Pitný režim v létě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mala_carodejka
12.7.10 19:05

Pitný režim v létě

Ahoj, chtěla jsem se Vás zeptat na to, jestli dáváte mimču v těch vedrech ještě něco napít (čaj, vodu). Moje sestra mi říkala, abych malé (3 měsíce) dávala napít převařené vody. Prý jí to poradila doktorka. Naše doktorka je na dovolené, tak se jí zeptat nemůžu. Myslím si, že když mám mléka dost, tak jí už nic dávat nemusím, ne? Já bych to zatím neřešila.Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
12.7.10 19:08

Ahojky, mám 3 měsíce starého klučíka a nedávám navíc vůbec nic. Kojím jak si „řekne“, někdo dává převařenou vodu, ale pokud není dehydrovaný, tak není potřeba. :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
12.7.10 19:11

důležitý je hlavně počet počůraných plen (mělo by být 6/den)

Pokud plně kojíš, tak bych vodu nedávala, leda kdyby dítě třeba nechtělo delší dobu pít z prsu. V takovým vedru jsem dceři nabízela co chvíli, malá si cucla na žízeň a byl klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
12.7.10 19:13

Ahoj,
určitě bych trochu dávala. Nebo častěji kojila, třeba jen z každého prsu 2-3minutky -to přední mlíčko na žízeň.
Před měsícem, když byly vedra, tak jsme už taky dávaly vodu každou hodku 3-5lžiček vody. Dokud malá to vysála. Když to začala plivat,tak jsem přestala podávat.Dávala jsem vodu, protože Lůca málo pila-kojením, nějak v tom vedru příliš nechtěla. Tak jsem měla obavy.
Je na tobě jestli koupíš čaj, nebo koj.vodu.Dle mého názoru je lepší voda, ale každý má na toto jiný názor.

kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
12.7.10 19:16

v porodnici říkali, že stačí jenom kojení…ale jsou opravdu vedra, takže kdybych viděla, že mimi je nevrlé a neklidné, dala bych častěji prso, nebo tu vodu, tak i tak to neublíží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.7.10 19:25

mám holčičku 2měsíce a dávám jí fenyklový čajíček vždycky mezi krmením.. stačí 50ml, je dobrý i na prdíky. prodávaj ho granulovanej a nemusí bejt horkej, může být vlažnej.. nebo se dává převařená kojenecká voda… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.7.10 21:35

Já mám skoro 3 měs. holčičku a jenom kojím. Přikládám častěji a taky nepřidávám žádný čaj, vodu. Naše dr. mi řekla že to není potřeba, že stačí častěji kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.7.10 21:41

Já malé tehdy dávala ještě fenyklovej čajík, ale jí navíc pomáhal se zácpou, takže bych jí ho byla dávala i bez veder. Můžeš ale kontrolovat, jestli malá není lehce dehydrovaná - já to poznala podle fontanely, že se při nedostatku tekutin lehce propadala :wink: Pokud máš dostatek mlíka, tak voda nebo cokoli jiného opravdu není potřeba, jen budeš muset častěji přikládat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.7.10 10:21

obe holky mam cervnove a ve vedrech jsem je jen kojila. Proste si cucly sice casteji, ale jen kratce na zizen…

• Citovat
  • Upravit
6271
14.7.10 12:00

ahojky, mám 4,5 měsíční holčičku, kterou jenom kojím, okolí už mě naviklalo tak jsem zkusila přidat převař. vodu, ale se zlou jsem se potázala :roll: ,a muselo následovat hned prso, vodu mi prostě plivala a po prsu skočila jako divá, tak uvidíme - možná zítra zkusím čajík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.7.10 22:24

Ahoj, já taky častěji přikládám malou k prsu. Nic jiného nedávám. Jo, byly tady řeči babiček, že bych měla dávat čajík. Párkrát jsme ho dali, ale nevím, jsem klidnější, když má zatím jen to mlíčko. Takže za mě častěji kojit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.6.19 18:42

výživa a pitný rezim

Malej dostává umělou výživu plus trošku mm, mám mu ještě dávat po lžičkach vodu v tehlech vedrech? Někdo říká že jo někdo ze to stačí takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí