Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám skoro sedmiměsíční dceru, a já se obávám epilepsie. Jak se u vašich dětí projevovala? U nás dnes zřejmě poprvé? zvedla jsem ji po dokrmení a otáčela si hlavičkou (tak jako vždycky) najednou se zaklepala a začala plakat, ale partner říkal, že měla divne pod sebou pokrčený nožičky tak jestli spíš nebyl brek od těch nožiček? Po uklidnění už se mi zdá v pořádku, jen v noci mi přišlo že si tak hybala s hlavou a pak i bradu lehce nahoru a dolů, ale to prisuzuju trochu vypadlemu dudliku, nebyla ještě v hlubokém spánku, sem tam se zatrese jako když se oklepava pes, ale to se mi a doma rodičům stává taky, nikdo u nás epilepsii nemá. Včera tady byla diskuze, ale to je asi mimo nás, tak píšu samostatný příspěvek
jedna diskuse stačí, ne. Proč to nepíšeš tam
Děti se mi oklepaly tak jako pes jak píšeš když se vycuraly…jinak sem píšeš kvůli pohybům a otáčení a třesení hlavičkou řekla bych už asi po stopadesáte…tak jestli se ti to tak moc nezdá že zakladas dvě diskuse denně tak prostě s pediatrickou zkus vyjednat nějaké vyšetření…i když mám dojem že si psala že už vás to čeká..no tak budeš asi muset počkat na to vyšetření…nejlépe to zkus natočit..protože když to ten doktor nevidí…tak těžko soudit…
Jako epilepsii bych to nehodnotil, ale pro klid vaší duše bude vhodné neurologické vyšetření, bohužel čekací doby jsou dlouhé, pokud se podaří, je dobré pořídit aspoň 1 home-video.
@Doctus díky, k pediatricce jdeme na konci ledna, tak se zmíním.. od toho odpoledne už se nic nedělo
Dobrý den, mám skoro sedmiměsíční dceru, a já se obávám epilepsie. Jak se u vašich dětí projevovala? U nás dnes zřejmě poprvé? zvedla jsem ji po dokrmení a otáčela si hlavičkou (tak jako vždycky) najednou se zaklepala a začala plakat, ale partner říkal, že měla divne pod sebou pokrčený nožičky tak jestli spíš nebyl brek od těch nožiček? Po uklidnění už se mi zdá v pořádku, jen v noci mi přišlo že si tak hybala s hlavou a pak i bradu lehce nahoru a dolů, ale to prisuzuju trochu vypadlemu dudliku, nebyla ještě v hlubokém spánku, sem tam se zatrese jako když se oklepava pes, ale to se mi a doma rodičům stává taky, nikdo u nás epilepsii nemá. Včera tady byla diskuze, ale to je asi mimo nás, tak píšu samostatný příspěvek