Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@barčulik : No, preju hodne stesti. Cisar neni zas takova tragedie, kdyz najdes porodnici, kde maji aspon trochu lidsky pristup a neberou to, ze matka chce deti videt a moct o ne pecovat jako „rozmar“, ale jako neco normalniho a naopak zadouciho. Ja jsem sice obrecela, kdyz mi rekli, ze jinak, nez cisarem to nepujde, a jsem moc rada, ze druhy dite budu rodit normalne, pokud se jeste neco nepodela, ale ve vysledku ten cisar probehl tak dobre a lidsky, ze si fakt nemam na co stezovat.
@AnnaF Děkuju… Já právě má za 14 dní poslední kontrolu u svého doktora a pak už mě předá do porodnice a prý se domluví i císař když by se teda ještě nestalo, že by se prcci otočili. Tak mám v plánu se zeptat na všechno co budu potřebovat vědět a právě domluvit se na tom, že chci spinál a jak to je potom. A že je pro mě moc důležité i když bych je nemohla mít u sebe hned aby mi je na to kojení a pomazlení nosili a dali je ke mě hned jak to půjde.
@DDDeni Děkuju
… To jsem asi přehlídla. No upřímně nejvíc se těším na den kdy si nás manžel se synem povezou všechny tři domů
.
@barčulik To Ti věřím. Přeju at to porběhne všechno bez kproblémů a jste brzy všichni štastně doma
Věř, že to uteče. A není to žádná tragédie, se synem jsme byla na sekci, protože se neotočil. Podruhé jsem si přála opět císař, ale dcera byla otočená normal dolů. Ještě úterý byla normálně, v pátek při příjmu na porod byla otočená hlavičou nahoru, takže ešlo na císaře znovu. Takže se mi otočila mezi 38+3 a 38+6
Takže hodně štěstíčka ![]()
@Mallorka píše:
@monta chci se zeptat, jak jste to měla se zavinováním břicha, jsem pět týdnu po císaři. Už jsem zhubla na váhu před těhotenstvím, ale břicho mi zůstalo šílené. Sem tam mě ještě píchne v děloze a mám jí od jizvy dolů takovou „necitlivou“ nebo jak to mám popsat. Když chci jakoby jezdit na kole v leže (na posílení svalů), tak mě bolí stydká kost. Nevím, jestli je brzo nebo je něco špatně…
Cvičit se má až po šestinedělí a cíleně břicho až po 6 měsících, krom rehabilitačních cviků na břicho, které ukáží v porodnici. JInak si to můžeš tak akorát zhoršit. Dyť to rostlo 9 měsíců, tak to hned nezmizí. ![]()
@RadkaCh píše:
Jo, to jsi ty. U tebe přestávám věřit, žes rodila v porodnici![]()
Kde že to bylo?
hele já když to tu čtu tak si taky myslím, že to ani porodnice nebyla
ale ceduli porodnice měli
a to bude asi tak všechno ![]()
Císařský řez s epidurálem je skvělý, sice jsem se nerozkojila, ale nevadí. Jinak jsem krvácela normálně a první menstruace po porodu byla opravdu velmi silná.