Epidurál na Moravě

1
30.11.07 14:37

Epidurál na Moravě

Holky, prosím o radu. Jsem již postarší mamina a vím, že chci mít možnost rodit s epidurálem. Mám však pocit, že v tomto směru Morava pokulhává za českými porodnicemi. Všude ho sice nabízí jako možnost, ale při bližším ptaní zjišťuji, že jen v pracovní dny, jen tehdy, pokud bude anesteziolog volný atp. Klidně ho i zaplatím, jen prosím dejte tip, kde ho dostanu vždy. Upřednostňuji Kroměříž, Zlín, Přerov, Olomouc, v nejhorším i Brno. Děkuji. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3496
30.11.07 14:41

Tak ja rodila ve Zline v patek odpoledne a nebyl problem s epi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
30.11.07 14:59

Tak to by mě také zajímalo, pokud máte některá zkušenosti i s Prostějovem - prosím podělte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
30.11.07 15:23

S Třincem tu asi moc nepomůžu, ale dostala jsem někdy kolem druhé v noci. Nikdo se netvářil, že by to měl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
30.11.07 15:59

ahoj,tam zalezi,jestli ma porodnice vlastniho anesteziologa nebo ne..

pokud ma,tak dostanes epi vetsinou kdy chces,soboty,nedele,noci…(pokud zrovna treba nebude nejaky akutni cisar nebo planovane zakroky ve vsedni dny dopoledne… ale to ti ho daji treba pozdeji,chvilku si pockas,ale dostanes ho…)…napr. porodnice v Ostrave-Porube (fakultka),tam to tak funguje......myslim,ze i porodnice Olomouc … (klidne bych si tam zavolala na porodni saly a zeptala se..jsou tam na takove dotazy zvykli…nebo se nahlas na prohlidku porodnice a zeptej se tam)…

pokud porodnice vlastniho anesteziologa nema,tak si ho „pujcuje“…pres den neni problem,vetsinou je ve sluzbe vice anesteziologu(provadi se planovane zakroky),ale v noci,odpoledne a o vikendech slouzi treba jeden na celou nemocnici…a muze se stat,ze privezou nejakou „bouracku“ nebo nejaky uraz,infarkt atd…a anesteziolog je hned potrebnejsi tam…tak proto jsou v nekterych (vetsinou tech mensich) porodnicich ta omezeni…

Tak neboj a ptej se…klidne bych to byt tebou obvolala…

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
30.11.07 16:00

a rozhodne si nemyslim,ze Morava pokulhava…co vim,je to vsude stejne :-)
fakt zalezi na vyberu porodnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
30.11.07 18:48

ahoj,

jsem též postarší rodička :wink: a hned na začátku jsem řvala, že chci epidurál, at to nepropásneme :D :D :D .

rodila jsem ve Vyškově v pátek večer a vůbec mne nenapadlo, že by mi ho odmítli dát. dojela z interny celá eskorta a dobrýýý :wink:

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
30.11.07 18:55

Ahoj, tak FN Brno Bohunice, odpoledne v sobotu nebyl problém. Nemocnice v Boskovicích ráno ve svátek a taky v pohodě. O tom, že by ho někde odmítli kvůli svátku, nebo podobně, teda slyším prvně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
30.11.07 23:07

teda že by Morava pokulhávala za Čechami, mi opravdu připadá jako silný výraz, je to vždy jen o té konkrétní nemocnici a lidech v ní. Já rodila v Brně na Obilným trhu v noci z neděle na pondělí a nebyl problém s píchnutím epidurálu. Ale je pravda, že kamarádka rodila v té samé nemocnici taky o víkendu a na anesteziologa čekala cca půl hodky, údajně byl u nějakého případu................ Obecně je asi lepší rodit v pracovní dny, vlastně cokoliv se stane, tak je lepší v pracovní dny, ten víkend je takový volnější všude, ale jak jsem psala v začátku, je to v lidech, někdy třeba trošku i o štěstí, ale určitě ne v tom, že rodíš na Moravě. Tak přeji pohodový porod a neboj, vše dobře dopadne, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.12.07 10:11

Rodila jsem v Uherském Hradišti v pátek odpoledne a s edpidurálem žádný problém…taky si myslím,že je to spíš o přístupu nemocnice a ochotě sloužícího personálu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí