Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám otázku. Všimla jsem si jistých změn na sobě a chci se zeptat co si o tom myslíte…
V sobotu 9.5. mi odešla zátka (teda prý jo, byla teda čirá, průhledná), podle lékaře se mi zkracuje čípek. Asi týden mám tlaky na podbřišek a konečník, ale dá se to vydržet nic hroznýho, výtok a v pátek 8.5. mi bylo řečeno od sousedky, že mi kleslo bříško. Poslíčky mám už asi měsíc, brala jsem magnesko, ale teď jsou intenzivnější a někdy bolestivé, ale rozdýchatelné. Včera jsem přijela z města a když jsem šla do kuchyně louplo mě jakoby uvnitř, byla to taková bodavá jednorázová bolest že jsem teda až vyjekla, ale nic se nedělo jen mě louplo a byl klid. Akorát večer mě přepadl takový panický strach, ten za chvíli odešel a asi do hodiny mě vzali troje poslíčci… mamka mě totiž straší že se termínu nedočkám ( 10.6.) a jsem prvorodička tak se v tom nevyznám, jaký je váš názor? Pociťovali jste to taky? Děkuju za odpovědi
@Mosby břicho mi kleslo 2 m před porodem, zátka odešla asi 3 týdny před, rodila jsem vyvolávaně 42 tt ![]()
Klid. Počkej, tu pravou chvíli poznáš. Já byla před prvním porodem otevřená na 6! prstů, gynekolog mi řekl, že do rána nedočkám a nakonec jsem šla o tři týdny déle ![]()
@Mosby to ti nikdo neřekne. mám pocit že mi břicho neklesalo. v pátek doktor řekl že nic, v neděli večer odešla zátka, v pondělí v poledne se narodila malá..takže fakt se to nedá odhadnout. Kámoška chodila dva týdny na tři prsty a nakonec císař..takže tak ![]()
Mě hlenová zátka odešla asi před měsíce (30.týden). Břicho už mi sestouplo a tu jednorázovou prudkou bolest jsem měla už několikrát. Momentálně jsem 34+5 a doufám, že ještě vydržím, termín mám až 26.6. U prvního těhu, mi 31.10. doktorka řekla, že můžu porodit ještě večer, porodila jsem až 4.12. několik hodin před tím než jsem měla objednanou vyvolávačku. Nenervovala bych se, můžeš fakt přenášet. Takové ty řeči, že určitě porodíš brzo bych hodila za hlavu, to neuhodne ani zkušený porodník.
Mě třeba břicho vůbec nekleslo, malej byl nahoře do poslední chvíle a nechtěl sestoupit, při kontrakcích jsem musela dělat takový „tanečky“, aby šel dolů, zátka odešla den před porodem. Opravdu ti nikdo neřekne, jak to bude
. Můj gynekolog mi říkal, že budu rodit dřív, že nebudu dlouho čekat a přenášela jsem 5 dní
.
To ti nikdo neřekne. Můj čípek byl ukázkový na kontrole v 36+2. Doktor říkal, že další týden se určitě uvidíme a 36+5 mi praskla voda a malej byl do 15 hodin venku ![]()
A břicho mi neklesalo, poslíčky jsem měla minimálně.
U prvni dcery mi doktor rikal, ze je natlacena dole a bricho poklesle uz ve 34.tydnu. strasil, ze to muze byt driv. Narodila se vyvolavane (kvuli preeklampsii) ve 40+2tt. U druhe mi bricho kleslo okolo 35.tt, narodila se akutbi sekci ve 36+2tt, ale ne pro to, ze by ona sama chtela ven. Tyden po porodu jsem potkala sousedku a rikala mi, jak mi kleslo brisko, ze budu urcite rodit kazdym dnem (musela jsem se smat). Takze to ti nikdo opravdu nerekne kdy to bude. Jistota je jen jedna - jednou to prijde
![]()
Moc děkuju holky, já se právě bojim abych to třeba poznala, nebo něco nezanedbala ![]()