Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem měl něco podobného teď u třetího ditete, u mě to bylo spíše takové skrabani, ale strasne neprijemne a intenzivní, a ten pocit, ze každou chvíli vyleze nebo aspoň vystrčí rucicku, jsem mela taky
stávalo se mi to zejména v určitých polohách. Ale porodila jsem dva dny po termínu ![]()
@Semtex píše:
Já jsem měl něco podobného teď u třetího ditete, u mě to bylo spíše takové skrabani, ale strasne neprijemne a intenzivní, a ten pocit, ze každou chvíli vyleze nebo aspoň vystrčí rucicku, jsem mela takystávalo se mi to zejména v určitých polohách. Ale porodila jsem dva dny po termínu
Jj ppodobne jak popisujete. Jakoby mělo vylézt. Nevím no. Nechci být taková ta hystericka přecitlivěla, ale mám za sebou dosti špatnou zkušenost. Tyto projevy jsem u prvního tehu nepocitovala. Buď jaj by to mimi bylo moc dole a tlacilo na mocak a pak takové bublani tam dole a přesně jak popisujete, jakoby mě to nutí mít nohy křížem, aby to malé nevylezlo. Takže je to běžný projev, jo.
Mě druhá taky dost škrábala dole. Občas to šíleně píchlo. Cca od toho týdne, co jsi teď ty. Můžeš mít mimčo po tom shonu napasovaný najednou níž.
@Anonymní píše:
Jj ppodobne jak popisujete. Jakoby mělo vylézt. Nevím no. Nechci být taková ta hystericka přecitlivěla, ale mám za sebou dosti špatnou zkušenost. Tyto projevy jsem u prvního tehu nepocitovala. Buď jaj by to mimi bylo moc dole a tlacilo na mocak a pak takové bublani tam dole a přesně jak popisujete, jakoby mě to nutí mít nohy křížem, aby to malé nevylezlo. Takže je to běžný projev, jo.
Jojo, přesně, taky jsem vždy dávala nohy křížem😅
@Anonymní píše:
Lepší být hysterická a dojet do na kontrolu, kor pokud první porod byl předčasně
nikdo na Tebe jako na hysterku koukat opravdu nebude
@martina.se píše:
Lepší být hysterická a dojet do na kontrolu, kor pokud první porod byl předčasněnikdo na Tebe jako na hysterku koukat opravdu nebude
Souhlasím s kontrolou. Nikdy nemůžeš vědět, jestli nedochází ke změnám u čípku… A zvlášť pokud už s předčasným porodem máš zkušenost.
Pokud se nebudu cítit, zajdu zítra na gyndu.
dnes jsem během dne nic zvláštního necítila.
Holky ahoj. Mám dotaz. Neumím to úplně dobře popsat, snad mě pochopíte. Jsem nyní ve 22tt. Včera i předevčírem jsem byla trochu ve stresu, však to znáte, příprava Vánoc, návštěvy a tak. No nicméně, od včerejška, když jsem si lehla, tak jsem cítila hodně pohyby miminka, přišlo mi, jakoby si z mého mocaku udělalo trampolínu mo byla jsem asi 4× čůrat. Nicméně to bych ani tak nehrotila, kdybych necítila takové bublani a tlak jakoby dolů (omluvte vyraz) v „pipce“, takové jakoby pocit, že mi to mimi snad i vyleze. Neumím to plně popsat. Prostě bublani, pukani a zvláštní bublani tam dole. Mám za sebou předčasný porod v 30tt u prvního dítěte tak se trochu bojím. Děkuji, snad jste mě trochu pochopily, co popisují.
pěkný sváteční den. A díky za anonymitu