Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela poprosit o radu, zda je tu nektera z Vas, ktera nevedela, ze je tehotna a na zacatku cca 13 den po oplodneni si vzala prasky, ktere se vubec nesmeji brat v tehotenstvi ani pred pocetim? Ja jsem mela sileny prujem, pres tyden a uz jsem si nevedela rady, tak jsem si vzala 1 tabletku Ercefurylu, tedka mam silene vycitky. Cetla jsem na internetu, ze to muze mit vliv na plod
a strasne se bojim. Nyni jsem 4. Tyden tehu, diky za jakoukoli odpoved
Netuším jestli mi na to odpovíte, ale jak jste nakonec dopadla? Ja jsem v podobne situaci. A dnes jsem to obrecela
Dopadlo to tak, ze tu mam 14ti mesicni holcicku, ktera je uplne zdrava. Rekla jsem to gynekologovi, ten rikal, ze v takto rannem tehotenstvi je to bud a nebo, ale presto me poslal na genetiku, tam mi rekli, ze to nema na tehotenstvi vliv, takze jsem byla v klidu. Pak mi vysly spatne krevni testy, ale ty jsem mela i s prvnim tehu, byla jsem znovu na genetice na krevnich testech a vse bylo v poradku. U vas to tak bude urcite take, zadne stresy, a uzivejte si tehotenstvi ![]()
Ja prave jeste ani tehotna nejsem, ale planujeme s manzelem otehotneni. Chceme miminko, ale prave me hrozne vydesilo, ze jsou i informace o tom, ze by se nemelo pul roku otehotnet. Ted uz to ani neni v pribalovem letaku napsano, ale mam strach. Znate to. Ted jsem dostala i leky, ktere by meli pomoci pri otehotneni a dočtu se takovou vec, fakt hruza. I tak dekuji za odpoved, jsem moc rada, ze vse dopadlo dobre. ![]()
@PetiLove hodně jsem hledala, tak Vás chci uklidnit, což se mi taky hodí 😃 Na stránkách SUKL se píše o tom půl roce neotěhotnění v roce 2021. A z roku 2023 tam mají článek, že se toto doporučení ruší a není důvod z užívání cílené antikoncepce jen kvůli krátkodobému užívání Ercefurylu 😊 🙏