nechat dat nebo ne.. je mi jasné, že je lepší porodit bez léků, ale tak jestli to opravdu pomáhá a není to nebezpečné tak proč ne. Děkuji moc za rady… Veronika
Jsme ve 30tt tak mám jeste čas na rozmyšlenou ![]()
On nejaky vykon ve zdravonicvi neni nebezpecny?JE to invazivni vykon, at na to koukas jakkoli, nejaka rizika ma vzdycky.
Já měla epi. u obou porodů a za mě je to obrovská úleva.Šla bych do toho znovu.Jen jsem slyšela,že v Motole to stojí 6000Kč ,já rodila v Podolí a tam je to zadarmo.
babababa: To jsem neslyšla ze epidural v MOtole se platí… mam pocit ze ho známá měla a nerikala ze by neco platila..jen rikala ze ji ho spatne pichli a ze pulku tela citila a pulku ne… a epidural ti ty bolesti jen zmírní že???
babababa píše:
Já měla epi. u obou porodů a za mě je to obrovská úleva.Šla bych do toho znovu.Jen jsem slyšela,že v Motole to stojí 6000Kč ,já rodila v Podolí a tam je to zadarmo.
A to ti řekl kdo?Já jsem v Motole rodila v červnu 2010 a nic jsem neplatila.Akorát se blbě vychytala ta doba a nezabral. ![]()
lucineeccka: A jinak si byla v MOtole spokojena s porodnici??? Jo jo s stou dobou je to slozitejsi vid..uz si nestacil zabrat to uz sem taky slysela…
Veronika Tenglerová píše:
babababa: To jsem neslyšla ze epidural v MOtole se platí… mam pocit ze ho známá měla a nerikala ze by neco platila..jen rikala ze ji ho spatne pichli a ze pulku tela citila a pulku ne… a epidural ti ty bolesti jen zmírní že???
Kamarádka tam rodila před měsícem a taky nic neplatila.Prý když jí to píchli,tak cítila úlevu a jak jí ta bolest přecházela. Prý to tlačilo,ale ne tolik jako předtím.
lucineeccka: A jinak si byla v MOtole spokojena s porodnici??? Jo jo s stou dobou je to slozitejsi vid..uz si nestacil zabrat to uz sem taky slysela…
Neonatologie byla super,hodně mi pomohli s kojením.Ale znova bych tam nešla.Je to taková fabrika na děti,neosobní.Šla jsem tam,protože to mám 10 minut od baráku a hrozil mi překotný porod.( nakonec mi ho stejně vyvolávali
).Jestli budu mít ještě jedno dítě,tak půjdu do Hořovic.
Ještě dodám,že se mnou nikdo nekomunikoval.Nikdo mi neřekl co se bude dít,( třeba mi dali vyvolávací tabletu,neřekli nic co to je a odešli a já byla 20 minut sama v nějaký malý místnosti)vždycky když jsem se na něco zeptala tak jsem měla pocit,že obtěžuju,navíc jsem měla fakt smůlu na porodní asistentku. ![]()
lucineeccka: Já to mam prave taky kousek od domova bydlim v Jenči jestli ti to neco říká. No uvidime ono stejne zalezi prave na tom jakou chytnes porodni asistentku a doktora at ses v jakykoliv porodnici. NO uvidíme
Jo jo o Hořovicích jsem také slysela samou chválu ![]()
lucineeccka: Já to mam prave taky kousek od domova bydlim v Jenči jestli ti to neco říká. No uvidime ono stejne zalezi prave na tom jakou chytnes porodni asistentku a doktora at ses v jakykoliv porodnici. NO uvidímeJo jo o Hořovicích jsem také slysela samou chválu
Vím,kde to je.Kamarádka bydlí v Hostouni.:)))Přeji ti aby jsi měla víc štěstí než já ![]()
Já jsem díky epi. necítila vůbec žádnou bolest.Tělo jsem cítila,testovala jsem to a štípla se do stehna a v pohodě jsem to cítila,jen né bolest.U druhého porodu jsem měla místo kontrakcí zimnici.Nic nebolelo,jen na chvilku přišla zima a za chvilku byla pryč.
Jak je to přesně s placením v Motole nevím,ale znám dvě maminy co za to platily.Ale je to už pár let,třeba to změnily!
Já rodila v Motole únor 2010, epidurál jsem měla a nic neplatila, kamarádka v Krči platila 5.000… v Motole mají i na stránkách psáno že epidurál je „v ceně“ mrkni sem , je to někde asi v půlce co píšou o porodním sálu… Epidurál jsem měla a max. spokojenost, nechám si dát znovu
anestiziolog co mi ho přišel píchnout byl taky moc bezva ![]()
S porodním sálem a personálem tam jsem před těma 2 lety byla maximálně spokojená, i s jejich přístupem
na šestinedělí už to bylo horší, ale byla jsem trochu specifický případ měla komplikace (ne porodní, ale mám dlouhodobou nemoc) no a nepostupovali tak jak měli a tím se to celý pooo*** ale to jen díky tomu že když bylo třeba zavolali a konzilium jiného lékaře než měli… to ale nesouvisí už s porodem nebo poporodní péčí… teď tam půjdu rodit znovu a doufám že ta hydra co mi tam dělala problémy už tam nepracuje a jestli jo, tak jí rovnou pošlu do dvou půlek
ale tohodle se neboj, je to jen jedna kravka na celém oddělení a takový se najdeou všude, s tím bohužel nic nenaděláme
člověk se prostě nesmí dát a stát si za svým ![]()
Držím palečky ať je vše oki a máš pohodový porod bez komplikací ![]()
Nechutný lidi přežju jde mi o to že když nastanou nejaké vážné komplikace tak jim věřím. A ještě mají jednu novinku, ptala jsem se na učast otce u porodu a sestry mi řekly že od nového roku se neplatí. Ale radeji ješte se optat i jinde ale docela me to překvapilo:)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.