Epidurální císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
757
18.5.15 22:26

@KackaDoup No určitě pokud se nestane zázrak a já bych rodila přirozeně tak za sebe chci spinál. Ale informuju se o obojím kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
18.5.15 22:28

@barčulik : Spinal je podle me jasne lepsi. Nevim, jestli uz jsi nekdy mela celkovou anestezii, ale to je pro organismus fakt zahul, mnohem horsi nez spinal. Nehlede na to, ze z toho ve spinalu aspon neco mas, slysis prvni krik a tak. Urcite to neni tak, ze po celkove muzes vstat driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
18.5.15 22:30

@Mallorka Na cvičení máš ještě čas.5 týdnů je po císaři moc brzo - nezapomeň, že ti rozřízli břicho a dšlohu a pak to vše zase sešili. Část podbřišku mám také tupou - to je tím, že došlo k přerušení nervů v dané oblasti(to je normální.)
A že máš břicho šílené? - jsi po velké břišní operaci a těhotenství, tak tomu dej čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
18.5.15 22:31

@RadkaCh Jo to by bylo bezva… Mě jde o to abych se mohla, i kdyby s pomocí sester, o miminka starat co nejdřív. Tak proto se tak vyptávám na to vstávání :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
18.5.15 22:33

@AnnaF Jo jo měla a ne jednou. Právě, že já bych určitě spinál chtěla. Hlavně i kvůli prckům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.5.15 22:33
@AnnaF píše:
@barčulik : Spinal je podle me jasne lepsi. Nevim, jestli uz jsi nekdy mela celkovou anestezii, ale to je pro organismus fakt zahul, mnohem horsi nez spinal. Nehlede na to, ze z toho ve spinalu aspon neco mas, slysis prvni krik a tak. Urcite to neni tak, ze po celkove muzes vstat driv.
:potlesk: :palec: presne tak
  • Citovat
  • Upravit
2809
18.5.15 22:35

@barčulik Spinál /epidurál je rozhodně lepší než celková anestezie.Po císaři bývá rodička 24 h na JIP (tam jí miminko vozí na kojení, pokud to jejich zdravotní stav dovolí).
Syn byl v inkubátoru(přesto že měl 4 kg a 52 cm v 36+2 tt),tak mi ho na kojení nevozili.
Po těch 24 h se jdeš osprchovat a začínáš chodit. Bolí to, to je jasné. Obvykle pak převoz na šestinedělí, kde už máš mimčo u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
18.5.15 22:35

@barčulik : Tak se zkus poptat, jestli to delaji, prijde mi, ze pokud ne, mozna by bylo dobre zauvazovat o zmene porodnice. Spinal je na planovaneho cisare lepsi ze vsech hledisek, je min rizikovy, takze nechapu, kde by te jeste dnes nutili do celkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
18.5.15 22:37
@RadkaCh píše:
Chodí každý den, zkontrolují jizvu, i letmo spodek. Ale jen očkem, žádný šmátrání. Druhý nebo třetí den, to už si nepamatuju, půjdeš na ultrazvuk, jestli se ti správě zavinuje děloha.
Horší je vizita z dětskýho. Jestli na to nemáš náturu, tak při vizitě tam neměj dudlík, jestli ho budeš používat. Za ty jeho řeči to nestojí :lol: Nás načapal :mrgreen:

vidíš co jsem rodila já tak žádná vizita nebyla :think: a ultrazvuk už vůbec ne 8o a dudlík u nás nutili setry rovnou a když ho syn nechtěl tak se rozčilovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.5.15 22:40

@ka2ka tak u me naopak, driv bylo vsechno z toho, ted jen ta vizita, obcas..stylem jak je..ukaz bricho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27665
18.5.15 22:40
@Svistice píše:
@barčulik Pokud nebudeš mít nějaké komplikace, tak všude se vstává cca 24 hodin po porodu a od té doby normálně funguješ (rehabilituje se, sprcha, záchod, atd.) Hýbat ve smysl rozhýbat nohy, podat si pití apod. může v podstatě již pár desítek minut po operaci (teda záleží na tom, jak sneseš anestezii - při prvním jsem nohy necítila skoro ještě 5 hodin po sekci, u druhého jsem je cítila i při operaci).

já při operaci cítila pravou normálně a levou ještě po 6h ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.5.15 22:42
@barčulik píše:
@RadkaCh Jo to by bylo bezva… Mě jde o to abych se mohla, i kdyby s pomocí sester, o miminka starat co nejdřív. Tak proto se tak vyptávám na to vstávání :D.

Víš co, zase v klidu, podle možností. Nic nelámat přes koleno a nechat tomu volný průběh. Nenuť se vstávat hned jen proto, aby se o děti mohla starat sama. Sestry se o něj postarají dobře. Během dne se o něj staraly přede mnou. V noci spal. Byla jsem hned vedle, takže jsem tam slyšela. Ono ti nic moc závratnýho neuteče. Přikládat mi ho chodily a i byly dost ochotný, když jsem na ně zvonila.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.5.15 22:43
@ka2ka píše:
vidíš co jsem rodila já tak žádná vizita nebyla :think: a ultrazvuk už vůbec ne 8o a dudlík u nás nutili setry rovnou a když ho syn nechtěl tak se rozčilovaly

Jo, to jsi ty. U tebe přestávám věřit, žes rodila v porodnici :lol: :kytka: Kde že to bylo?

• Citovat
  • Upravit
757
18.5.15 22:43

@AnnaF Nene nikdo mě nenutí. Já právě až se budu domlouvat na císaře tak určitě řeknu, že chci spinál. Vím, že je mnohem lepší. Jen se ptám na obojí, abych měla informace kdyby cokoli. Ale chci a věřím, že pokud budu rodit císařem tak ve spinálu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.5.15 22:50

@RadkaCh tak ja jsem jim je po zkusenostech s prvnim, uz tedy nenechala.ani o den dyl ani o hodinu..a vyplatilo se.za me co nejdriv ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100