Bonding, zlatá hodinka

327
11.5.15 11:40

Bonding, zlatá hodinka

Srdečně zdravím,
porod se mi kvapem blíží, začínám balit tašku do porodnice a zajímalo by mě, jestli máte některá zkušenost se „zlatou hodinkou“ bezprostředně po přirozeném porodu. Já už rodila dvakrát a pokaždé mi po všech procedurách přinesla sestra zabalené miminko v zavinovačce a uložila ho do postýlky vedle porodnického lůžka (a obě děti ty dvě hoďky na sále náležitě prořvaly). Takže žádný kontakt kůže na kůži se nekonal. No popravdě mě to tenkrát ani nějak nenapadlo. Ale teď jsem četla článek o tom, jak je to ihned po porodu prospěšné. Takže prosím o vaše zkušenosti - zažila jste některá zlatou hodinku hned po porodu na sále se svým miminkem? Bylo nutné si předem něco obstarat - deku, ručník, čepičku pro miminko? Musely jste si o tuto „službu“ vysloveně říct, nebo Vám byla nabídnuta automaticky porodní asistentkou?
Předem díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
11.5.15 11:44

U druhého a bylo to neskutečné :srdce: Ale přišla jsem s vlastní PA v pozici duly, měla jsem vlastní plínku, deku, čepičku, ponožky a dítě jim prostě nedala. Záleží na porodnici, někde jsou vstřícní, ale někde to dítě prostě musí hned vážit a měřit, protože jinak by asi… no nevím, co by se stalo, ale někde se k tomu staví, jako kdyby fakt o život šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.5.15 11:45

Rodila jsem třikrát, vždycky mi dítě dali, nikdo okolo toho nedělal žádné tyjátry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
11.5.15 11:48

@Tóňa2 Poprvé to nešlo, ale dali mi dítě za ca 5 minut, když udělali, co museli. Podruhé se podařilo a byl to nádherný zážitek. U nás v porodnici je to běžné, pokud je vše v pořádku, o nic se žádat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.5.15 11:55

Po porodu mi mimino hned dali a nechali mi ho. Pak ho na chvíli odnesli na ošetření a zvážení a pak mi ho zabalené znovu dali, ale o to jsem jim musela říct předem. Upozornili mě na to, že může mimino potřebovat prohřát, že mu bude zima, ale nechali mi ho. Měli jsme ho u sebe asi půl hodiny a pak jsme sami usoudili, že i když je zabalené, pod peřinou… tak drkotá zimou a sami ho dali sestře. Pak mi ho přivezli zhruba za dvě hodiny a od té doby bylo se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.5.15 11:57

@ynax Ono se právě ideálně prohřeje, když je v těsném kontaktu s maminkou, to je nejlepší inkubátor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
11.5.15 11:57

@Tóňa2 OJa jsem o nic zadat nemusela, proste jak malej vykoukl pristal mi na brise hned mi ho prikryli, zachumali a uzivali jsme si takhle asi pul hodinky. Pak ho sli s muzem zvazit, v Havl. Brode se miminka meri az pri odchodu domu a kdyz byl maly zabaleny, tak se s nim mazlil tatinek chvili a pak zase ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.5.15 11:58

@Tóňa2
Rodila jsem dvakrat, ve stejne porodnici a pokazde mi holku prinesli s naprostou samozrejmosti v jejich erar obleceni, dali do naruce, kdyz jsem lezela na poporodnim luzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
11.5.15 12:01

Rodila jsem dvakrát ve stejné porodnici. Poprvé mi dali dítě do náruče už zvážené, otřené a zabalené. Chtěla jsem si ho rozbalit, ale pak jsem se bála, že nebudu vědět jak ho držet a že mu nějak ublížím… No prvorodička :) Podruhé mi dali dítě automaticky rovnou (no nejdřív ho na mé přání zvážili :oops: ) na břicho a jen jsem ho přikryla ručníkem. Bylo to mnohem lepší. Jinak pokaždé nás nechali bezprostředně po porodu dvě hodiny sami v pokoji. První potom vezli vykoupat a teprve za pár hodin mi ho dali na pokoj. Druhé bylo se mnou od porodu a odnesli ho poprvé, až když mu brali krev z patičky. Nikdy jsem si o nic neříkala. Poprvé jsem nevěděla co a jak a podruhé jsem byla spokojená s tím, jak to byl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
11.5.15 12:07

Rodila jsem 2× a ani jednou jsem bonding nezažila a moc mě to mrzí, jen mi miminko ukázali a odnesli ho…poprvé chvátali s šitím-pod narkózou a podruhé měl malý šňůru kolem krku a prý byl studenější, tak ho hned odnesli na vyhřívané lůžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
11.5.15 12:10

U obou porodů mi dítě hned po porodu dala PA na břicho, chvíli jsme se tulily (mladší mě celou pokadila a pak slastně usnula, měla jsem ji tak minimálně 20 minut, dětská sestra ji jen trochu přikryla), zkoušely jsme přisátí, pak ji sestra na chviličku odnesla na zvážení (viděla jsem tam přímo z postele), já jsem vytlačila placentu, pak dítě zase přinesla zpátky (jen otřené, v zavince a s čepičkou) a 2 hodiny jsme se s nimi s manželem tulili v posteli… Jen jsem se pak došla osprchovat, dítě choval manžel… Jako mít to ošmudlaný, mokrý a teploučký tělíčko na břiše je prostě úžasný pocit, velká odměna :srdce: Ale u nás v porodnici je to běžné, dělají to bez říkání :palec:
U císařů se to (samozřejmě pokud je vše v pořádku) řeší tak, že ještě než rodičku odvezou, tak se zkouší mimčo přiložit k prsu a pak ho na 2 hodiny dostane tatínek na klokánkování, aby o ten prvotní kontakt s rodičem dítě nepřišlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
11.5.15 12:43

Rodila jsem v Brně 2× a pokaždé v jiné porodnici a u obou porodů jsem dostala mimčo na břicho ihned po porodu. A říkat jsem si o to nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.5.15 12:49

Poprve ne, ale to bylo cele spatne. Podruhe jsem mela v porodnim planu napsane i osetreni na brise. Pak jsem jim ho teda na pul minuty pujcila na vazeni a kapky.. Byli jsme dve hodiny spolecne pod perinou :-)

• Citovat
  • Upravit
4132
11.5.15 13:02

Poprvé jsem dostala dítě hned po porodu nahé na břicho, na chvilku, pak ho sestra (ve stejné místnosti, kde jsem byla) otřela, zvážila, zabalila a zase dala nám do náruče. U druhého porodu jsem dostala dítě až po nějaké půlhodině, mělo poporodní komplikace kvůli omotanému pupečníku. U třetího to byla idylka, hned po porodu na břicho, dotepání pupečníku, první přisátí, žádné koupání atd… Nemusela jsem říkat nic, vše bylo automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.5.15 13:10

@chaarleene …a pak ho na 2 hodiny dostane tatínek na klokánkování, aby o ten prvotní kontakt s rodičem dítě nepřišlo :srdce:

To je krásné :andel: Můj chlap měl malou taky delší dobu na rukách, ale já jsem měla celkovou narkózu, takže krmily sestřičky flaškou asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí