Ergo-maminky, poradte!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
13.7.10 01:01

Ergo-maminky, poradte!

Ahoj, znovu ja s ergo nositkem pro 3-mes. mimi.
Tak nejak probrala jsem vsechni varianty,udelala jsem monitoring, a nejvic oblibeny jsou Ergo Baby a Manduca. Vic myslim o Manduce, a otazka v tom, ze ta Manduka ma limitovanou edice. Jaky je funkcionalny rozdil mezi beznej Manducoj a limitovanej? Poradte, prosim, kdo ma jake zkusenosti?
Diky
:kytka:

P.S. Jsem sama s mimi, tak ze do kramu vyzkousit ne muzu, maximalne v Zabehlicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
13.7.10 06:53

Svobodko, funkčně se limitovaná edice Manducy neliší vůbec nijak od těch běžných.
Jedná se pouze o barvy, design.
Limitovaná edice znamená, že si výrobce pohrál s barvičkami a vyrobil jen omezené množství kusů.
Zatímco Manduc ze stálé nabídky je snad nekonečný počet ;-)

Jestli ale můžu doporučit, tak raději přeci jen navštiv nějakou prodejnu v Praze.
Zrovna tahle dvě nosítka je třeba vyzkoušet, protože každému sedne něco jiného.
Někomu lépe pasuje Manduca, někomu více Ergo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
13.7.10 07:51

Mě nesedělo ani jedno z nich, vyhrálo nosítko mei-tai a jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
13.7.10 07:54

Svobodko, přesně tak, je nejlepší je vyzkoušet. Já kupovala nakonec Ergo, protože mi pani na http://www.nosenideti.cz/ poradila, že pro hubené je lepší asi Manduca, ale pro silnější Ergo. Sedělo mi, super. Manduca snad má vestavěnou vložku pro miminka, která se nedá sundat, Ergo má na dokoupení.. Držím palce s výběrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
13.7.10 08:13

Hm, tak já vám to nabourám, podle všeobecných měřítek jsem hubená (175cm/53kg) a sedí mi lépe Ergo :-)
Ale mám široké ramena…
Rozhodně taky radím vyzkoušet - pokud se nedostaneš do obchodu, je možné domluvit se na zapůjčení nosítka.
Třeba na
www.salatky.cz
 www.nejenprodeti.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.7.10 08:49

vyzkouset urcite…mela sem tu cest vyzkouset jen manducu ale bylo to pro me za trest. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.7.10 09:12
mikitaa píše:
vyzkouset urcite…mela sem tu cest vyzkouset jen manducu ale bylo to pro me za trest. :-)

Můžu se jen zeptat proč? Tlačilo tě to? Ono je třeba pořádně ponastavovat ty popruhy, kterých tam je milion, a pak by to mělo být v pořádku…
Já měla z nošení strach, protože celý život bojuju s bolestí zad … Pořídila jsem si Manducu - a 12 ti kilovou dceru s ní nosím pohodlně po horách, záda nebolí ani trošku. Nosila jsem z legrace i dvacetikilovou … a tam po chvíli nestíhaly nohy, ale záda pořád v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
13.7.10 10:21

Ahoj, taky radím vyzkoušet. Mně sedí Ergo, kamarádce Manduca. Velký výběr je na Jiráskově nám., tam se dostaneš normálně MHD. http://www.branakdetem.cz/…jna-praha-64

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
13.7.10 12:41

Ahoj, tak já po přečtení všemožných diskuzí a informací na netu koupila ergo i bez zkoušení a sedí mi dobře, ačkoliv jsem také hodně štíhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
6.7.19 20:43

Ahoj,
mám otázku, dostala jsem od sestry nosítko Ergobaby Organic, bez novorozenecké vložky. Dceři je momentálně 2 měsíce, má skoro 5 kg, je drobná, před týdnem měla 57 cm. Když koupím novorozeneckou vložku, bude jí? Nebude jí malá? Na netu píšou, že je do 5,5 kg. Bez vložky je jí nosítko velký. Ještě mám doma půjčený Beco, ale s tím jsem se nějak neztotožnila, přijde mi strašně tvrdý, neforemný a pro dceru nepohodlný - nejradši bych jí nosila v Ergu co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
6.7.19 20:51

@statecna.oslice vložka není ergo, už ani výrobce ji nedoporučuje, nejde v ní podsadit. Zkus ještě třeba něco jinyho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
6.7.19 21:02

@statecna.oslice doporučuji skupinku na FB Nosíme děti, je tam v přehledu velký výběr vhodných ergo nosítek. Novorozenecká vložka se vůbec nedoporučuje, nejde v ní miminko správně podsadit. Toto nosítko se doporučuje až od 4 měsíců, ale na trhu je spousta lepších ergo nosítek i pro menší miminka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
6.7.19 21:17

Aha tak to jsem netušila, že se novorozenecká vložka nedoporučuje… Další nosítko pořizovat nebudu, nějak to doklepeme, pak bude malá v Ergu. Spíš uvažuju o šátku, ale neumím vázat (nosila jsem jen chvilku nejstaršího syna v elastickém, to už je 9 let, takže si nepamatuju), nevím jaký… někde bych musela dohledat info…

@LenaMarry dík, skupina se bude hodit, mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
6.7.19 21:24

@statecna.oslice tak v té skupině dohledat vše, šátek je taky super volba. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
6.7.19 22:15

Šátek je na ta minimiminka stejně nejlepší. Jinak se dá zmenšit šíře sedu třeba svázáním nějakým šátečkem. Ale měsíc-dva utečou jak nic a děti strašně rostou, brzy ti ten vnitřek líp „vyplní“. Sama mám nosítko, u kterého uvádí vhodnost od 4-6 týdnů, i jsem si tam nechala mimčo ve 2 m nasadit a veškeré zásady ergonošení to splňovalo, ale stejně teprve kolem toho 4 m je v tom lépe, do té doby šátek nepřekonatelný. Jinak pokud už ergo máš, není to špatné nosítko, jen možná dlouho nevydrží, ale to uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí