Cucá si prstíky a odmítá dudlík

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
188
12.7.10 11:20

Cucá si prstíky a odmítá dudlík

Ahoj :mavam:
Naše 3-měsíční mimi si neustále cucá prstíky - strčí si do pusy klidně třeba 3 prsty nebo zkouší nacpat celou pěst, zuřivě u toho mlaská :-P . Zkoušela jsem vyměnit za dudlík (více typů) - dudlíky hned vyplivne :nevim: .
Od narození jsem ji hodně zavinovala, ale v tomhle horku to nejde (máme doma mezi 25 - 30 stupni :roll: ).
Co s tím? Nechat nebo řešit? Podle názoru odborníků je cucání prstů pro růst zubů škodlivější než dudlík, navíc se později špatně odnaučuje (dudlík jde zahodit, prsty ne :nevim: )
Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
12.7.10 11:34

Naše 3 týdenní mrně si taky cumle prsty, nebo spíš celou pěst… Já se domnívám, že má hlad, protože když mu nabídnu prs, tak pije hltavě a po kojení už to nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
12.7.10 11:39

máme stejnej problém naše 6týdení princezna taky nechce dudlík a cucá si prstíky, štve mě to a nevím co s tím :nevim:
po kojení to taky nedělá ale většinou u papání usne tak nevím jestli pokud by byla vzhůru by to nedělala taky :nevim:
dudlíků už máme doma sbírku a žádnej nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.10 11:50

No může to souviset s hladem, ale hlavně „staří zkušení pediatři“ …Brrr, to jsou slova..... říkávali, že miminka si tak uspokojujou podvědomě potřebu pozitivních tělesných pocitů. Přitisknout se k teplé pokožce, cítit blízkost živého tvora, nejlíp maminky..... No a to cucání prstů nebo i pěsti má být chvilková náhrada za nemožnost dotknout se maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
12.7.10 11:54

Co s tím nevím, ale naše malá bere cumlíka a i si rve ruku do pusy, to je prostě takový období.

Juro, já nevím, Amálka si rve ruce do pusy i když ji nosím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18305
12.7.10 11:58

Mufi tak potom asi zafungovalo „ochutnávací období“ - všechno v okolí je potřeba ožužlat a tím pádem prozkoumat, jak to chutná. Ono taky asi není jednoduché, jakou chuť mají vlastní ručičky, když s nima drobek chytá každou chvíli něco jiného…

Jo a u toho tělesného kontaktu s maminkou je myšlený dotyk pokožky miminka s pokožkou maminky (třeba prsa nebo břicho…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.7.10 12:02
Jura007 píše:
No může to souviset s hladem, ale hlavně „staří zkušení pediatři“ …Brrr, to jsou slova..... říkávali, že miminka si tak uspokojujou podvědomě potřebu pozitivních tělesných pocitů. Přitisknout se k teplé pokožce, cítit blízkost živého tvora, nejlíp maminky..... No a to cucání prstů nebo i pěsti má být chvilková náhrada za nemožnost dotknout se maminky.

Prstíky cucá i když ji mám v šátku nebo jen na rameni :nevim: mazlíme co to jde :-) většinou když ji lehce ručičky z pusy vyndám a odpoutám pozornost, tak to chvilku vydrží - ale za chvíli znovu do pusy :nevim: je pravda, že když má hlad, cucá víc, ale pak cucá i když hlad nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
12.7.10 12:09

u nás taky probíhá cucání prstíků a ručky, ale stačí dát dudlíky a je to. Jo a u nás to dělala mudra v porodce, při prohlídce, že jí strčila malé ručku k puse :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.7.10 12:25

Ahoj, naše malá jede taky na palečku, dudlík jsem se jí pokoušela několikrát vnutit, ale ani omylem, prostě si strčí paleček do pusinky a hotovo :wink: Neřeším, uklidní se tím, krásně usíná, prostě se tím teď nemíním ještě zalamovat a předpokládám, že ji to taky časem přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.10 12:28

Jára dodneska neusne bez dudlíku. Okolí se na to taky dívá tak nějak … divně, že už bychom to měli řešit a kdesi cosi. Jindra, když jsem mu poprvé dala dudlík, nechápavě se na mně podíval, co to je??? Vyplivl a nikdy nepřijal. Prstíky si dumlá, když má hlad, když chce spát a teď mu asi roste zoubek, takže to je v puse všechno, co má po ruce - bráchova čepice, hračky, včetně prstíků.

Neteř 1,5 roku si taky vždycky dumlala paleček. Švagrová se jí snažila aspoň přenaučit na dudlík, ale bez šance. Paleček má pěkně mozolnatej, vyrážku, na pohled nic moc. A lze to jen tak, že jí neustále napomíná, aby paleček vyndala. Což třeba v noci nejde.

Takžře u tvého miminka bych to neřešila, co mu vyhovuje, co ho uklidní, to mu v nějaké míře dopřej. I ten paleček. A od nějaké doby, kdy by měl začít chápat, že už to začíná být špatně, tak asi pomalu začít trpělivě pracovat na odnaučování. Což je podle typu dítěte běh na vééélmi dlouhou trať. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.7.10 12:34

Já bych tipovala, že je to období :nevim: Děti se dostanou do stadia, kdy svět objevují ožužláváním a první, co je „po ruce“, jsou ručičky.
Takže já osobně bych zkusila počkat, co se z toho vyklube, a nabízet kousátka. Ve třech měsících je přece jen ještě hodně brzy na nějaké závěry.

Příspěvek upraven 12.07.10 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
12.7.10 12:35

Ahojky holky, my s tím strkáním prstíčků do pusinky máme taky problém. Malá dudlíka nechce a stále strká do pusinky pěstičku. Snažím se jí to odnaučit, pokaždé když má pěstičku v pusince, tak ji cpu dudlík.Ze začátku se to vůbec nedařilo, ale už je to lepší a někdy si ho vezme.Od kamarádky dcera neměla vůbec dudlíka a usínala s palečkem v puse. Teď je jí pět let a občas při usínání ještě cumlá paleček a má ho takový vrásčitý od toho cucání.
Frogola - moc tě obdivuju tolik dětí, jak to zvládáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
12.7.10 12:51

Zdravím, obě moje holky to jako miminka také a přešlo je to samo, už si fakt ale nepamatuju kdy :roll:. Starší dudlík měla, ale když chtěla, tak ho stejně vyplivla a narvala si do pusy ruku, kam až to šlo :roll: :lol: a cucala a cucala.
Mladší vyrůstala bez dudlíku a a ruku si cucala též, asi o něco víc než starší, ale přežila to bez následků :lol:.
Osobně si nemyslím, že je to nějaká katastrofa a stejně tomu nejspíš nezabráníte, ani ten dudlík není spasitel :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverttka
12.7.10 13:25

Měli jsme taky, kolem třetího měsíce malá objevila cucání ručiček, pořád jsem nabízela hračky, vyměňovala za dudlík který nechtěla a postupně ručičky přestala žužlat až jak začala zkoumat hračky. Dudlík vzala na milost až s prořezáváním zubů (6m) a teď žužlá ručičky jen když má hlad a dlouho nic není :-). Tak bych radila asi vydržet a furt vyměňovat za dudlík.

• Citovat
  • Upravit
mala_carodejka
12.7.10 13:33

Ahoj, naše malá (byly jí také 3 měsíce) dělá to samé. Dudlík jí ale chutná. V „chytrých knihách“ jsem četla, že v tuto dobu objevují svoje ruce, a proto si je dávají do pusinky. Podle autora bychom je měli nechat a ruce z pusinky nevyndavat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure