Maltofer a zacpa, pomoc!

118
11.7.10 12:20

Maltofer a zacpa, pomoc! My to zvladli! Hura!

Hahojki,
Prosim vas, poradte, estli 3 mes. mimi bere Maltofer 3 kapki 2 krat denne, a ma strasnu zacpu? Doktorka na dovolene, predepsala nam ten Maltofer, a co s zacpoj ne zekla...... Jaky mate zkusenosti?
Dik :)

Příspěvek upraven 13.07.10 v 01:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10813
11.7.10 12:33

ano pripravky s obsahem zeleza vseobecne vsechny zpusobuji zacpu, na to Te mohla Dr upozornit…Nevim jak moc je dulezite aby miminko pripravek bralo- to musi vedet Dr a jestli je ta zacpa tak oskliva a obtezujici ze by se melo vysadit, nebo pockat …

a na to ze nejsi ceska pises dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
11.7.10 13:21

Já bych možná snížila dávku. Já jsem po porodu dlouho musela brýt železo a v posledních pár dnech mi to bylo hodně nepříjemné i hodně bolestivé, takže jsem si dávala tabletku ob den(měla jsem ji brát každý den) a když ani to nepomohlo, tak jsem to úplně snížila.

Nevím jak u miminka, ale myslím, že když budeš dávat jen 2 kapky 2× denně, že se nic nestane…nebo i jen 1 kapku 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.7.10 16:43

Já dávám Marušce od 3.m taky 2× denně 3kapky a Marunka má spíš průjem (teda vodnatou stolici několikrát denně). Ale mám vyzkoušené, že dost záleží na tom, kdy se podává - nám nejvíc vyhovuje dávat těsně po kojení nebo uprostřed kojení. Dávám ale až po, protože přerušovat kvůli tomu kojení mi trhá srdce :wink: . Nedoporučuju dávat před kojením (ale jen na základě vlastní zkušenosti). Paní v lékárně mi říkala, že se může dát kdykoliv nezávisle na kojení :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.7.10 20:32

Ahojda, my davame 2 krat denne 8 kapek (Zuzka ma hodne anemii) a zacpu zpusobuje. Davame kvuli tomu jednou denne vecer probiotika (Laktobacilky baby) :wink: Jinak nam MUDra rikala, ze pritomnost mlicka v zaludku spolecne s Maltoferem snizuje vstrebavani, ze se ho mene vstreba (pak je tim padem i mensi zacpa). My ho davame mezi kojenima do relativne prazdneho briska, ale Zuzka ma fakt hodne anemii a je pro ni dulezitej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
11.7.10 22:26

Naše malá musela brát taky Maltofer (přdtím brala Aktiferrin a při něm ta zácpa byla ještě horší :roll: ). Ve spojení s tříměsíční kolikou to bylo fakt žůžo :roll: I když byla malá do šesti měsíců kojená, na tu zácpu jsem jí dávala fenyklovej čajík po lžičkách, ten jí pomáhal se vykakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.7.10 01:25

Tak dneska uz pokakal sam az 2 krat - normalna stolice, jak musi byt. Zacala jsem davat vodu (doktorka zekla, ze Nutrilon staci), ale ta voda super pomohla, a jak ne davat estli takove peklo venku?! Tak doufam ze tak i pokracujem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí