Dávání miminka na zem

1371
9.7.10 22:03

Dávání miminka na zem

Hezký večer, chtěla bych se zeptat na takovou pitominu, jak to děláte - mám 6měs miminko a dávám ho během dne párkrát na hraní na zem na normální obyč deku, na podlahách máme lino.
Prďola ale strašně zápolí s tou dekou - hrne si jí mezi ručičkama k sobě, kouše do ní apod. a spíš mu tam překáží při hraní, nemůže se pořádně zapřít ručkama o zem atd. Napadá mě teda nedávat ho na deku, ale rovnou na to lino (vytřené pochopitelně). Mám z toho ale takový divný pocit dávat tak malé miminko přímo na podlahu. Bohužel žádnou válendu nebo postel, na které by si přes den hrál, nemáme (mimo ložnice, kde přes den netrávíme čas).
Jak dáváte dětičky hrát na zem? Mají nějaký kobereček? Nebo spešl dečičku? Nebo přímo na podlahu?
Vím, že to zní asi srandovně, ale prostě nevím, abych neudělala nějakou hloupost. (Za našich časů a časů mých mladších příbuzných bývávaly ještě všude koberce …)
A ještě, jak vaše děti tráví den? My chvíli v lehátku, chvíli na zemi, chvíli nošení a mazlení na klíně, kojení, pak kočárek nebo postýlka na spaní, … Kde míváte přes den přibližně stejně stará miminka a jak si hrají - ten můj si hraček moc nevšímá a chce furt moje „divadýlka“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
9.7.10 22:08

Ahoj Nikimu je ted taky 6 měsíců a máme to samé jako vy. Střídáme zem , houpačku , postýlku a kočár . Myslím že to děláš dobře nic jiného snad ani nejde .Však ono to uteče a prcek poleze a zas to bude lepší. Tak přeju hodně úspěchů a pokroku ve vývoji a nám samozřejmě taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
9.7.10 22:10

My koupili ještě takový to pěnový puzzle velký :) Z toho se deka nehrnula a spousta lidí ho používá bez deky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.7.10 22:10

Co pěnový puzzle? Ty jsme měli my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.7.10 22:12

Na kluzské studené povrchy ( ale i vlastně na koberce) je dobré pěnové puzzle různých velikostí s vkládacími obrázky. mají v normálně v obchodě s hračkami a pod.
je to hezké na pohled, hřeje to a nepodkluzuje..
myslím, že pro vás ideální.
Spoustu dětí to má v pokojíčku.

ps. jinak my jsme byli převážně opravdu v ložnici na letišti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
9.7.10 22:13

Ahojky, já dávám malého pořád na zem. V dětském pokojíku máme na plov. podlaze koberec, tak dávám ještě deku aby nenastydl. Taky jí furt ocumlával. Teť co začíná lézt a otáčet se, tak stejně z té deky odleze :-D . Rovnou na zem bych nedávala. My máme všude plovoučky a je to studené. Dítko mám zvědavé, tak si vydrží hrát chvíli sám, ale pak vyžaduje jako hračku mě, takže dělám samí srandičky, mazlení, tancování, chování aták, takže takový kompromis. Určitě to děláš správně, neboj. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
9.7.10 22:17

Je, to vám moc děkuju. To puzzle znám, ale vůbec mě to nenapadlo - myslela jsem až později. Tak hurá pro něj zítra do Sparu :lol:
Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.7.10 22:18

Máme tzv hrací deku, což vypadá trochu jako vnitřek do peřiny (není s hrazdičkou ani žádnými dalšími hračkami). Když byla zima, dala jsem pod ní ještě pěnové puzzle, ale přímo na puzzle bych ji nedala. Máme navoskovaný korek, takže takové jako lino.

Maruška bývá většinu času, kdy nespinká nebo nejsme venku s kočárkem, právě na zemi na dece. Mám ještě starší dceru a když jsem s holkama sama doma, tak v rámci bezpečnosti bývá Maruška v postýlce, kterou ale přivezu do obýváku. Na zemi si hraje Maruška hodně sama, nebo si k ní lehnu, hraju jí divadlo s látkovými hračkami nebo trénujeme převalování na bříško. Když jsme mimo domov, tak tam je Maruška buď v autosedačce nebo v korbičce od kočárku - pokud je sundaná z podvozku, tak se dá použít i jako houpačka. Na postýlku, autosedačku i korbičku kočárku dávám hrazdičku, kterou má Marunka ráda a někdy jí jen stačí ji pozorovat, nebo jí roztočím vrtuli na ní a pak se Marunce nemusím chvíli věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.7.10 22:33

Ahoj,
já jsem starší před dvěma lety šila deku…
Právě z toho důvodu, že ty larisy, na kterých byla klouzaly… Kdybych tušila, na jak krátkou dobu to je, tak jsem se s ní nedělala… Ale využila jsem ji alespoň na o něco delší dobu u tý mladší…😉 :lol:
Co tím chci říct. Deka je teď fajn, alespoň to nebude mít tak tvrdé. Aby mu to neklouzalo, tak zkus pod ní dát nějaký bavlněný plátno, třeba starý obyčejný prostědradlo. Totéž bych dala i navrch, aby mu nevadily ty chlupy. Myslím si, že na těch pár měsíců to postačí. Až se ti rozleze, tak mu stejně deka stačit nebude… Prostě ho tam neudržíš, leda, že bys ho dala do ohrádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
9.7.10 22:34

Já dávala na plovoučku hrací deku, potom jsem pořídila pěnové puzzle. Ale nám se malej začal hrozně brzo plazit a následně lézt, takže v těch 6měsících už vymetal normálně podlahy i lina od kočičích chlupů a žádný následky to na něm snad nezanechalo :lol: Ale my jsme v paneláku, kdybychom byli v domě s hodně studenou podlahou, nebo bychom měli dlaždičky, bylo by to horší. Ale myslím si, že mu chvilka na zemi rozhodně neublíží, stejnak ti za chvíli bude z deky taky utíkat. Vojta s oblibou vždycky ze všeho slezl a utábořil se na hraní přímo na podlaze, takže já pak nějaký dávání zpátky na puzzle už vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
9.7.10 22:40

Ahojky. Přímo na lino bych mimčo nedávala přecejenom to studí. :think:
Doma mám hrací deku tu jsem ale využila jen pokud byla malá miminko, pak jsem zkoušela puzzle ale jak se malá začala plazit tak už jí nestačilo.
Nakonec jsem koupila dětský přenosný koberec a s ním jsem zatím nejvíc spokojená. :think:
Je teploučký, při pokusech pérování na kolenou to malé neklouzalo oproti puzzleti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
9.7.10 22:44

Nepomohlo by pod tu deku dat takovou tu „tkaninu“, co se dava pod koberce, aby neklouzaly? Ono je to možná z gumy, nejsem si jistá …
A samozřejmě řešením jsou i pěnové puzzle, ty to vyřeší asi i líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
9.7.10 22:55

Taky máme pěnové puzzle, ale už to asi pro nás není aktuální. Adélka se rozlezla a na puzzleti ji nic neudrží :-)
Ale chci se zeptat, nerozebírají vám dětičky to puzzle? Adél věčně ty obrázky vyndavá a kouše, já jí je pořád beru a strkám je zpět, což je samosebou bezva hra :-)
Ale nejsem si jistá jestli do toho kousat může, přece jen dle výrobců jsou ty puzzle až od tří let… Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.7.10 22:56

Ano, kouše a hraje si..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.7.10 22:57

Máme všude plovoučky, tak jsem pořídila pěnové puzzle a na to hrací deku. Je to ale dobré jen na tu dobu, kdy miminko ještě moc neleze a zkoumá hračky. Teď už to máme jen jako odkládací plochu na hračky a startovací dráhu pro naši slečnu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí