Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj nastavajici a i stavajici maminky,
koncem dubna mame termin narozeni naseho prvniho detatka ![]()
Vybrali jsme si porodnici Podoli. Chci se zeptat jestli nektera z Vas take ceka na porod v Podoli a jak se tam tesi a zda neslysela neco vice o personalu v poradne a na novorozeneckem ![]()
Snad napisete nejake pozitivni zpravicky, abych mela trochu vetsi jistou, ze jsme zvolili dobre ![]()
DIKY ZA VASE REAKCE!
Ahoj,
já mám TP 19.4. a taky budu v Podolí. Vybrala jsem si tuto porodnici právě proto, že na ní jsou výborné reference (i tady na emimi). Každopádně jako všude-je to o lidech. Můžeš narazit na nějakou nepříjemnou sestru…
I mé známé, co tam rodily, si ji chválí. Ať samotný přístup k porodu, JIPka, šestinedělí …snad někomu nechutnalo jídlo a některé kousky nábytku zastaralé, ale to je snad všude.
Uvažovala jsem i o Apolináři. Kolegyně tam rodila před půl rokem, ovšem její zkušenost mě odradila. S kojením jí tam musela pomoci kamarádka, která jí v porodnici navštěvovala. porod měla komplikovaný a gyndař se divil, že nepřistoupili k císařskému řezu. ovšem toto těžko posuzovat, když nejsem lékař.
Jinak se chystám na kurzy. Do poradny chodit nebudu, moje gyndařka má maximálně vybavenou ordinaci, dělá screeningy, monitoring ozev…takže mě tam prý přeloží až po TP.
A navíc, strašně se mi ta porodnici líbí. Interiér, vzhledem k tomu, že mám ráda staré věci, je úchavatný a vím, že se tam budu cítit dobře. Byla jsem tam na 3D a musím říct, že opravdu všichni strašně milí a vše vysvětlovali. Před registrací, když jsem tam volala, byla jsem připravená na typický nepříjemný tón, který slýchám snad v každé ordinaci nebo nemocnici a překvapila mě milounká pání. I na registraci…prostě andílci.
Ahoj, já jsem v Podolí rodila v září a musím říct, že personál byl naprosto perfektní. Zvláště sestřičky na novorozeneckém byly učinění andílci … Dokonce jsme si už říkali, že snad už musí přijít nějaká, co bude protivná, ale nestalo se tak a to jsem tam byla týden, páč měl malej žloutenku, takže myslím, že jsem snad poznala všechny směny
Když bych měla ještě někdy rodit, tak bez rozmyšlení volím Podolí …
AHOJ , MOC VAM DEKUJI! Vypada to dobre! Jak pise Holma, taky se mi interier libi, na 3D byly perfektni a pri registraci do telefonu taky v pohode.
Machecho, diky za prispevek! Snad se od zari nevymenil personal ![]()
Takze ti pomahali s kojenim? Nebala ses rict, ze neco nechapes a nevis jak n ato..a pod?
Co ten slavny Hamiltonuv hmat, provedli ti ho? Pokud ano, zeptali se te pred provedenim jestli souhlasis?
diky!!
Machecha píše:
Ahoj, já jsem v Podolí rodila v září a musím říct, že personál byl naprosto perfektní. Zvláště sestřičky na novorozeneckém byly učinění andílci … Dokonce jsme si už říkali, že snad už musí přijít nějaká, co bude protivná, ale nestalo se tak a to jsem tam byla týden, páč měl malej žloutenku, takže myslím, že jsem snad poznala všechny směnyKdyž bych měla ještě někdy rodit, tak bez rozmyšlení volím Podolí …
V klidu ![]()
Holma píše:
Koukám, že tam mám dost překlepů…tak snad prominete
Ahoj, já rodila v Podolí v dubnu před rokem
a taky jsem byla maximálně spokojená, pokud jde o sestřičky a personál, tak jsem si taky nemohla stěžovat a to jsem „prošla rukama“ spoustě z nich, nejdřív na rizik. oddělění, pak na JIPu a pak na šestinedělí a k malýmu se každá chovala jakoby to bylo jediné mimino, které mají na starosti a ne hromady
s kojením pomáhaly maximálně.
Jediné, co mi zas tak příjemné nebylo, byly kontroly, na které se pak už do Podolí chodilo poslední měsíc, je to tam jak na běžícím páse, ale pokud jde o porod, tak mám zkušenost pozitivní.
Ahoj Máco, Hamiltonuv hmat mi nedělali. A se sestřičkami jsme na pokoji s holkama řešily opravdu všechno možný a všechny ochotně vysvětlovaly. Já tedy musím říct, že jsem měla pohodovej porod a malej byl snad od první vteřiny savec, takže nám šlo kojení dobře. Ale u jiných maminek sestřičky přispěchaly na pomoc. Hlavně to chce se nebát se zeptat, když něco nejde …
Máco, já mám termín někdy na začátku května a taky jsem se rozhodla pro Podolí. Je mi prostě sympatické.
Jinak známá pracuje v Podolí a podle zpráv od ní vím, že se snaží respektovat porodní přání nebo, jak tomu někdo říká, porodní plán. Tak pokud tam uvedeš, že Hamiltona nechceš…jinak, co vím, tak ho dělají spíš gynekologové při prohlídkách, aby porod popohnali (a většinou si o něj i holky řekly).
Já osobně se bojím prasknutí plodové vody a nástřihu, ale také jsem uvedla do porodního plánu, že si to prostě nepřeju a navíc si sebou krom tatínka dítěte beru dulu, která mě snad ochrání před svévolí utahaného personálu
(Mám totiž teorii, že ve čtyři ráno prostě není příjemný vůbec nikdo a pokud je navíc někdo po 10ti hodinové směně, pak se nemůžu divit, že se bude snažit můj porod, co nejvíc rozpohybovat…a s mým štěstím budu rodit ve čtyři ráno a všechny porodní sály budou obsazené a bude prostě frmol…)
Madla82 píše:
Máco, já mám termín někdy na začátku května a taky jsem se rozhodla pro Podolí. Je mi prostě sympatické.
Jinak známá pracuje v Podolí a podle zpráv od ní vím, že se snaží respektovat porodní přání nebo, jak tomu někdo říká, porodní plán. Tak pokud tam uvedeš, že Hamiltona nechceš…jinak, co vím, tak ho dělají spíš gynekologové při prohlídkách, aby porod popohnali (a většinou si o něj i holky řekly).
Já osobně se bojím prasknutí plodové vody a nástřihu, ale také jsem uvedla do porodního plánu, že si to prostě nepřeju a navíc si sebou krom tatínka dítěte beru dulu, která mě snad ochrání před svévolí utahaného personálu(Mám totiž teorii, že ve čtyři ráno prostě není příjemný vůbec nikdo a pokud je navíc někdo po 10ti hodinové směně, pak se nemůžu divit, že se bude snažit můj porod, co nejvíc rozpohybovat…a s mým štěstím budu rodit ve čtyři ráno a všechny porodní sály budou obsazené a bude prostě frmol…)
Ahoj Madlo,
mohla bych se zeptat z druhého soudku - jakým způsobem jsi vybírala dulu? (příp. kdo to konkrétně je?). V létě budu taky rodit v Podolí a lehké obavy z komplikací mne přivedly k myšlenkám na dulu k porodu, ale ještě o tom nemám žádné info (reference apod). Díky moc!
AHOJ, ozvala se ti Madla82 ohledne duly? take by me to zajimalo…
Rikam si, ze dula znamena pro rodicku takovy stit, co myslite?
Jančata píše:Madla82 píše:
Já osobně se bojím prasknutí plodové vody a nástřihu, ale také jsem uvedla do porodního plánu, že si to prostě nepřeju a navíc si sebou krom tatínka dítěte beru dulu, která mě snad ochrání před svévolí utahaného personálu(Mám totiž teorii, že ve čtyři ráno prostě není příjemný vůbec nikdo a pokud je navíc někdo po 10ti hodinové směně, pak se nemůžu divit, že se bude snažit můj porod, co nejvíc rozpohybovat…a s mým štěstím budu rodit ve čtyři ráno a všechny porodní sály budou obsazené a bude prostě frmol…)
Ahoj Madlo,
mohla bych se zeptat z druhého soudku - jakým způsobem jsi vybírala dulu? (příp. kdo to konkrétně je?). V létě budu taky rodit v Podolí a lehké obavy z komplikací mne přivedly k myšlenkám na dulu k porodu, ale ještě o tom nemám žádné info (reference apod). Díky moc!
Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně docházení do jejich poradny před porodem - funguje to tak, že se objednám k lékaři, ke kterému chci, nebo se objednávám naslepo a prostě mě vezme doktor, který tam zrovna je?
Díky ![]()
Já jsem v Podolí rodila teď v lednu a to už po sedmé
.
Pořád se tam ráda vracím. Ty jejich pokojíčky k porodu jsou úchvatné. Je tam chodbička, sprchový kout, WC, skříň na věci, radio, soukromí. Rodila jsem tam v průběhu 16 let, tak můžu porovnat i jak se to tam měnilo, jak v prostředí, tak hlavně v přístupu.
Neexistuje, že se by se mi doktor nepředstavil. A to čekání na poradnu je výrazně lepší než dříve, ale také se tam někdy načeká. Já tam teď naposledy naštěstí byla jenom asi třikrát.
Je to tedy o lidech, ale opravdu tam hodně respektují přání rodičky a dost hodně se tam snaží rodit bez nástřihu - tedy pokud rodička spolupracuje.
Teď naposledy jsme chytli asi tu nejpříjemnější porodní asistentku, co tam je a v takovém klidu a pohodě a s takovým vysvětlováním jsem ještě nerodila
, byť i ty předchozí porody - nejméně tři, byly super.
Já teda na Podolí nedám dopustit.
No moc jsem nezažila rady na šestinedělí, tedy já je nepotřebovala, ale byly tam dvě maminky prvorodičky a myslím, že v tom tlaku maminek to ne každá sestra stíhá, ale pokud se člověk ptá, tak určitě se snažej poradit.
Ale zase záleží na tom, koho chytnete, kdo má zrovna službu.
Mají tam asi tři nebo čtyři novorozenecká oddělení šestinedělí. A pěkně se to tam s maminkama a miminkama točí ![]()
Tam se objedná a oni tě při první návštěvě přiřadí k lékaři, ale pak už chodíš jenom k němu. Tedy já to tak měla. Teď i už dvakrát minule.
Dřív se chodilo, k tomu kdo tam byl, ale to teď už dělají jinak.
@poppaea píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně docházení do jejich poradny před porodem - funguje to tak, že se objednám k lékaři, ke kterému chci, nebo se objednávám naslepo a prostě mě vezme doktor, který tam zrovna je?
Díky
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.