Různé porodní bolesti

863
10.5.15 23:08

ruzne porodni bolesti

Uz mam za sebou mesic po porodu, ale porad se k tomu v hlave vracim. Kdyz procitam ruzne denicky o porodech, kde se zeny snazi kontrakce rozchodit, ulevit si ve sprse atd, tak si rikam, ze asi musely mit jine bolesti nez ja, protoze jsem byla schopna jen lezet a rvat do polstare. Me jako prvni praskla voda, tak si rikam, jestli se ty bolesti nelisi? Muzete nektera porovnat porod kdy zacaly prvni kontrakce a porod kdy prvni praskla voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
10.5.15 23:24

Voda mi praskla sama, rodila jsem cca 15 hodin poté vyvolávaně. Bolesti nebyly žádné, jen velký tlak do zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.5.15 23:26
@Peony1 píše:
Uz mam za sebou mesic po porodu, ale porad se k tomu v hlave vracim. Kdyz procitam ruzne denicky o porodech, kde se zeny snazi kontrakce rozchodit, ulevit si ve sprse atd, tak si rikam, ze asi musely mit jine bolesti nez ja, protoze jsem byla schopna jen lezet a rvat do polstare. Me jako prvni praskla voda, tak si rikam, jestli se ty bolesti nelisi? Muzete nektera porovnat porod kdy zacaly prvni kontrakce a porod kdy prvni praskla voda?

Měla jsem vyvolávaný porod, kontrakce bolely dost, ale každou jsem tiše „protrpěla“, soustředila jsem se na tu bolest a na to, že rodím.
Po prasknutí vody bývají kontrakce silnější, bolestivější a intenzivnější.

Mě zas po porodu trápily vzpomínky ze zašívání, hlavně to vnitřní bolelo jak blázen, to jsem křičela že to bolí.
Ale nějak jsem to z myšlenek vytlačila a už si to vlastně ani nepamatuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.5.15 23:27

@Peony1 první porod se rozjel kontrakcemi a druhý prasklou vodou. Poprvé to bylo mnohem pomalejší v zintenzovňování bolestivosti kontrakcí.. Tak jak to poprvé bolelo po x hodinách, to bolelo u prasklé vody mnohem rychleji. Ale já nakonec rodila sekcí.. poprvé po 19ti hodinách - malý vůbec nesestoupil do porodních cest, byl hrozně omotaný pupečníkem a já se neotvírala a podruhé mě ani nenechali a kvůli tenké jizvě po 4 hodinách kuchli taky. Takže úplně nesplňuju podmínku dotazu ;)
Ale řekla bych, že vnímání bolesti a kontrakcí, jejich síla, bolestivost, úlevová poloha je hrozně individuální, závislé hlavně na rodičce, ne na způsobu rozjetí porodu. Takže to že to jiní popisují jinak je odlišností jejich a tebe a bylo by to odlišné i kdybyste měli stejné rozjetí porodu.
Bud šťastná, že jsi porodila zdravé miminko, bud na sebe pyšná, žes to zvládla přirozeně a nerýpej se v tom zbytečně, čas ty nepříjemné vzpomínky otupí. (jiný problém nezmiňuješ, tak snad není ;) )
(Jinak mě u prvního porodu po 14 hodinách praskli plodové obaly a kontrakce se tak rychle zintenzivnily..ale ono by to tam došlo samo taky, ale pomaleji ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.5.15 23:30

Trikrat praskla voda, jednou me to lamalo do kleku, jednou jsem nachodila nekolik kilometru nez se mladej vyloupnul a jednou jsem nemusela nic, protoze kontrakce az do konce temer nebolely, ms ted mivam vyzivnejsi.
Pri porodu by kazda mela naslouchat svemu telu, to vi, proc kterou polohu ci cinnost vyzaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
10.5.15 23:39

No ta sprcha pomuze vyrazne vic nez lezeni a rvani do polstare. :-) Ja jsem mela nejdriv kontrakce - hned po 4 minutach a vodu mi museli prasknout, pak byla bolest jeste vetsi. A byla jsem schopna jen sedet na mici ve sprse, chodit jsem nemohla a lezet taky ne. Nejhorsi bylo, kdyz jsem musela lezet kvuli monitoru, to bylo silene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
10.5.15 23:46

Ja sem pravecekala menstruacnibolest, ale to nebyla spis hned tlak, ale bylo to celkem rychle 7h, ale kontrakce po minute. Ale je pravda, ze se rychle zapomene, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
10.5.15 23:49

@Busy Bee tak to pro me byla sprcha nesnesitelna, nejlepe mi bylo na levem boju, ale ja od zavatku mela kontrakce po minute a rvani mi take ulevovalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.5.15 23:56

Mě u prvních dvou praskla prvně voda, a u třetího mi jí píchali až před tlačením..a teda pravda, že ten třetí byl zdaleka nejmíň bolestivý..ale možná to bylo taky tím, že jsme měla hodně dlouhý intervaly mezi kontrakcema, i před velkým finále 10-15 minut, pak 2 tlačící po 3 minutách, a bylo po všem. ale jako ač byl nejmíň bolestivý, tak i tak jsem v kontrakci taky byla schopná zatnout zuby, a čekat, až ta hrůza přejde..buď v leže schoulená do klubíčka, pokud mě to chytlo ve stoje, tak o něco opřená..na nějaký pohyb při kontrakci jsem fakt neměla sílu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.15 02:14

První porod jsem měla vylolaný a bolest byla stejná jako u druhého… jen těžko to popsat, rozhodně jsem u toho neřvala aspoň ne hystericky a snažila se spolupracocat… U toho druhého… tam mi nic nestihli říct :-D

• Citovat
  • Upravit
3648
11.5.15 02:37

@Peony1 prvni porod vyvolavany, po 4 hod od tablety sama praskla voda. Za dalsi 2 hod jsem si nechala pichnout epidural a za dalsi 2 hodiny jsm sla rodit. Cely jsem to prolezela na boku a tise trpela. Druhy porod vyvolavany gelem. Az v noci jsem zacala mit kontrakce, prolezela jsem je az do klystyru, to jsem pak chvili byla ve sprse, ale nebavilo me to tam a zadnou velkou ulevu jsem nepocitovala. Pak uz to byla jsen chvilka kdy jsem hlasite trpela v posteli na boku. Treti porod praskla voda v noci. Celi den jen slabe ci silnejsi ms bolesti ci slabe kontrakce. Vse jsem zdarne zaspala a po probuzeni mi nic nebylo. Vecer uz jsem byla trochu otevrena tak sup na pripravy a tam zaclo peklo. „Dobre“ mi bulo jen v urcite pozici a bylo jedno jestli ve sprse nebo jinde. Sotva jsem dosla na box a vylezla a sla rodit. ani ne 40 minut od aplikace klystyru. Myslim ze je hodne individualni vnimani bolesti a to co ti pomaha. Ja vzdy pri MS bolestech rada lezela a to jsem mela i pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
11.5.15 03:14

Ja treba odporuju tomu, co se pise, bolesti jsem mela jen v podbrisku a to jako silne menstruace. Prvni porod jsem prospala, usinala jsem i u tlaceni. Druhy jsem zas mela bolesti po minutw, vubec jsem se za cely den neotevrela a pak skoro bez bolesti jsem byla na 8cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
11.5.15 03:15

Jinak prvni porod po slabych kontrakcich zacal prasknutim vody, druhy porod skončil az prasknutim vody, pak se mala hned narodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
11.5.15 06:05

Já měla první prasknutí vody, 12 hodin a kontrakce do břicha. Druhý začal kontrakcemi, 6 hodin a bolesti větší a taky břicho.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
11.5.15 07:17

@Tereza1986 ahojky ja jsem to mela podobn, akorat mi praskla voda v poledne a bolesti se rozjeli po dvou hodinach, takove ty „menstruační“ bolesti pro me bylo nic, celou dobu jsem mela křižove bolesti, od desiti od večera po peti minutach a od dvou od rana s tak pul minutovym rozestupem :mrgreen: porodila jsem ve trictvrte na sedm, tak jsem si bolesti uzila dost, ale sprcha, míč, vubec nic nepomahalo ani trošku, od pulnoci jsem stejne musela lezet s kapackou na sale. Mam 8 měsíců po porodu, dalšího prcka na cestě a neni den kdy bych si na porod nevzpomnela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí